جزيره فناوري اطلاعات جزيره فناوري اطلاعات .

جزيره فناوري اطلاعات

معرفي انواع Commit در Fragment هاي اندرويد

 

فرگمنت امكان بسيار جالبي براي استفاده ازكد و رابط كاربري به صورت چندباره در اندرويد است. فرايند افزودن و يا حذف كردن يك فرگمنت از يك activity در قالب يك تراكنش انجام مي‌شود كه درانتهاي تراكنش بايد تراكنش را commit كنيم. در اندرويد ۷ به بعد متدهاي مختلفي براي commit كردن معرفي شده است كه در اين مطلب هر كدام را توضيح مي‌دهيم و تفاوت آن را با ديگري بررسي مي كنيم.

سرفصل هاي اين مطلب
  1. 1- Commit
  2. 2- CommitAllowingStateLoss
  3. يك مثال براي درك مطلب
  4. 3- CommitNow

1- Commit

اين متد همان متد قبلي است كه بعد از انجام عمليات بر روي يك يا چند فرگمنت براي تأييد تراكنش آن را فراخواني مي كرديم.

2- CommitAllowingStateLoss

اين متد همان كار متد commit را انجام مي‌دهد با اين تفاوت كه زمان در فراخواني اين متد مؤثر است. اگر شما با فرگمنت ها سروكار داريد ممكن است كه بعضي اوقات به خطاي زير برخورد كرده باشيد.

 

خطاي commit

اين اتفاق زماني مي‌افتد كه شما دستور commit را بعد از ذخيره كردن state مربوط به فرگمنت صدا كرده باشيد. اين خطا اعلام مي‌كند كه چون state مربوط به فرگمنت ذخيره شده است عمل commit امكان‌پذير نيست. حال براي حل اين مشكل مي‌توانيد از متدCommitAllowingStateLoss استفاده كنيد. البته اين كار ممكن است مشكلاتي را به دنبال داشته باشد. فرايند commit كردن به اين شكل است كه وقتي كه شما متد commit را فراخواني مي‌كنيد FragmentManager بررسي مي‌كند كه آيا state ذخيره شده است يا خير. اگر ذخيره شده بود خطا مي‌دهد. حال اگر متد CommitAllowingStateLoss صدا بزنيم ديگر بررسي ذخيره شدن state انجام نمي‌شود.

يك مثال براي درك مطلب

  1. اكتيويتي شما در حال حاضر فرگمنت A را نمايش مي‌دهد.
  2. شما اكتيويتي را به پس زمينه مي‌فرستيد (يا برنامه ديگري اجرا مي‌كنيد و يا اتفاقي مي‌افتد كه onStop براي اكتيويتي شما اجرا مي شود).
  3. رويدادي رخ مي‌دهد و در پاسخ به رويداد مورد نظر برنامه شما فرگمنت A را با فرگمنت B جايگزين مي‌كند و متد CommitAllowingStateLoss را صدا مي زند.

در اين حالت ممكن است كه دو حالت پيش بيايد.

  • اگر سيستم حافظه(RAM) كافي براي برنامه شما نداشته باشد برنامه شما را از حافظه بيرون مي‌برد تا يك برنام ديگري حافظه مورد نيازش را به دست بياورد. حال در اين صورت اگر به برنامه خودتان برگرديد به خاطر اينكه كاميت بعد از ذخيره حالت برنامه اتفاق افتاده بود فرگمنت B نمايش داده نمي‌شود.
  • سيستم برنامه شما را خارج از حافظه نبرده است پس وقتي به برنامه برگرديد خواهيد ديد كه فرگمنت B نمايش داده مي‌شود.

پس ديديم كه تفاوت اين دو متد در زمان فراخواني است. اگر فراخواني متد commit بعد از فراخواني onSaveInstanceState مربوط به اكتيويتي باشد خطا مي‌دهد. ولي در همين حالت به جاي فراخواني commit متد CommitAllowingStateLoss را صدا بزنيم خطا نمي‌دهد ولي ممكن است كه تغييرات مورد نظر اتفاق نيفتاده باشد. همچنين اگر شما در گوشي خود در بخش تنظيمات گزينه Dont Keep Activities را( كه در بخش developer options است و به صورت پيش‌فرض غير فعال است) فعال كرده باشيد حالت اول پيش مي‌آيد. دقت داشته باشيد كه استفاده از هر دو متد با توجه به محل استفاده ممكن است مفيد باشد ولي بايد دقت كنيم كه به صورت نادرست استفاده نكنيم.

3- CommitNow

شما وقتي كه تغييرات يك فرگمنت را commit مي‌كنيد در همان لحظه و به سرعت ممكن است تغييرات شما انجام نشود. اين مسأله به thread اصلي برنامه مربوط مي‌شود. وقتي عمل commit انجام مي‌شود. دستورات لازم براي thread اصلي برنامه در قالب يك صف اجرا ارسال مي‌شود. حال هر بار thread اصلي هر وقت كه بيكار شد دستورات را از صف برداشته و اجرا مي‌كند. حال اگر به جاي commit از commitNow استفاده شود عمل كاميت كردن فرگمنت بلافاصله و به صورت realtime انجام مي‌شود. مشكلي كه متد commitNow دارد اين است كه نمي‌توان با آن از backstack استفاده كرد. دليل آن هم اين است كه كاميت هايي كه در صف اجرا هستند ممكن است هنوز در پشته backstack درج نشده باشند و در صورت اجراي commitNow و اعمال آن بر روي پشته يك ناسازگاري در ترتيب درج در پشته صورت بگيرد. به همين خاطر نبايد از backstack با اين متد استفاده نمود. براي اينكه يك يا چند كاميت را در يك زمان مشخص به برنامه اعمال كنيم مي‌توانيم از متد executePendingTransactions استفاده كنيم اين باعث مي‌شود كه برنامه همه كاميت هايي را كه در صف هستند را اجرا كند. در اين صورت مي‌توان بدون مشكل از پشته backstack نيز استفاده كرد.

مطالعه بيشتر نسخه هاي مختلف اندرويد و برنامه نويسي براي نسخه هاي مختلف

ويديوي آموزش فرگمنت ها

ويديوي آموزش فرگمنت ها

با وب سايت tosinso همراه باشيد.


برچسب: X آموزش اندرويد. آموزش Android. دوره اندرويد. دوره آموزشي اندرويد،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۱۲:۱۸:۱۵ توسط:محمد نصيري موضوع:

برنامه نويسي اندرويد چيست؟ معرفي كامل اندرويد + ويژگي ها

امروزه كمتر كسي وجود دارد كه اسم اندرويد را نشنيده باشد و از آن بي‌خبر باشد. همچنين براي كساني كه مي‌خواهند برنامه نويسي ياد بگيرند يك گزينه به نام برنامه نويسي اندرويد وجود دارد كه در اين نوشته مي‌خواهيم اين مفاهيم را بررسي كنيم كه اولاً اندرويد چيست؟ برنامه نويسي اندرويد چيست؟ چرا برنامه نويسي اندرويد لازم است؟ اندرويد روي چه دستگاه‌هايي وجود دارد؟ براي برنامه نويسي اندرويد چه ابزارهايي نياز است؟ پيش نياز هاي برنامه نويسي اندرويد چيست؟ مزايا و معايب برنامه نويسي اندرويد چيست؟ بازار كار برنامه نويسي اندرويد چگونه است؟ و بسياري از سؤالات اينچنيني را در ادامه پاسخ خواهيم داد.

  1. آينده و بازار كار برنامه نويسي اندرويد چگونه است؟

اندرويد چيست؟

اولين سؤال كه پيش مي‌آيد اين اندرويد چيست كه همه جا از آن صحبت مي كنند؟ در پاسخ بايد گفت كه اندرويد (Android) يك سيستم عامل است كه بر روي دستگاه‌هاي مختلف مانند نصب مي‌شود و آن دستگاه را مديريت مي‌كند. كلمه اندرويد به معني ربات انسان نما است. توسعه‌دهنده اين سيستم عامل شركت گوگل است كه آن را به صورت متن باز (open source) ارائه كرده است. متن باز بودن به اين معني است كه سورس كد اين سيستم عامل در اختيار عموم قرار گرفته است و اين باعث مي‌شود كه براي استفاده از نياز به هزينه خريد لايسنس نيست و هر كسي مي‌تواند آزادانه از آن استفاده كند. همچنين متن باز بودن باعث مي‌شود كه توسعه دهندگان و برنامه نويسان از كل دنيا اين سيستم عامل را بررسي كنند و در صورت وجود مشكل و يا باگ آن را برطرف كنند و آن را ارتقا بدهند.
با توجه به اينكه اين اندرويد متن باز است از آن مي‌توان هم در دستگاه‌هاي مختلفي استفاده كرد و هم مي‌توان براي آن برنامه‌هاي مختلف كاربردي زيادي نوشت كه امروزه مي‌بينيم براي دستگاه‌هاي اندرويدي برنامه‌هاي كاربردي بيشماري وجود دارد.

سيستم عامل چيست؟

سيستم عامل يك نرم‌افزار است كه بر روي دستگاه نصب مي‌شود و وظيفه آن مديريت سخت‌افزار هاي دستگاه و همچنين مديريت برنامه‌هاي نصب شده است. سيستم عامل به عنوان روح دستگاه است كه اگر نباشد دستگاه قابل استفاده نخواهد بود. اگر بخواهيم مثال بزنيم سيستم عامل ويندوز يك سيستم عامل است. اگر بر روي كامپيوتر شما ويندوز نصب نشده باشد عملاً كامپيوتر شما به هيچ دردي نمي‌خورد و تنها راه استفاده از ويژگي‌هاي سخت افزاري يك سيستم كامپيوتري اين است كه بر روي آن سيستم عاملي مانند ويندوز يا اندرويد يا لينوكس يا هر سيستم عامل ديگري نصب باشد.
از وظايف سيستم عامل ها مديريت سخت‌افزار ها و ايجاد يك بستر براي اجراي نرم‌افزار هاي ديگر است. همچنين سيستم عامل مديريت منابع سخت افزاري را بر عهده دارد و نحوه استفاده نرم‌افزار ها از سخت‌افزار ها را مديريت مي كند. به طوري كه اگر سيستم عامل نتواند با يك سخت‌افزار كار كند برنامه‌هاي كاربردي نمي‌توانند با آن كار كنند. به صورت خلاصه سيستم عامل يك لايه بين برنامه‌هاي مختلف و سخت‌افزار است.

سيستم عامل اندرويد چيست؟

امروزه دو سيستم عامل اصلي براي گوشي ها و تبلت هاي هوشمند سيستم عامل هاي اندرويد از شركت گوگل و سيستم عامل iOS از شركت اپل هستند. البته سيستم عامل هاي ديگري هم براي دستگاه‌هاي هوشمند وجود دارند مانند ويندوز ولي كمتر مورد استفاده هستند. سيستم عامل اندرويد بيش از 15 سال است كه به عنوان يكي از اصلي‌ترين سيستم عامل هاي دستگاه‌هاي هوشمند وجود دارد.
سيستم عامل اندرويد به صورت پيش‌فرض بر روي دستگاه‌هاي موبايل و تبلت هاي اندرويدي وجود دارد و آن‌ها را مديريت مي كند. البته به خاطر اينكه اندرويد يك سيستم عامل متن باز است فقط به گوشي ها و تبلت هاي هوشمند محدود نيست و در دستگاه‌هاي هوشمند بسياري از آن استفاده مي‌شود دستگاه‌هايي مثل يخچال ها و تلويزيون‌هاي هوشمند و ساعت‌هاي هوشمند و دستگاه‌هاي كارت زني و دستگاه‌هاي رزرو غذا و بسياري از دستگاه‌هاي هوشمند ديگر.
هسته اندرويد سيستم عامل لينوكس است كه يك سيستم عامل قوي و قابل اعتماد است. همچنين عمليات پيچيده مانند ارتباط نرم افزارهاي مختلف با سخت‌افزار و تطابق با سخت‌افزار و مديريت پردازش ها و مديريت حافظه و مديريت فايل‌ها و … توسط هسته لينوكس انجام مي‌شود. مطالعه بيشتر 5 دليل كمبود حافظه در اندرويد و نحوه مديريت آن
با قابليت‌هايي كه سيستم عامل اندرويد دارد باعث مي‌شود كه اين سيستم عامل بساير انعطاف پذير باشد و با استفاده از اين قابليت‌ها برنامه نويسان و توسعه دهندگان مي‌توانند برنامه‌هاي متنوعي توليد كنند كه بتواند به راحتي از تمام ويژگي‌هاي يك دستگاه هوشمند مانن موبايل استفاده كنند. همين امر باعث شده كه تعداد برنامه نويسان براي اندرويد بسيار زياد شود و شركت هاي زيادي مشغول توليد برنامه براي اين سيستم عامل باشند و همچنين فروشگاه هاي مختلفي براي ارائه برنامه‌هاي اندرويدي مانند play store ارائه شود تا بتوان به راحتي به يك دنياي وسيع از برنامه‌هاي اندرويدي دسترسي پيدا كرد.

امكانات اندرويد چيست؟

سيستم عامل اندرويد دنيايي از امكانات دارد كه براي كاربران امروزه بسيار جذاب است كه چند تا از مهمترين آن‌ها به شرح زير است:

  1. چون متن باز است مي‌توان آن را براي نياز هاي سازمان و يا شخص تغيير داد.
  2. پشتيباني از تكنولوژي هاي ارتباطي مثل بلوتوث و wifi, CDMA , GSM و ساير تكنولوژي هاي انتقال داده و مكالمه تلفني.
  3. دارا بودن Api هاي متفاوت براي كار با GPS و تكنولوژي هاي مكان يابي و كار با سنسور هاي مختلف
  4. مديريت فايل بسيار خوب و پشتيباني كامل از سخت‌افزار هايي مانند دوربين و ميكروفون.
  5. پشتيباني بسيار خوب از چند رسانه اي و انواع فرمت فايل‌هاي ويديويي و صدا و عكس مثل mp4, mkv, jpg, gif , png mp3, …
  6. چند وظيفگي (multi-tasking) و اجراي همزمان چندين برنامه
  7. پشتيباني از گرافيك دوبعدي و سه بعدي و تكنولوژي واقعيت مجازي.

 

چرا اندرويد در اين حد محبوب است؟

سيستم عامل اندرويد به خاطر داشتن ويژگي‌هاي فوق‌العاده جذاب براي كاربران محبوب شده است كه اين ويژگي‌ها را در ادامه آورده ايم:

  1. رابط كاربري ساده و زيبا كه باعث مي‌شود از امكانات مختلف اين سيستم عامل به سادگي استفاده شود.
  2. اتصال: اين سيستم عامل انواع تكنولوژي هاي ارتباطي را در خود قرار داده است تكنولوژي هايي مانند. NFC, LTE, Wi-Fi, UMTS, EV-DO, CDMA, WCDMA, IDEN, GSM/EDGE, Bluetooth, Wimax
  3. ذخيره سازي: براي ذخيره سازي محلي اين سيستم عامل پايگاه داده SQLite را در اختيار برنامه‌ها و برنامه نويسان قرار داده است.
  4. پشتيباني از قابليت‌ها و فرمت هاي چند رسانه اي مانند MIDI, mp3, AAC, HE-AAC, AAC5.1, AMR, AMR-WB, mp4, h.264 ,h263 , BMP, GIF, JPEG, Wav, Ogg
  5. پشتيباني از پيام رساني در قالب SMS, MMS
  6. پشتيباني از جديدترين قابليت‌هاي صفحات وب و html5 , css3
  7. به صورت داخلي از قابليت چند لمسي استفاده مي كند.
  8. سيستم عامل چند كاره كه مي‌توان همزمان چند برنامه را باز كرد و از بين يك برنامه به برنامه ديگر پرش كرد.
  9. در اندرويد ابزارك (Widget) هايي وجود دارند كه قابل تنظيم هم هستند تا در فضاي كوچك بتوانند محتوا هاي بيشتر و مناسب تري را نمايش دهند و ميانبر هاي مناسبي در برنامه‌ها باشند.
  10. اندرويد چند زبانه است و حتي مي‌تواند متن هاي چند زبانه و دوجهتي را به خوبي نمايش دهد.

تاريخچه اندرويد چيست؟

در سال 2005 گوگل شركت كوچكي به نام اندرويد را خريداري كرد. اين شركت توسط شخصي به نام اندي رابين Andrew E. Rubin تاسيس شده بود و هدف آن ساخت و توسعه برنامه‌هاي موبايلي بود. گوگل اندرويد را در سال 2007 به صورت رسمي معرفي كرد اما در سال 2008 گوگل اولين نسخه سيستم عامل اندرويد را ارائه كرد. اولين گوشي همراهي كه از اين نسخه سيستم عامل استفاده مي‌كرد HTC Dream بود. اين نسخه از اندرويد بسيار ساده بود بسياري از امكانات كه گوشي هاي امروزي دارند را نداشت.
در سال 2009 گوگل تصميم گرفت كه تحت يك برنامه فشرده اندرويد را بروزرساني كرده و ارتقا دهد. گوگل اوايل براي هر نسخه يك نام كه معمولاً نام شيريني بود انتخاب مي كرد. در اين سال ۴ نسخه آپديت براي اندرويد ارائه شد.آخرين نسخه ارائه شده در سال 2009 نسخه Eclair (شيريني خامه اي) نام گذاري شده بود. در طي سال‌هاي 2010 تا 2013 آپديت هاي ديگري از اين سيستم عامل ارائه شد كه عبارت بودند از Froyo و Gingerbread و Honeycomb و Ice Cream Sandwich و Jelly Beanو KitKat
در طي اين آپديت ها و نسخه هاي جديد امكانات بسيار زيادي به اين سيستم عامل اضافه شد. اين امكانات براي بهتر كردن عمل‌كرد دستگاه و استفاده بهينه از منابع و پشتيباني از قابليت چند لمسي و موقعيت يابي و مسيريابي زنده وNFC و بسياري از قابليت‌هاي جديد بود.
بعد از اينكه نسخه 4 اندرويد يعني kitkat ارائه شد گوگل تصميم گرفت كه هر سال فقط يك نسخه منتشر كند و در طي يك سال به افزودن قابليت‌ها و رفع مشكلات بپردازند. در نسخه 5 گوگل پا را از گوشي ها و تبلت ها فراتر گذاشت و اين سيستم عامل را در تلويزيون‌هاي هوشمند و گجت هاي هوشمند هم استفاده كرد و تقريباً به يك سيستم عامل همه منظوره تبديل شد. همچنين در اين نسخه از رابط كاربري جديدي به نام material design رو نمايي شد كه بسيار مورد توجه واقع شد. به همين ترتيب قابليت‌هاي مختلفي در هر نسخه ارائه شده است كه ليست آن‌ها را از ابتدا آورده ايم:
۱. اندرويد 1.0 (2008) اين اولين نسخه بود و قابليت‌هاي اوليه گوشي هاي هوشمند مانند مرورگر وب و ايميل و پيام رساني و دوربين را داشت. در اين نسخه نقشه گوگل هم وجود داشت كه خيلي طرفدار داشت.
۲. اندرويد 1.5 (cupcake)(2009) در اين نسخه قابليت‌هايي مانند كيبورد لمسي، امكان فيلم‌برداري و ويجت ها ارائه شد.
3. اندرويد 1.6 (Donut)(2009) امكانات اين نسخه بهبود استفاده از دوربين و قابليت‌هاي آن و همچنين پشتيباني از صفحه نمايش با اندازه هاي مختلف و جستجوي متني و صوتي را مي‌توان نام برد.
4. اندرويد 2.0 (Eclair)(2009) امكانات اين نسخه بهبود قابليت‌هاي دوربين و بهبود مرورگر وب و چند كاربره بودن بود.
5. اندرويد 2.2 (Froyo) (2010) قابليت‌هايي كه در اين نسخه اضافه شد Wi-Fi hotspot و پشتيباني از فايل‌هاي flash و بهبود عملكرد سيستم عامل بين ۲ تا 5 برابر نسخه قبل بود.
6. اندرويد2.3 (Gingerbread) (2010) افزودن قابليت NFC و بهبود رابط كاربري و بهبود قابليت copy/paste از امكانات اين نسخه بود.
7. اندرويد 3 و 3.1 و 3.2 بهينه سازي هاي اين نسخه بيشتر براي كار با تبلت ها و خواندن كتاب بود و همچنين اضافه كردن امكان otg براي اتصال دستگاه جانبي به دستگاه بود.
8.اندرويد 4.0 (Ice cream sandwitch) (2011)در اين نسخه رابط كاربري تغيير كرد و بهبود داده شد. همچنين قابليت تشخيص چهره در اين نسخه اضافه شد و چند برنامگي و چند وظيفه‌اي بودن بهبود داده شد.
9. اندرويد 4.1 (Jelly bean) (2012) در اين نسخه قابليت تشخيص صدا بهتر شد و قابليت‌هاي دوربين گسترش داده شد و قابليت google now هم به سيستم عامل اضافه شد. (google now) برنامه‌اي بود كه گوگل اطلاعاتي را كه كاربران نياز داشتند را به آن‌ها پيشنهاد مي داد.
10. اندرويد 4.4(kitkat) (2013) در اين نسخه كارايي سيستم عامل و سرعت آن افزايش يافت و قابليت‌هايي مانند مد تمام صفحه (full screen) , چاپ بيسيم (wireless printing) به سيستم عامل اضافه شد.
11. اندرويد 5.0(Lollipop) (2014) واسط كاربري material design در اين نسخه معرفي شد و اعلان ها يا نوتيفيكيشن ها بهتر شدند و از اين نسخه سيستم عامل از پردازنده هاي 64 بيتي پشتيباني كرد.
12. اندرويد 6.0 (Marshmallow)(2015) در اين نسخه استفاده از باتري بهتر شد سيستم مجوز و دسترسي ها تغيير كرد و سيستم عامل شروع به پشتيباني از پورت USB Type-c را شروع كرد.
13.اندرويد 7.0 (Nougat)(2016) تكنولوژي واقعيت مجازي (virtual reality) در اين نسخه به اندرويد اضافه شد و نوتيفيكيشن ها بهتر شدند و قابليت اينكه صفحه نمايش بين دو تا برناهم تقسيم شود و چند برنامه در يك صفحه نمايش داده شوند در اين نسخه اضافه شد.
14. اندرويد 8.0 (Oreo)(2017) حالت تصوير در تصوير در اين نسخه اضافه شد و همچنين استفاده از باتري بهتر شد و پشتيباني از پروژه Treble كه باعث مي‌شود آپديت اندرويد راحت‌تر انجام بگيرد از اين نسخه اضافه شد.
15. اندرويد 9.0 (Pie) (2018). در اين نسخه قابليت ژست‌هاي حركتي (gesture navigation) اضافه شد كه با استفاده از آن مي‌توانيد با كشيدن انگشت در صفحه بين برنامه‌ها جا به جا شويد و يا برنامه را ببنديد و يا بين برنامه‌ها حركت كنيد. از ديگر قابليت‌هاي اين نسخه digital wellbeing يا سلامت ديجيتال است كه سيستم عامل كنترل مي‌كند كه شما چقدر از دستگاه استفاده كرده‌ايد و چقدر زمان صرف هركدام از برنامه‌ها كرده‌ايد و به شما اعلان مي كند. اين قابليت به شما اين امكان را مي‌دهد كه مقدار استفاده از برنامه‌ها را كنترل كنيد و يا تمركز خود را روي برنامه خاصي قرار دهيد. همچنين قابليت adaptive battery در اين نسخه اضافه شده است كه با استفاده از هوشمندي مي‌تواند مقدار استفاده از باتري را بهتر كند و برنامه‌هاي بلا استفاده را ببندد و سرويس هاي آن‌ها را مسدود كند.
16. اندرويد 10 (2019) در اين نسخه تم تيره اضافه شد. همچنين قابليت live caption (زيرنويس سريع براي فيلم ها) نيز در اين نسخه اضافه شده است. در اين نسخه كنترل هاي محرمانگي نيز بهتر شده اند.
17. اندرويد 11 (2020) در اين نسخه كنترل هاي چند رسانه اي ضبط صفحه نمايش بهتر شدند و قابليت chat bubbles نيز به اندرويد اضافه شده است. Chat bubbles قابليتي است كه وقتي در حال استفاده از يك برنامه ديگر هستيد و نوتيفيكيشن يك پيام جديد را دريافت مي‌كنيد يك صفحه كوچك باز مي‌شود و مي‌توانيد به آن پيام پاسخ دهيد و يا ليست صحبت‌ها را مشاهده كنيد. بدون اينكه بخواهيد از برنامه خارج شويد.
18. اندرويد 12 (2021) قابليت‌هاي مهم اين نسخه به اشتراك گذاري wifi و اضافه شدن رابط كاربري Material you و قابليت كار يك دستي (كار كردن با يك دست) است. همچنين وقتي برنامه‌اي در حال يكي از دستگاه‌هاي مهم مانند ميكروفون يا دوربين باشد درگوشه دستگاه به شما اعلان خواهد شد.
19. اندرويد 13 (2022) تعداد برنامه‌هاي درحال اجرا در بخش اعلان ها به شما نشان داده مي‌شوند و برنامه‌ها قبل از اينكه بتوانند اعلان بفرستند بايد ازكاربر مجوز اين كار را دريافت كنند.

مطالعه بيشتر نسخه هاي مختلف اندرويد و برنامه نويسي براي نسخه هاي مختلف

برنامه نويسي اندرويد چيست؟

تا اينجا با سيستم عامل اندرويد آشنا شديم و از قابليت‌هاي آن و استفاده هاي آن آشنا شديم. حال مي‌خواهيم در بخش ببينيم كه برنامه نويسي اندرويد چيست؟ منظور از برنامه نويسي اندرويد طراحي و توليد برنامه‌ها و اپليكيشن ها براي اجرا شدن روي اين سيستم عامل اندرويد است. براي اين كار بايد از يك زبان برنامه نويسي مانند جاوا يا كاتلين و يا …. استفاده كنيم و كدهاي مربوط به برنامه را بنويسيم و منطق برنامه را پياده‌سازي كنيم. برنامه نويسي اندرويد مي‌تواند به صورت انفرادي و يا تيمي انجام شود. به خاطر اينكه برنامه نويسي اندرويد يك فرايند مهندسي نرم‌افزار است پس بايد در طي برنامه نويسي از اصول مهندسي نرم‌افزار استفاده شود تا فرايند برنامه نويسي به صورت اصولي و سريع انجام شود.

مطالعه بيشتر آموزش جابه جايي بين برنامه ها در اندرويد كار با نقشه ها در اندرويد كار با فرگمنت ها در اندرويد ارسال پيامك با اندرويد

چرا براي اندرويد برنامه مي نويسيم؟

اگر به اطراف خود نگاه كنيد مي‌بينيد كه افراد بسياري از كارهاي خود را از مسيريابي تا كارهاي بانكي و سرگرمي و ارتباطات و خيلي از كسب و كارها را با استفاده از تلفن‌هاي همراه يا يا ساير دستگاه‌هاي هوشمند مانند تبلت ها انجام مي‌دهند. خب اندرويد هم بخش بزرگي از بازار سيستم عامل هاي موبايل ها و دستگاه‌هاي هوشمند را گرفته است. به همين خاطر مي‌توان با برنامه نويسي براي موبايل ها هم ايده‌هاي بسياري را پياده‌سازي كرد و هم با استفاده از اين پياده‌سازي ها به درآمد هاي قابل توجه رسيد.
از طرف ديگر به خاطر اينكه سيستم عامل اندرويد توسط گوگل پشتيباني مي‌شود و شركت هاي سخت افزاري بسيار بزرگي مانند سامسونگ دستگاه‌هاي خود را بر پايه اين سيستم عامل ارائه مي‌كنند. همچنين با توجه به منابع و كتابخانه‌هاي فراواني كه در اينترنت براي برنامه نويسي اندرويد وجود دارد يادگيري برنامه نويسي اندرويد مي‌تواند بسيار جذاب و قابل توجه بسياري از برنامه نويسان باشد. برنامه نويسي براي اندرويد ممكن است كه به خاطر برطرف كردن نياز يك سازمان باشد و يا با هدف انجام خدمات باشد. همچنين مي‌توان براي ساخت بازي يا رساندن محتوا به دست قشر گسترده اي از كاربران اندرويد بخواهيم برنامه نويسي اندرويد را انجام دهيم. دلايلي كه براي چرايي برنامه نويسي اندرويد مي‌توانيم بگوييم عبارتند از اين كه
۱. اندرويد محبوب‌ترين پلتفرم براي برنامه‌هاي تلفن همراه حداقل در ايران است.
۲. برنامه نويسي براي اندرويد نسبتاً ساده است
3. پشتيباني قوي و جامعه قوي

چرا بايد برنامه نويسي اندرويد را يادگرفت؟

طبق آمارهاي مختلف برنامه نويسي اندرويد جزء رده هاي بالاي ليست شغل‌هاي مرتبط با برنامه نويسي است. به همين خاطر فرصت هاي شغلي براي آن بسيار زياد است . همچنين راه‌هاي درآمدي متنوعي براي برنامه نويسي اندرويد وجود دارد. از طرفي ساختار برنامه‌هاي اندرويدي قابل فهم است و منابع زيادي هم براي يادگيري وجود دارد. همچنين شما با استفاده از زبان‌هاي برنامه نويسي مختلفي مي‌توانيد براي اندرويد برنامه توليد كنيد. همين مباحث باعث مي‌شود كه برنامه نويسي اندرويد يكي از انتخاب هاي بسيار جذاب براي كساني باشد كه مي‌خواهند برنامه نويسي را شروع كنند.

مشاغل چگونه از برنامه نويسي اندرويد سود مي برند؟

معمولاً هر شركتي براي حل يك يا چند مشكل از مشتريان و افزايش اعتبار برند خود فعاليت مي كند. شركت ها با توليد برنامه‌هاي موبايل به صورت سفارشي مي‌توانند از برنامه نويسي اندرويد به عنوان يك ابزار براي رسيدن به هدف خود استفاده كنند. اما برنامه نويسي اندرويد چه ويژگي‌هايي دارد كه مي‌تواند به شركت ها براي رسيدن به اهداف خود كمك كند؟ در اينجا به چند مورد اشاره مي كنيم.
۱. هزينه كم و بازده زياد
كسب و كارها مي‌توانند با كمي سرمايه‌گذاري روي برنامه نويسي اندرويد برنامه مخصوص به خود را توليد كنند. حال اين برنامه توليد شده تعامل با كاربران و مشتريان را آسان مي‌كند و همين امر باعث مي‌شود كه بازده كسب و كار و رضايتمندي مشتريان بالا تر برود و در نتيجه سود شركت بيشتر شود.
۲. انعطاف پذيري بالا و استقرار راحت‌تر
برنامه‌هاي اندرويد انعطاف بالايي دارند و با تكنولوژي هاي جديد مثل اينترنت اشياء (IOT) و واقعيت افزوده (AR) و واقعيت مجازي (VR) به راحتي ادغام مي‌شوند و مي‌توان در اندرويد از آن‌ها استفاده كرد. همين امر كمك مي‌كند كه كسب و كارها بتوانند چالش هاي به وجود آمده را راحت‌تر حل كنند. از طرفي با توجه به فروشگاه هاي متنوع و مختلف و پشتيباني از نسخه هاي مختلف سيستم عامل و دستگاه‌هاي مختلف مي‌توان به راحتي برنامه توسعه داده شده را بر روي سيستم‌هاي مشتريان و كاربران مستقر نمود.
۳. امنيت بالا
يكي از دلايل انتخاب اندرويد توسط كسب و كارها بالا بودن امنيت آن و قابليت اطمينان آن است. اندرويد فاكتورهاي امنيتي بسياري دارد و گوگل سعي مي‌كند هر روز اين سيستم عامل را امن تر و مطمئن تر كند. مثلاً در اندرويد 9 قابليت‌هاي امنيتي به اندرويد اضافه شده است كه از آن در مقابل بدافزارهاي مختلف محافظت مي كند.
4. سفارشي سازي
رابط كاربري ساده و كاربردي هميشه اولويت گوگل بوده است و اين مسأله را مي‌توانيد از ساير محصولات گوگل هم متوجه شويد. در رابطه با اندرويد هم اين اصل پابرجاست و گوگل سعي مي‌كند كه امكانات زيادي براي توليد رابط كاربري زيبا و كاربردي به برنامه نويسان ارائه دهد تا بتوانند برنامه‌هاي خود را با توجه به كاربرد و هدف آن بهينه كنند و برنامه سفارشي غني براي كاربران خود توليد كنند كه براي شركت هاي مختلف اين امري ضروري و حياتي است. زيرا كه گروه هدف كاربران اندرويد بسيار وسيع است و اندرويد بايد توانايي اين را داشته باشد كه كاربران با مهارت هاي مختلف و توانايي‌هاي مختلف بتوانند از اين سيستم عامل به راحتي استفاده كنند و نياز هاي خود را با آن برطرف نمايند.

 

با اندرويد براي چه دستگاه‌هايي مي‌توان برنامه نوشت؟

همانطور كه قبلاً هم اشاره شد اندرويد يك سيستم عامل متن باز است كه قابليت اجرا در بسياري از دستگاه‌ها را دارد. پردازنده ها و سيستم‌هايي كه مي‌توانند اندرويد را اجرا كنند بسيار زياد هستند و نسبت به ساير سيستم‌هاي كامپيوتري ارزان‌تر هستند. همين امر باعث شده است كه اندرويد به دستگاه‌هاي متنوعي راه پيدا كند و ماشين‌هاي مختلفي اندرويد را به عنوان سيستم عامل اصلي خود انتخاب كنند. به طور كلي امروزه اندرويد در دستگاه‌هايي مانند دستگاه‌هاي زير استفاده مي شود:
گوشي هاي تلفن همراه : براي برقراري تماس و شبكه‌هاي اجتماعي و دوربين و موسيقي و فيلم‌برداري و تماس و برنامه‌هاي اينترنتي و بازي و مطالعه و هزاران كاربرد ديگر.
تبلت ها: همچون گوشي هاي تلفن براي كاربرد هاي مختلفي مانند ارتباط با ديگران و گوش دادن به موسيقي و تماشاي ويديو هاي آنلاين و آفلاين و مطالعه و مديريت مالي و كارهاي تجاري و هزاران كاربرد ديگر
دستگاه‌هاي پوشيدني: دستگاه‌هايي مانند ساعت‌هاي هوشمند براي كارهاي معمول روزمره و دستگاه‌هاي ورزشي و تناسب اندام براي مديريت فعاليت‌هاي ورزشي و مديريت سلامت و خواب و استرس
تلويزيون‌هاي هوشمند: براي گشت و گذار در اينترنت و تماشاي آنلاين و كاربا حافظه هاي جانبي و استفاده از انواع برنامه‌هاي اندرويدي.
دستگاه‌هاي واقعيت مجازي: براي هدف‌هاي مختلف مانند بازي و سرگرمي و مقاصد صنعتي و گردشگري مورد استفاده قرار مي‌گيرد
دستگاه‌هاي پرداخت ديجيتال هوشمند: براي اعمالي مانند خريد و پرداخت ديجيتال از آن‌ها استفاده مي‌شود
دستگاه‌هاي نظارت بر تغذيه: براي محل هايي مانند رستوران‌ها و سلف سرويس دانشگاه‌ها و ادارات از اين دستگاه‌ها براي روزرو و مديريت تغذيه استفاده مي شود.
دستگاه‌هاي موقعيت ياب و ناوبري: برخي از دستگاه‌هاي مسيريابي و موقعيت ياب كه بر روي خودرو ها نصب مي‌شود از اين سيستم عامل استفاده مي كنند.
سيستم عامل اصلي در لپ تاپ هاي كروم بوك: اگر با لپ تاپ هاي كروم بوك كه سيستم عامل آن‌ها كروم است آشنا باشيد مي‌دانيد كه به راحتي برنامه‌هاي اندرويدي را پشتيباني مي‌كند و مي‌توانيد برنامه‌هاي اندرويدي را بر روي آن نصب كنيد و از اين برنامه‌ها در لپ تاپ خود بهره مند شويد.

برنامه نويسي اندرويد صنعتي چيست؟

از سيستم عامل اندرويد در صنايع مختلفي استفاده مي‌شود كه ما به آن‌ها به عنوان برنامه نويسي اندرويد صنعتي اشاره كرده ايم. تاكنون به صورت ضمني به بعضي از آن‌ها اشاره كرده‌ايم اما در اين بخش به صورت خاص استفاده از اين سيستم عامل را در صنايع مختلف بررسي مي كنيم.
استفاده از اندرويد در صنعت گردشگري
صنايع مرتبط با گردشگري شديداً به موبايل و اپليكيشن هاي موبايل وابسته هستند. زيرا با اين كار راحت‌تر به مشتريان خود دسترسي دارند و مشتريان نيز به شركت هاي موجود در اين صنعت راحت‌تر دسترسي خواهند داشت. از مواردي كه از برنامه‌هاي موبايلي و همچنين برنامه‌هاي اندرويدي در صنعت گردشگري و مسافرت استفاده شده است مي‌توان به برنامه‌هاي رزرو هتل ها و برنامه‌هاي واقعيت افزوده و واقعيت مجازي براي اماكن مختلف و همچنين برنامه‌هاي اتاق هوشمند نام برد به علاوه اينكه مشتريان مي‌توانند با استفاده از برنامه‌هاي مختلف در صنعت گردشگري داده‌ها و نظرات مختلفي را براي مقصد گردشگري خود ببينند و در مورد مزايا و معايب آن مطالعه كنند و هوشمندانه تر تصميم بگيرند و مقصد خود را آگاهانه تر انتخاب نمايند. همچنين شركت هاي موجود در اين صنعت با استفاده از برنامه‌هاي موبايلي مي‌توانند بازخورد مشتريان را راحت‌تر دريافت كرده و خدمات خود را بهتر كنند.
صنايع مرتبط با بهداشت و سلامت
يكي از بهترين نمونه‌ها در صنعت پزشكي و سلامت كه از اندرويد در آن استفاده شده است ابزارهاي اينترنت اشياي پزشكي هستند كه دستگاه‌هايي هستند كه به اينترنت متصل مي‌شوند و وضعيت سلامت و پزشكي را ثبت و مديريت مي‌كنند. علاوه بر آن امروزه برنامه‌هاي مختلفي براي مشاوره هاي پزشكي و روان پزشكي وجود دارد كه مي‌توانيد از طريق آن‌ها با پزشكان و روان پزشكان در مكان هاي و شهرهاي مختلف ارتباط برقرار كنيد و راهنمايي بگيريد. همچنين برنامه‌هايي وجود دارد براي رزرو نوبت با پزشكان مختلف و دريافت نوبت در بيمارستان ها كه بيماران مي‌توانند از آن استفاده كنند. نسخه‌هاي الكترونيكي نيز نمونه‌اي از استفاده از برنامه‌هاي موبايلي در صنعت پزشكي و سلامت هستند.
صنايع بانكداري و مالي
برنامه‌ها و ابزارهايي كه به كمك بانكداري و انجام تراكنش ها مي‌روند را فين تك يا financial technologies(فناوري هاي مالي) مي ناميم. برنامه‌هاي اندرويدي بسياري در صنايع فين تك ارائه شده اند. امروزه هر بانك براي خود يك برنامه اندرويدي ارائه مي‌كند كه بسياري از كارها را مي‌توان بدون مراجعه به بانك انجام داد. همچنين برنامه‌هاي متنوعي براي انجام تراكنش هاي روزانه و واريز و انتقال وجه و پرداخت قبوض مختلف وجود دارند كه كار را براي كاربران بسيار آسان كرده است. از نمونه برنامه‌هاي صنايع فين تك مي‌توان به برنامه‌هاي مديريت مالي و حسابداري اشاره كرد.
صنايع ورزش و تيم هاي ورزشي
صنعت ورزش در حال حاضر صنعتي بسيار محبوب است كه سود بسياري دارد براي مثال همه مي‌دانيم كه ورزش فوتبال در كشور ما چه محبوبيتي دارد و چقدر مخاطب دارد. در اين صنعت كانال‌هاي ورزشي مي‌توانند با توليد برنامه‌هاي ورزشي سود بسياري را عايد خود كنند. از برنامه‌هاي ورزشي كه مي‌توان از آن‌ها در اين صنعت نام برد برنامه‌هاي خبري ورزشي و اينترنت اشياء و ربات هاي گفتگو هستند.
صنعت تجارت الكترونيك
شكي نيست كه امروزه تجارت الكترونيك يك صنعت بسيار پر پول است. بخش زيادي از كاربران امروزه اينترنت حتي با استفاده از رسانه اجتماعي مانند اينستاگرام در حال خريد و فروش اجناس مختلف هستند. حال برنامه‌هاي اندرويدي مختلفي امروزه پياده‌سازي شده‌اند كه انواع مدل هاي تجارت الكترونيكي(مانند B2C (خريد و فروش از كسب و كار به مصرف كننده) و C2C (خريد و فروش مصرف كننده با مصرف كننده)) را در خود پياده‌سازي كرده‌اند و كاربران مي‌توانند به سرعت و به سادگي كالا يا خدمات خود را در قالب اين برنامه‌ها عرضه كرده و نظر حجم عظيمي از مشتريان را به خود جلب كنند.
صنعت حمل و نقل
امروزه همه با تاكسي هاي اينترنتي و پيك هاي اينترنتي و وانت اينترنتي و … آشنا هستيم. با استفاده از برنامه‌هاي اندرويدي خدمات حمل و نقل را به راحتي با هم مقايسه مي‌كنيم و از آن‌ها استفاده مي‌كنيم.

چالش هاي برنامه نويسي اندرويد چيست؟

با اينكه سيستم عامل اندرويد قابليت‌هاي بسياري دارد و برنامه نويسي اندرويد جذابيت هاي زيادي براي ما به ارمغان آورده است ولي هنوز چالش هايي در برنامه نويسي اندرويد وجود دارند كه برنامه نويسان بايد با آن‌ها روبرو شوند و با توجه به هدف خود به آن‌ها رسيدگي كنند. اين چالش ها عبارتند از:
۱. اندازه هاي مختلف صفحه نمايش‌ها
همانطور كه گفتيم اندرويد روي ميلياردها دستگاه نصب است و از موبايل گرفته تا ساعت‌ها و تلويزيون ها در حال اجرا است. همه اين دستگاه‌ها داراي صفحه نمايش‌هاي مختلف هستند كه از نظر اندازه و قابليت‌ها با هم تفاوت دارند و برنامه‌اي كه براي آن‌ها توليد مي‌شود بايد بتواند با آن دستگاه به خوبي ارتباط برقرار كند و اندازه صفحه نمايش را به گونه‌اي مديريت كند كه بتواند رابط كاربري زيبا و كاربردي را به كاربر ارائه كند. مطالعه بيشتر پيدا كردن رزولوشن گوشي
2.عملكرد صحيح
از آنجايي كه اندرويد روي سيستم‌هايي اجرا مي‌شود كه برخي محدوديت‌هايي مانند سرعت پردازش و حافظه و باتري و شبكه را دارند برنامه‌هايي كه براي آن نوشته مي‌شوند بايد به گونه‌اي بهينه شده باشند كه از منابع به درستي استفاده كنند. كاربران برنامه‌هايي كه مصرف باتري زيادي دارند و يا حجم اينترنت آن‌ها را سريع تمام مي‌كنند و يا سنگين اجرا مي‌شوند را دوست ندارند و ممكن است كه آن را با برنامه ديگري جايگزين كنند.
سازگاري با نسخه هاي قديمي
با اينكه نسخه هاي جديد اندرويد و استفاده از قابليت‌هاي آن‌ها هميشه براي برنامه نويسان جذاب بوده است ولي از طرفي بايد به اين نكته توجه داشت كه همه كاربران اندرويد از آخرين نسخه استفاده نمي‌كنند و برنامه‌اي كه نوشته مي‌شود بايد اين قابليت را داشته باشد كه هم بر روي نسخه هاي قديمي به درستي اجرا شوند و هم از قابليت نسخه هاي جديد استفاده كنند. البته گوگل براي اين نياز تمهيداتي قرار داده است و سازگاري با نسخه هاي قديمي چالش خيلي بزرگي نيست.

روش‌هاي كسب درآمد از برنامه نويسي اندرويد چيست؟

 

برنامه نويسي اندرويد هم يك شغل است و نتيجه آن كسب درآمد است. حال براي كسب درآمد از اندرويد روش‌هاي مختلفي وجود دارد كه با توجه به وضعيت و سطح دانش خود مي‌توانيد يكي از اين راه‌ها را انتخاب كنيد. طبيعي است كه هركدام از اين روش‌ها مزايا و معايب و چالش هاي خود را دارند.

سفارش طراحي اپ (فريلنسري)

افراد و شركت هاي متعددي وجود دارند كه يك ايده دارند و ميخواهند برنامه اندرويدي آن ايده را داشته باشند ولي خودشان دانش برنامه نويسي براي توليد برنامه مورد نظر را ندارند. همچنين در بسياري از موارد وب سايتي براي هدف خاصي وجود دارد ولي به دلايل مختلف صاحبان آن سايت نياز دارند كه براي خود برنامه اندرويدي داشته باشند و خودشان نيروي لازم براي توليد برنامه اندرويدي مورد نظر را ندارند. در چنين مورد هايي وظيفه توليد برنامه اندرويدي به برنامه نويسان اندرويدي داده خواهد شد كه شما مي‌توانيد به عنوان برنامه نويسان اندرويد اين پروژه ها را گرفته و آن‌ها را توسعه دهيد.

پياده‌سازي يك ايده نرم افزاري

ممكن است كه خود شما يا اطرافيان شما يك ايده براي برنامه اندرويدي داشته باشند و شما آن را مناسب پياده‌سازي ببينيد و به اين نتيجه برسيد كه بازار و كاربران به ايده شما نياز دارند و اين ايده مي‌تواند براي آن‌ها سودمند باشد بنابراين آن ايده را پياده‌سازي مي‌كنيد و به بازار عرضه مي كنيد.

تبليغات درون برنامه‌اي

برنامه‌ها و بازي‌هاي مختلفي وجود دارند كه به نوعي سودمند و سرگرم كننده هستند. اين برنامه ها از شما پولي براي توليد برنامه نمي‌گيرند اما داخل برنامه تبليغات از برنامه‌ها و محصولات مختلف براي شما نشان داده شود. توسعه دهندگان اين نوع برنامه‌ها درآمد خود را از طريق نمايش تبليغ به دست مي آورند. صاحبان اين برنامه‌ها از كاربران پولي نمي‌گيرند ولي از شركت ها و سايت‌هايي كه براي آن‌ها تبليغات انجام مي‌دهند هزينه دريافت مي كنند.

پرداخت درون برنامه‌اي

اگر فروشگاه ها را بررسي كرده باشيد برخي برنامه‌هاي سودمند و بازي‌ها وجود دارند كه داراي دو بخش هستند. بخش رايگان و بخش Premium (اشتراك ويژه). اين برنامه‌ها يك سري امكانات و خدمات را در بخش رايگان در اختيار كاربران قرار مي‌دهند ولي براي اينكه كاربران بتوانند به يك سري ديگر از امكانات و خدمات دسترسي داشته باشند نياز است كه اشتراك آن برنامه را خريداري كنند. اين هم يك روش براي كسب درآمد از برنامه نويسي اندرويد است. البته بايد دقت داشته باشيد كه اولاً برنامه شما جذابيت كافي را داشته باشد تا كاربر راغب باشد آن را دانلود و نصب كند و همچنين بخش اشتراك ويژه شما هم بايد جذابيت داشته باشد تا كاربر مايل باشد براي آن پول پرداخت كند. البته اين روش ايرادي كه دارد اين است كه درصدي از هزينه اشتراك را بايد به فروشگاهي كه برنامه شما بر روي آن قرار دارد بدهيد.

كارمندي

اگر پيدا كردن پروژه و ايده پردازي براي شما دشوار است. شركت ها و تيم هاي برنامه نويسي زيادي در حال كار كردن بر روي پروژه هاي اندرويدي هستند مي‌توانيد دانش برنامه نويسي خود را قوي كنيد سپس به دنبال آگهي استخدام اين شركت ها بگرديد و در مصاحبه كاري آن‌ها شركت كنيد و در آن‌ها استخدام شويد. در اين صورت در تيم برنامه نويسي كار خواهيد كرد و وظايف مشخص خواهيد داشت و سرماه حقوق خواهيد گرفت.

برنامه‌هاي رايگان اندرويد چگونه درآمد دارند؟

همان‌طور كه گفتيم يكي از راه‌هاي كسب در آمد از برنامه‌اي كه به صورت رايگان در اختيار عموم قرار داده‌ايد تبليغات درون برنامه‌اي است ولي اين تنها راه نيست راه‌هاي ديگري نيز وجود دارند كه از جمله آن‌ها حمايت مالي از سوي شركت ها و برخي ارگان هاي فرهنگي است (براي مثال شما برنامه‌اي براي مساجد مي نويسيد و از سمت اداره اوقاف حمايت مالي مي شويد.)

سودآور ترين برنامه‌هاي اندرويدي كدامند؟

اگر به ديد كسب درآمد به برنامه‌هاي اندرويدي نگاه كنيم همه آن‌ها يكسان نيستند. اما تجربه و آمارها نشان داده است كه برخي از اين برنامه‌ها سود بيشتري عايد توليد كنندگان مي كنند. از جمله اين برنامه‌ها مي‌توان به بازي‌ها و سپس برنامه‌هاي تجارت الكترونيك (مانند برنامه‌هاي فروش محصول و خدمات) و همچنين برنامه‌هايي كه به مديريت روزانه و برنامه‌هاي كاربران كمك مي كنند اشاره كرد. دقت داشته باشيد كه هرچه اين برنامه‌ها سودمند تر باشند و استفاده از آن‌ها راحت‌تر باشد و امكانات بيشتري داشته باشند موفق تر خواهند بود.

مزاياي برنامه نويسي اندرويد چيست؟

تاكنون در مباحث مختلفي به مزاياي برنامه نويسي اندرويد اشاره كرديم ولي به صورت موردي مي‌توان به موارد زير براي مزاياي برنامه نويسي اندرويد اشاره كرد.

  • گوگل يك ساختار مشخص را براي برنامه نويسي اندرويد ارائه كرده است تا برنامه نويسي اندرويد ساده‌تر باشد.
  • منابع زيادي براي يادگيري برنامه نويسي اندرويد وجود دارد.
  • ابزار ها و شبيه ساز هاي متنوعي براي برنامه نويسي اندرويد وجود دارد.
  • انتشار برنامه‌هاي اندرويدي در فروشگاه Google play در مقايسه با ساير پلتفرم ها آسان‌تر است.
  • اندرويد قابليت سفارشي سازي بسياري دارد و كاربران مي‌توانند برنامه‌هاي متنوع و سفارشي سازي شده بسياري پياده‌سازي كنند و ايده‌هاي خود را به صورتي كه مايل هستند پياده‌سازي نمايند.
  • اندرويد به صورت گسترده در همه جا استفاده مي شود.

آيا شروع برنامه نويسي اندرويد سخت است؟

اين سؤالي است كه براي برخي كه مي‌خواهند برنامه نويسي اندرويد را شروع كنند پيش مي آيد. بدون مقدمه چيني به شما مي‌گويم كه برنامه نويسي اندرويد سخت نيست ولي نيازمند صرف زمان براي يادگيري و تمرين هستيد. برخي كارها با تمرين كمي انجام مي‌شوند ولي يادگيري برخي ديگر نيازمند تمرين بيشتر و پشتكار است. كلاً برنامه نويسي به اين شكل است كه شما بايد منطقي رفتار كنيد و از قوانين و قواعد برنامه نويسي پيروي كنيد. در برنامه نويسي شما با خطاها و باگ هاي بسياري روبرو مي‌شويد و بايد اين پشتكار را داشته باشيد تا با تحقيق و مطالعه آن‌ها را يكي يكي برطرف كنيد و در آن زمينه قدرتمند شويد.

ابزارهاي توليد برنامه اندرويد چيست؟

براي اينكه برنامه نويسي اندرويد را شروع كنيم مانند هر كار ديگري نيازمند يك سري ابزار ها هستيم. براي يادگيري برنامه نويسي اندرويد هم به ابزارهاي زير نياز داريم.

۱. كامپيوتر

داشتن كامپيوتر براي نوشتن برنامه يك چيز بديهي هست. براي برنامه نويسي اندرويد شما به يك كامپيوتر مدرن با پردازنده و حافظه تقريباً قوي نياز داريد تا بتوانيد محيط توسعه اندرويد (IDE) را به همراه شبيه ساز اندرويد در آن اجرا كنيد. كه هر دوي اين ابزارها نيازمند قدرت پردازشي هستند همچنين فرايند كامپايل و اجراي برنامه هم نيازمند قدرت پردازشي است كه اگر سيستم كامپيوتري قدرت لازم را نداشته باشد اين فرايند زمان بر خواهد شد.

۲. منبع آموزشي

يادگيري برنامه نويسي اندرويد را بايد از يك منبع شروع كنيم. قبلاً انواع منابع آموزشي را نام برده ايم و گفتيم كه براي شروع بهتر است كه از دوره هاي آموزشي استفاده شود. زيرا كه تماشاي ويديوهاي آموزشي براي افرادي كه تازه شروع كرده‌اند راحت‌تر است. يكي از بهترين دوره هاي آموزشي براي يادگيري اندرويد در اين لينك در وب سايت tosinso موجود است. همچنين شما در طي روند يادگيري نياز است كه به مستندات رسمي اندرويد در سايت گوگل هم مراجعه كنيد.

۳. محيط توسعه اندرويد

براي نوشتن برنامه‌ها و مديريت فايل‌ها و رفع خطاها و به صورت كلي هر كاري در رابطه با برنامه نويسي اندرويد نياز به محيطي داريد كه اين قابليت‌ها را داشته باشد. اگر چنين محيطي وجود نداشته باشد برنامه نويسي اندرويد بسيار سخت و طاقت فرسا خواهد شد و وقت برنامه نويس براي مديريت فايل‌ها و بيلد كردن پروژه و خطايابي هدر خواهد رفت. محيط توسعه يا محيط برنامه نويسي يا محيط يكپارچه برنامه نويسي (IDE) محيطي است كه همه امكانات برنامه نويسي در آن وجود دارد و كدهاي شما را به خوبي مديريت مي كند. در حال حاضر محيط هاي توسعه مختلفي براي اندرويد وجود دارد ولي يكي از محبوب‌ترين محيط هاي توسعه اندرويد كه خود گوگل هم به صورت رسمي آن را ارائه كرده و توصيه مي‌كند محيط Android studio است. اين برنامه را مي‌توانيد از سايت رسمي اندرويد دانلود كنيد و به رايگان استفاده نماييد. البته محيط هاي ديگري هم مانند eclipse هستند كه مي‌توانيد استفاده كنيد. براي مطالعه بيشتر مي توانيد از لينك هاي زير استفاده كنيد:

افزايش سرعت اندرويد استوديو و رفع خطاهاي اندرويد استوديو و رفع خطاي gradle در اندرويد استوديو ساخت فايل نصبي با اندرويد استوديو

4. Android SDK

براي برنامه نويسي اندرويد نياز است كه به كتابخانه‌ها و ابزارهايي كه براي برنامه نويسي اندرويد استفاده مي‌شود دسترسي داشته باشيم. گوگل اين كتابخانه‌ها و ابزارها را در يك بسته به نام كيت توسعه نرم‌افزار براي اندرويد يا همان Android SDK ارائه كرده است كه مي‌توانيد نسخه هاي مختلف آن را از سايت رسمي اندرويد دانلود كرده استفاده كنيد.

۵. شبيه ساز اندرويد

 

اگر برنامه‌اي براي اندرويد نوشته‌ باشيد بايد بتوانيد آن را اجرا كنيد و خطاهاي احتمالي را بررسي كنيد و نتيجه كار را قبل از اينكه برنامه را در اختيار مشتري قرار بدهيد را ببينيد و بررسي كنيد. براي اين كار مي‌توانيد از دستگاه‌هاي فيزيكي اندرويد مثل گوشي موبايل خودتان استفاده كنيد. اما يك راه بهتر هم هست و آن استفاده از شبيه ساز اندرويد است. شبيه ساز اندرويد برنامه‌اي است كه در روي كامپيوتر اجرا شده و به عنوان يك دستگاه اندرويد مجازي كار مي كند. حال مي‌توانيد برنامه‌هاي نوشته شده را بر روي آن دستگاه مجازي تست كنيد و اجرا كنيد و خروجي كار را ببينيد. انواع مختلفي از شبيه ساز هاي اندرويدي وجود دارند كه ممكن است هركدام نسخه خاصي از اندرويد را اجرا كنند. براي مطالعه بيشتر 17 شبيه ساز براي اندرويد را مطالعه كنيد

6.زبان برنامه نويسي

زبان‌هاي برنامه نويسي همان زباني هستند كه دستورات برنامه با آن زبان براي كامپيوتر نوشته مي شود. با زبان‌هاي برنامه نويسي مختلفي مي‌توان براي اندرويد برنامه نوشت ولي به صورت رسمي گوگل زبان جاوا و زبان كاتلين را براي برنامه نويسي اندرويد توصيه مي كند.

براي يادگيري برنامه نويسي اندرويد از كجا شروع كنم؟

براي يادگيري برنامه نويسي اندرويد در قدم اول شما بايد برنامه نويسي را ياد بگيريد و با مفاهيم آن آشنا شويد. سپس بايد يك زبان برنامه نويسي را بياموزيد كه پيشنهاد خود گوگل زبان‌هاي جاوا و كتلين مي باشد. بعد از آن مي‌توانيد به سراغ منابع مختلف براي يادگيري اندرويد برويد و شروع به يادگيري كنيد. البته به شما توصيه مي‌كنم كه سعي كنيد يك منبع مناسب انتخاب كنيد و بعد از انتخاب كردن فقط طبق آن منبع پيش برويد و منبع يادگيري را تغيير ندهيد تا نتيجه بگيريد. مطالعه بيشتر نكاتي براي برنامه نويسي اندرويد در لينوكس

بهترين منبع يادگيري برنامه نويسي اندرويد چيست؟

هركسي كه امروزه در شغل برنامه نويسي مشغول است ممكن است به روش متفاوتي برنامه نويسي را آموخته باشد و اين با توجه به وضعيت و موقعيت افراد طبيعي است. روش‌هايي مانند خواندن كتاب‌هاي آموزشي يا شركت در كلاس‌هاي حضوري يا استفاده از فيلم‌هاي مختلف مربوط به برنامه نويسي اندرويد كه در يوتوب وجود دارند و يا خواندن مستندات و نمونه‌هاي موجود در سايت اندرويد و يا استفاده از دوره هاي آموزشي آنلاين وجود دارند كه هركس با توجه به نيازش از آن‌ها استفاده مي كند. ولي با توجه به آمارهاي مختلف براي يادگيري برنامه نويسي اندرويد استفاده از دوره هاي آموزشي و فيلم‌هاي آموزشي و تمرين و تكرار آن‌ها براي شروع نسبت به بقيه روش‌ها طرفدار بيشتري دارد و نتيجه بهتري را مي دهد. شما مي‌توانيد بعد از اينكه برنامه نويسي اندرويد را با استفاده از دوره هاي آموزشي فرا گرفتيد براي يادگيري عميق‌تر و ريز تر از مستندات اندرويد هم استفاده كنيد و يا براي يادگيري موردي از ويديوهاي يوتيوب استفاده كنيد. يكي از منابع بسيار خوبي كه براي يادگيري اندرويد موجود است دوره آموزش برنامه نويسي اندرويد است كه قدم به قدم برنامه نويسي را به شما آموزش مي دهد و شما را د
برچسب: X آموزش سي شارپ، آموزش C# ،دوره سي شارپ، دوره آموزشي سي شارپ آمو،زش جاوا، آموزش Java، آموزش زبان برنامه نويسي جاوا، آموزش زبان برنامه نويسي سي شارپ، آموزش جنگو ،دوره آموزشي جنگو،
ادامه مطلب

امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۱۱:۳۵:۰۴ توسط:محمد نصيري موضوع:

Open SUSE چيست؟ معرفي لينوكس توزيع Open SUSE به زبان بسيار ساده

اين توزيع از سيستم عامل لينوكس بر پايه و اساس هسته اصلي لينوكس يا همان Linux Kernel پايه گذاري شده است و يك محصول مستقل به حساب مي آيد. اين توزيع از لينوكس توسط كارشناسان و برنامه نويس هاي آلماني طراحي و توليد شده است. openSUSE از معماري هاي i586 ، x86 و x64 پشتيباني مي كند و همچنين از محيط هاي دسكتاپ Blackbox ، GNOME ، KDE ، IceWM ، LXDE ، Openbox ، WMaker و Xfce نيز پشتيباني مي كند.

پروژه openSUSE يك برنامه كاملا اجتماعي و Community Based بود كه امروزه توسط شركت Novell پشتيباني مي شود. هدف اصلي از ارائه كردن نسخه openSUSE لينوكس اين بود كه يك سيستم عامل همه منظوره ايجاد شود كه بتوان از آن در همه جا استفاده كرد و بتوان استفاده از آن را در همه جا ترويج داد ، برنامه پروژه openSUSE باعث دسترسي آزاد ، رايگان و ساده به openSUSE مي شود ، از openSUSE به عنوان يك توزيع بسيار كامل و جامع از لينوكس ياد مي شود.

معرفي لينوكس توزيع openSUSE

اهداف اصلي پروژه openSUSE

پروژه openSUSE سه هدف اصلي را دنبال مي كرد : هدف اول : معرفي كردن openSUSE به عنوان ساده ترين توزيع لينوكس براي هر كسي كه بتواند آن را دانلود ، نصب و استفاده كند ، هدف دوم : معرفي و شيوع دادن هر چه بيشتر openSUSE به عنوان يك لينوكس Open Source و Collaborative و تلاش جهت رسيدن به نقطه اي كه openSUSE تبديل به پركاربردترين توزيع لينوكس در دنيا شود كه هم در دسكتاپ ها و هم در سرورها بيشترين استفاده را داشته باشد ، هدف سوم : مهيج سازي openSUSE و ساده سازي برنامه نويسي و توسعه اين سيستم عامل و فرآيند هاي Packaging نرم افزارهاي آن براي تبديل كردن openSUSE به يك انتخاب مناسب براي برنامه نويسان و توسعه دهندگان نرم افزار سراسر دنيا ، در واقع هدف اصلي تيم توزيع كننده openSUSE تبديل شدن به توزيع شماره يك لينوكس در دنيا بود.

پروژه openSUSE يك GNU/Linux تحت ليسانس GPL است. توزيع هاي مختلف openSUSE و همچنين اجزاي مختلف اين سيستم عامل توسط يك Community بزرگ از كاربران و كارشناسان پروژه openSUSE پشتيباني مي شوند كه توسط يكي از بزرگترين شركت هاي توليد كننده نرم افزارهاي Open Source آلماني به نام SUSE توسعه و نگهداري مي شود. لينوكس openSUSE جايگزين يك محصول قديمي تر به نام SUSE Linux Professional شد.

همانند اكثر لينوكس هاي Open Source كه داراي Community مي باشند ، openSUSE هم براي خودش داراي يك پرتال اينترنتي براي همكاري كردن همگان در پروژه openSUSE راه اندازي كرد كه مستندات لازم براي استفاده از اين سيستم عامل ، طراحي ها و توضيحات در خصوص اين سيستم عامل و اجزاي ان و تقريبا همه چيز در خصوص openSUSE در اين Community مطرح مي شد ، Mailing List قوي و همچنين استفاده از كانال هاي Internet Relay Chat باعث محبوب شدن هر چه بيشتر اين سيستم عامل مي شود كه در نهايت باعث شده است امروزه openSUSE يكي از بهترين رابطهاي wiki را در خود داشته باشد.

اگر بخواهيم قابليت هاي اين سيستم عامل را بصورت خلاصه بگوييم مي توانيم از با ثبات بودن ، سادگي كاركرد و بروز رساني نرم افزارها ، انعطاف پذيري بالا اشاره كنيم كه براحتي اين امكان را به ما ميد هد كه در سرويس هايي مثل ايميل و يا وب سرور از اين سيستم عامل استفاده كنيم ، البته از عيب هايي كه اكثرا از اين سيستم عامل گرفته مي شود مي توان به كارايي كمتر و سرعت كمتر به نسب ساير توزيع هاي معروف اشاره كرد.

openSUSE چيست

YaST در سيستم عامل openSUSE

يكي از نقاط قوت سيستم عامل لينوكس توزيع openSUSE را مي توان برنامه اي به نام YaST دانست. YaST شامل برنامه هايي براي نصب ، مديريت و تقريبا همه كارهايي است كه بصورت روزمره و گرافيكي مي توانيد بر روي سرور انجام دهيد، مي شود. براي مثال شما مي توانيد با استفاده از YaST پارتيشن بندي هارد ديسك ، تنظيمات سيستمي ، مديريت بسته هاي RPM ، بروز رساني سيستم عامل و نرم افزارها ، تنظيمات شبكه و فايروال ، مديريت كاربران و گروه ها و بسياري از كارهاي ديگر را نيز انجام دهيد و حتي نيازي نيست براي انجام اين كارها قطعه اي كد بنويسيد و يا از Shell استفاده كنيد. ساختار YaST بصورت ماژولار است و به همين دليل همه روزه ماژول هايي به اين نرم افزار اضافه مي شوند كه براي مثال مي توانيم از پشتيباني از Bluetooth در ماژول هاي جديد آن اشاره كنيم.

كاربرد yAST در OpenSUSE

توزيع هاي مختلف openSUSE

توزيع openSUSE را مي توان به گفته وب سايت Distowatch.com يكي از پنج توزيع برتر لينوكس در جهان دانست. openSUSE براحتي و بصورت رايگان بعد از معرفي شدن نسخه هاي جديد در اختيار عموم قرار مي گيرد و همگان مي توانند از آن استفاده كنند ، اما بد نيست بدانيد كه روش هاي مختلف و البته نسخه هاي مختلفي از openSUSE توسط شركت SUSE معرفي مي شوند كه بر حسب معماري x86 يا x86-x64 متفاوت هستند ، در اين قسمت مي خواهيم به نسخه ها يا Edition هاي مختلف لينوكس openSUSE اشاره كنيم :

  1. openSUSE Download Edition : شما با مراجعه به صفحه وب سايت openSUSE و قسمت downloads مي توانيد اين نسخه از سيستم عامل را براحتي در قالب يك فايل ISO دانلود كنيد. اين نسخه را مي توانيد به شكل يك لينوكس Live-CD داراي دسكتاپ KDE4 يا GNOME نيز تهيه كنيد و بر روي هارد ديسك خود نصب كنيد اما طبيعتا نسخه كامل سيستم عامل openSUSE خيلي بيشتر از اينها ظرفيت دارد . نسخه كامل تر اين سيستم عامل معمولا داراي 5 عدد DVD مي باشد كه همه آنها اكثرا بسته هاي نرم افزاري اضافه شده به سيستم عامل هستند. البته معمولا شما مي توانيد بصورت دلخواه نيز CD يا DVD هاي خود را دانلود كنيد ، حتي در اين سيستم عامل يك CD براي نرم افزارها و زبان هايي كه كمتر مورد استفاده قرار مي گيرند نيز طراحي شده است،توجه كنيد كه در زمان دانلود و استفاده از اين نسخه از سيستم عامل هيچگونه كمك فني و همچنين هيچگونه مستند و راهنماي پرينت شده به شما ارائه داده نخواهد شد.
  2. openSUSE Retail Edition يا openSUSE Box : كاربران از وب سايت www.opensourcepress.de قادر خواهند بود كه يك نسخه آلماني از سيستم عامل openSUSE را سفارش دهند ، به اين نوع درخواست كه مختص كاربران آلماني مي باشد و براي هيچ جاي ديگري قابل استفاده نيست openSUSE Box مي گويند ، در اين Box راهنماي استفاده از محصولات و مستندات مربوطه بصورت پرينت شده در اختيار كاربران قرار مي گيرد، توجه كنيد كه حتي نسخه انگليسي براي openSUSE Box وجود ندارد.
  3. openSUSE FTP : يكي از امكانات جالبي كه در خصوص openSUSE وجود دارد اين است كه يك فايل ISO با حجم كم از اين سيستم عامل وجود دارد كه در يك FTP سرور قرار گرفته است و شما مي توانيد سيستم عامل خودتان را براحتي از طريق FTP سرور بصورت مستقيم نصب كنيد كه در اصطلاح Network Install هم به اين روش گفته مي شود. دو نوع سرويس FTP براي اينكار وجود دارد كه اولين نوع آن براي بسته هاي Open Source طراحي شده است كه OSS نام دارد و دومين نوع آن براي بسته هاي غير Open Source طراحي شده است كه Non-OSS نام دارد.در واقع نسخه openSUSE FTP براي تكميل كردن نسخه هاي Retail و Download معرفي شده است.
  4. openSUSE Factory : هر چند دوست ندارم مايكروسافت را با لينوكس مقايسه كنم اما بد نيست به مقاله من در خصوص مراحل معرفي نسخه هاي مختلف محصولات مايكروسافت در انجمن تخصصي فناوري اطلاعات ايران مراجعه كنيد، در اين مطلب متوجه مي شويد كه هر محصولي قبل از اينكه به نسخه قابل اعتماد و معتبر براي استفاده تبديل شود بايد يك سري مراحل آزمايش را طي كند. در openSUSE هم همين مراحل وجود دارند ، نسخه openSUSE Factory كه آن را مي توانيم با نسخه RC يا Released Candidate محصولات مايكروسافت مقايسه كنيم يك نسخه در دست توسعه و برنامه نويسي است كه برنامه نويسان openSUSE در حال كار كردن و توسعه آن هستند و مرتب در حال تهيه Snapshot هاي مختلف از اين نسخه از سيستم عامل هستند تا اينكه در نهايت تبديل به نسخه با ثبات و Stable شود. اين نسخه منبعي براي ايجاد كردن بسته هاي با ثبات OpenSUSE Tumbleweed است كه نسخه تقريبا قابل اعتماد openSUSE است. به اين نكته توجه كنيد كه اسم Factory مختص محصولات openSUSE است و در محصولات ديگر از اين اسم استفاده نمي شود.
  5. openSUSE Tumbleweed : به محض اينكه بسته نرم افزاري در نسخه openSUSE Factory بصورت Stable در بيايد بر حسب روش كاري كه توليد نرم افزار در شركت SUSE دارد ( Rolling Release ) ، نسخه هاي Stable به عنوان نسخه Tumbleweed به بازار معرفي مي شوند.

openSUSE بدون شك يكي از توزيع هاي بسيار كامل لينوكس امروزي مي باشد و همانطور كه گفتيم هميشه در طبقه بندي 5 لينوكس برتر دنيا قرار گرفته است ، يكي از مهمترين اركاني كه برنامه نويسان openSUSE بر روي آن تمركز مي كنند بحث امنيت اين سيستم عامل است ، تقريبا هيچ چيزي در اين سيستم عامل بدون هماهنگي و اطلاع رساني به كاربر سيستم نمي تواند انجام شود و اين يعني امنيت در اولويت كاري قرار گرفته است. علاوه بر اين openSUSE جزو معدود توزيع هاي لينوكس مي باشد كه شما در زمان سفارش دادن آن مي توانيد بسته هاي نرم افزاري خود را تك تك انتخاب كنيد و بسته سفارشي خود را از اين سيستم عامل تهيه كنيد. اميدوارم مورد توجه شما قرار گرفته باشد ، خوشحال مي شويم از تجربيات و دانش شما در خصوص اين سيستم عامل در ادامه استفاده كنيم.

 

اميدوارم مورد توجه شما قرار گرفته باشد، در صورت يادگيري و علاقه بيشتر بعد از يادگيري لينوكس در سطح Linux Essentials آماده ورود به دوره آموزشي LPIC 1 خواهيد شد. LPI يا بنياد حرفه اي لينوكس ( با اسم انيستيتو لينوكس كانادا هم شناخته مي شود ) اين دوره را به دو قسمت يا دو كد دوره LPIC 1 با كد 101 و LPIC 1 با كد 102 تقسيم بندي كرده است . براي اينكه شما گواهينامه بين المللي لينوكس LPIC 1 را بصورت كامل دريافت كنيد بايستي هر دو دوره را بصورت كامل ياد بگيريد. مدرك بين المللي الپيك يك ( LPIC 1 ) يكي از محبوب ترين دوره هاي آموزشي لينوكس در دنيا به حساب مي آيند كه بر اساس سرفصل هاي منظم و مرتب ، استانداردهاي بين المللي ، بدون وابستگي به يك توزيع خاص از سيستم عامل لينوكس ، براي افرادي طراحي شده است كه مي خواهند در مسير يادگيري لينوكس به سطح بالاتري دست پيدا كنند.

دوره آموزشي LPIC 2 | الپيك دو در واقع سطح متوسط يادگيري لينوكس در دنيا محسوب مي شود. شما براي اينكه بتوانيد وارد دوره آموزشي LPIC 2 يا سطح متوسط آموزش لينوكس شويد قطعا بايد با مقدمات كار كردن با سيستم عامل لينوكس در سطح LPIC 1 آشنايي داشته باشيد. در واقع اگر شما در دوره آموزشي LPIC 1 ساختار سيستم عامل لينوكس را به خوبي درك كرده باشيد و مديريت مقدماتي لينوكس را ياد گرفته باشيد ، آماده ورود به دوره آموزشي LPIC 2 خواهيد بود.


برچسب: آموزش لينوكس،آموزش Linux،دوره آموزش لينوكس،دوره آموزشي لينوكس،آموزش لينوكس اسنشيالز،آموزش لينوكس اسنشيال،،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۴:۰۵:۳۶ توسط:محمد نصيري موضوع:

RedHat چيست؟ معرفي لينوكس توزيع RHEL به زبان بسيار ساده

 

 

لينوكس Red Hat Enterprise جزو معدود لينوكس هايي است كه از قوانين GNU كه قبلا در انجمن تخصصي فناوري اطلاعات ايران در موردش صحبت كرديم چندان تابعيت نمي كند. در واقع توزيع Red Hat Enterprise بر پايه و اساس لينوكس Fedora بوده است و ساخت كشور ايالات متحده آمريكا است ، معماري كه اين سيستم عامل بر پايه و اساس ان ساخته شده است و آنها را پشتيباني مي كند از i386 ، ia64 ،PowerPC ، s390 ، s390x ، x86 و x64 پشتيباني مي كند.

دسكتاپ هايي كه در لينوكس Red Hat Enterprise پشتيباني مي شود KDE و GNOME هستند و اين سيستم عامل هم مي توانيد به عنوان سرور هم به عنوان دسكتاپ مورد استفاده قرار بگيرد. Red Hat Enterprise Linux كه بصورت خلاصه RHEL هم گفته مي شود جزو معدود توزيع هاي لينوكس است كه توسط يك شركت خاص طراحي و توسعه داده شده است و بصورت ويژه براي مباحث تجاري مورد استفاده قرار مي گيرد ، شركت Red Hat مالك و سازنده RHEL است.

تقريبا تمامي آموزش ها و پشتيباني كه از RHEL انجام مي شود توسط يك سري دوره آموزشي كه ساخته شركت Red Hat است به نام سري اموزشي Red Hat Certification انجام مي شود. Red Hat مثل ساير توزيع هاي لينوكس رايگان نيست و شما براي استفاده از Red Hat Enterprise بايستي آن را از شركت خريداري كنيد اما بر اساس قانون Open Source كدهاي نوشته شده در اين سيستم عامل نيز بصورت رايگان قابل دسترس مي باشند و بعضا توزيع هاي ديگري از لينوكس وجود دارند كه از همين سورس و اعمال تغييرات بر روي آن توزيع جديدي ارائه مي كنند.

 

لينوكس ردهت چيست

به يك نكته توجه كنيد كه ما لينوكسي در حال حاضر به نام Red Hat نداريم و محصول Red Hat از سال 2004 ديگر توليد نشده است ، لينوكسي كه امروزه شما به عنوان Red Hat مي شناسيد با هسته لينوكس Red Hat اي كه در ابتدا وجود داشت كاملا متفاوت است و ما آن را به عنوان Red Hat Enterprise مي شناسيم. نسخه هاي اوليه اي كه از سيستم عامل لينوكس Red Hat معرفي شدند به عنوان Red Hat Commercial Linux معروف بودند ، شركت Red Hat اولين محصول لينوكس خود را در سال 1994 معرفي كرد.

Red Hat اولين توزيع از لينوكس بود كه از ساختار RPM Package Manager براي قالب بندي نرم افزارهاي خود استفاده كرد و به مرور زمان همين ساختار به توزيع هاي ديگر لينوكس هم سرايت كرد و امروزه توزيع هايي مثل Mandriva و Yellow Dog از اين نوع Package Manager استفاده مي كنند. بعد از متوقف شدن توليد لينوكس Red Hat در سال 2004 شركت Red Hat يك توزيع ديگر از لينوكس را به دنيا معرفي كرد كه قبلا در انجمن تخصصي فناوري اطلاعات ايران در خصوص اين نسخه مفضل توضيح داده ايم و اين محصول چيزي جز لينوكس Fedora نبود ، Fedora بر خلاف Red Hat يك لينوكس رايگان بود و همگان مي توانستند از آن براحتي استفاده كنند به ويژه كاربران خانگي كه توانايي خريد Red Hat را نداشتند ، از آن به بعد و با معرفي شدن Fedora ، شركت Red Hat شروع به ايجاد كردن محصول جديد Red Hat خود بر پايه و اساس لينوكس Fedora كرد كه اسم ان Red Hat Enterprise بود.

معرفي لينوكس ردهت انترپرايز

اولين نسخه اي كه از توزيع لينوكس Red Hat Enterprise وارد بازار شد به عنوان Red Hat Linux Advanced Server معرفي شد. در سال 2003 شركت Red Hat يك نامگذاري مجدد روي محصول توليدي خود گذاشت و اسم Red Hat Linux Advanced Server را به Red Hat Enterprise Linux AS تغيير داد و دو نسخه مختلف به نامهاي Red Hat Enterprise Linux ES و Red Hat Linux Enterprise WS را نيز معرفي كرد. شركت Red Hat براي حفظ علامت تجاري خود ، قوانين سفت و سختي در خصوص توزيع رايگان محصول خود يعني RHEL اعمال كرد اما همچنان قوانين اصلي ماهيت Open Source را رعايت كرد و سورس كد RHEL را در اختيار همگان بصورت رايگان قرار داد.

نسخه هاي متعددي از توزيع هاي لينوكس از سورس كدهاي RHEL استفاده كردند و توزيع هاي شركتي و قابل اعتماد خوبي همچون CentOS و Scientific Linux را بصورت كاملا رايگان معرفي كردند ، حتي نسخه هاي تجاري نيز به بازار معرفي شدند كه كاملا با Red Hat Enterprise تطابق داشتند و كاربردهاي كلان سازماني به ويژه در حوزه پايگاه داده داشتند كه مهمترين توزيعي كه در اين حوزه مي توانيم نام ببرسيم Oracle Linux است كه به تجربه مي توان گفت خود خود RHEL است كه براي استفاده از پايگاه داده اي مثل Oracle طراحي شده است.

جالب اينجاست بدانيد كه نسخه هاي آكادميك و دسكتاپ لينوكس Red Hat Enterprise نيز وجود دارند كه براي همين منظور خريداري و استفاده مي شوند. اين نسخه ها براي استفاده مدارس ، دانشگاه ها و دانشجويان كاربرد دارد و قيمت آنها به نسب قيمت ساير نسخه هاي RHEL ارزانتر است ، اين نسخه ها نيز مانند نسخه Enterprise اصلي از پشتيباني كامل شركت سازنده برخوردارند. نسخه هاي ES از Red Hat Enterprise مخفف Entry-Level Server است كه براي شروع كار با اين سيستم عامل مناسب است ، نسخه AS براي سرويس هاي پيشرفته يا Advanced Server استفاده مي شوند و در نهايت نسخه WS براي استفاده در Workstation ها كاربرد دارند.

اگر شما به يك نسخه با ثبات و قابل اعتماد ، داراي پشتيباني و داراي مدرك بين المللي لينوكس نياز داريد كه بعضا در برخي از سازمان ها مورد نياز است مي توانيد از RHEL استفاده كنيد. امروزه RHEL از بهترين و پر استفاده ترين لينوكس ها براي سرورها و پردازش هاي سنگين به حساب مي آيد اما فراموش نكنيد كه اين شركت بصورت رسمي كشور عزيزمان ايران را تحريم كرده است و شما نمي توانيد از Repository هاي آنلاين اين شركت استفاده كنيد. در مقاله آموزش لينوكس در خصوص اينكه ماهيت سيستم عامل لينوكس چيست و چه تاريخچه اي دارد صحبت كرده ايم.

 اميدوارم مورد توجه شما قرار گرفته باشد، در صورت يادگيري و علاقه بيشتر بعد از يادگيري لينوكس در سطح Linux Essentials آماده ورود به دوره آموزشي LPIC 1 خواهيد شد. LPI يا بنياد حرفه اي لينوكس ( با اسم انيستيتو لينوكس كانادا هم شناخته مي شود ) اين دوره را به دو قسمت يا دو كد دوره LPIC 1 با كد 101 و LPIC 1 با كد 102 تقسيم بندي كرده است . براي اينكه شما گواهينامه بين المللي لينوكس LPIC 1 را بصورت كامل دريافت كنيد بايستي هر دو دوره را بصورت كامل ياد بگيريد. مدرك بين المللي الپيك يك ( LPIC 1 ) يكي از محبوب ترين دوره هاي آموزشي لينوكس در دنيا به حساب مي آيند كه بر اساس سرفصل هاي منظم و مرتب ، استانداردهاي بين المللي ، بدون وابستگي به يك توزيع خاص از سيستم عامل لينوكس ، براي افرادي طراحي شده است كه مي خواهند در مسير يادگيري لينوكس به سطح بالاتري دست پيدا كنند.

دوره آموزشي LPIC 2 | الپيك دو در واقع سطح متوسط يادگيري لينوكس در دنيا محسوب مي شود. شما براي اينكه بتوانيد وارد دوره آموزشي LPIC 2 يا سطح متوسط آموزش لينوكس شويد قطعا بايد با مقدمات كار كردن با سيستم عامل لينوكس در سطح LPIC 1 آشنايي داشته باشيد. در واقع اگر شما در دوره آموزشي LPIC 1 ساختار سيستم عامل لينوكس را به خوبي درك كرده باشيد و مديريت مقدماتي لينوكس را ياد گرفته باشيد ، آماده ورود به دوره آموزشي LPIC 2 خواهيد بود.


برچسب: آموزش لينوكس،آموزش Linux،دوره آموزش لينوكس،دوره آموزشي لينوكس،آموزش لينوكس اسنشيالز،آموزش لينوكس اسنشيال،،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۳:۳۱:۵۸ توسط:محمد نصيري موضوع:

Debian چيست؟ معرفي لينوكس توزيع دبين به زبان بسيار ساده

لينوكس Debian GNU/Linux براي اولين بار در سال 1993 معرفي شد.اين لينوكس توسط بنيانگذارش يان مرداك و همچنين صدها برنامه نويس داوطلب نوشته شد ، آنها اين ايده را در ذهن داشتند كه يك سيستم عامل كاملا غير تجاري را به دنيا معرفي كنند ، اكثر زماني كه اين برنامه نويسان براي نوشتن لينوكس Debian GNU/Linux صرف كردند از زمان هاي اضافه و اوقات فراغتشان بود و هيچگونه پولي به آنها بابت برنامه نويسي Debian پرداخت نشد.

در ابتداي كار تصور مي شد كه كار Debian GNU//Linux براحتي تمام مي شود و افراد زيادي اعتقاد داشتند كه اين پروژه در نهايت سرنوشتي جز تجزيه شدن و متلاشي شدن ندارد و پروژه Debian GNU/Linux با شكست مواجه خواهد شد. اما واقعيت به شكلي ديگر و كاملا متفاوت رقم خورد ، نه تنها Debian باقي ماند بلكه بعد از آن بسيار پيشرفت كرد و در كمتر از يك دهه اين توزيع از لينوكس تبديل به گسترده ترين توزيع لينوكس در دنيا شد ، Debian به عنوان بزرگترين و گسترده ترين پروژه Collaborative يا پروژه شراكتي در دنيا مطرح شد و شايد هرگز نمونه ديگري از اين گستردگي در صنعت نرم افزار را شاهد نباشيم.

مهمترين دلايل موفقيت پروژه Debian GNU/Linux را مي توانيم به اين شكل بيان كنيم كه : اين توزيع از لينوكس توسط بيشتر از 1000 برنامه نويس داوطلب نوشته شده است ، در حال حاضر مجموعه نرم افزاري كه براي Debian GNU/Linux وجود دارد شامل بيش از 50000 بسته نرم افزاري است كه حتي براي معماري هاي 8 پردازنده اي نيز طراحي شده اند و از همه مهمتر اين است كه با تغيير دادن سورس كد سيستم عامل Debian و اعمال تغييرات بر روي آن تاكنون بيشتر از 120 نوع توزيع جديد از لينوكس منتشر شده است كه همه انها در اصطلاح Debian Based يا بر پايه و اساس Debian هستند كه اين نمايانگر قدرت اين سيستم عامل است.

اين خصوصيات تقريبا براي هيچكدام از توزيع هاي سيستم عامل لينوكس ديگر وجود ندارد. فرآيند توسعه و برنامه نويسي Debian GNU/Linux به سه مرحله يا سه شاخه تقسيم بندي مي شود كه البته برخي اوقات به آن يك شاخه چهارم هم اضافه مي كنند كه اين مراحل به شكل زير مي باشند :

  1. مرحله يا شاخه اول : Unstable يا بي ثبات ( به مرحله SID هم معروف است )
  2. مرحله يا شاخه دوم : Testing يا آزمايش
  3. مرحله يا شاخه سوم : Stable يا با ثبات
  4. مرحله يا شاخه چهارم : Experimental يا تجربي ( اين مرحله در واقع همان بازخورد كاربران است در طي زمان )

Debian GNU/Linux براي يكپارچه سازي ، تست و با ثبات سازي بسته هاي نرم افزاري با سيستم عامل و همچنين قابليت هاي جديدي كه به اين بسته ها و سيستم عامل Debian اضافه مي شوند يك مكانيزم كنترل كيفيت مدون ، برنامه ريزي شده و قابل اطمينان دارد كه باعث مي شود بتوانيم از Debian GNU/Linux بدون انكار به عنوان يكي از بهترين توزيع هاي لينوكس بدون مشكل ( يا كمترين تعداد مشكل( و خوب آزمايش شده ياد كنيم.

اما در كنار همه اين نكات مثبت برخي موارد هم قابل توجه است ، همين فرآيند دراز و پيچيده توسعه سيستم عامل و آزمايش و تست هايي كه بر روي آن انجام مي شود يك سري مشكلات را در پي دارد ، نسخه با ثبات يا Stable از سيستم عامل Debian GNU/Linux چندان به روز معرفي نمي شود و معمولا نسخه هاي Stable اين توزيع از لينوكس هر 1 تا 3 سال معرفي مي شوند ، به همين دليل علاقه مندان به سيستم عامل Debian GNU//Linux مجبور هستند كه تا معرفي شدن نسخه بدون Bug و تقريبا بدون مشكل ، از نسخه هاي مشكل دار و تستي Debian استفاده كنند ، همين مورد در خصوص بسته هاي نرم افزاري نيز صادق است.

معرفي لينوكس Debian لينوكس Debian چيست

خلاصه اي از معرفي Debian GNU//Linux

Debian GNU/Linux دست برنامه نويسان را بسيار باز گذاشته است و تقريبا اكثر برنامه نويساني كه قصد دستكاري در سورس يك توزيع لينوكس و ارائه يك نسخه جديد را دارند ترجيح مي دهند از Debian GNU/Linux استفاده كنند.از نكات بارز مثبت در خصوص اين سيستم عامل مي توان به با ثبات بودن ، كنترل كيفيت عالي ، وجود بيش از 20 هزار بسته نرم افزاري ، پشتيباني از معماري تعداد پردازنده هاي بيشتر به نسبت ساير توزيع هاي لينوكس اشاره كرد. البته نكات منفي نيز در اين سيستم عامل وجود دارد كه از آن جمله مي توانيم به طولاني بودن مدت ارائه نسخه با ثبات جديد اشاره كنيم كه تقريبا بين 1 تا 3 سال طول مي كشد ، همچنين با توجه به پشتيباني اين سيستم عامل از معماري پردازنده هاي چند تايي ، معمولا تكنولوژي هاي جديدتر نياز به زمان دارند تا با Debian خود را سازگار كنند.

بسته هاي نرم افزاري كه براي سيستم عامل Debian معرفي مي شوند با بصورت Advanced Package Tool يا APT با استفاده از بسته هاي DEB ارائه مي شوند. نسخه هاي مختلفي از جمله نسخه هاي قابل نصب ، نسخه هاي Live كه از معماري 12 پردازنده اي نيز پشتيباني مي كنند ، براي Debian وجود دارند كه حتي شامل تمامي پردازنده هاي بيتي 32 و 64 بيتي شركت هاي Intel و AMD نيز مي شوند. در مقاله آموزش لينوكس بصورت مفصل در خصوص نصب دبين صحبت شده است. از مهمترين توزيع هاي لينوكسي كه از Debian گرفته شده اند مي توانيم به Ubunto ، Openbox ، SolydXK ، Knoppix ، Tanglu و ... اشاره كنيم كه اين نمايانگر قدرت اين سيستم عامل است.

اميدوارم مورد توجه شما قرار گرفته باشد، در صورت يادگيري و علاقه بيشتر بعد از يادگيري لينوكس در سطح Linux Essentials آماده ورود به دوره آموزشي LPIC 1 خواهيد شد. LPI يا بنياد حرفه اي لينوكس ( با اسم انيستيتو لينوكس كانادا هم شناخته مي شود ) اين دوره را به دو قسمت يا دو كد دوره LPIC 1 با كد 101 و LPIC 1 با كد 102 تقسيم بندي كرده است . براي اينكه شما گواهينامه بين المللي لينوكس LPIC 1 را بصورت كامل دريافت كنيد بايستي هر دو دوره را بصورت كامل ياد بگيريد. مدرك بين المللي الپيك يك ( LPIC 1 ) يكي از محبوب ترين دوره هاي آموزشي لينوكس در دنيا به حساب مي آيند كه بر اساس سرفصل هاي منظم و مرتب ، استانداردهاي بين المللي ، بدون وابستگي به يك توزيع خاص از سيستم عامل لينوكس ، براي افرادي طراحي شده است كه مي خواهند در مسير يادگيري لينوكس به سطح بالاتري دست پيدا كنند.

دوره آموزشي LPIC 2 | الپيك دو در واقع سطح متوسط يادگيري لينوكس در دنيا محسوب مي شود. شما براي اينكه بتوانيد وارد دوره آموزشي LPIC 2 يا سطح متوسط آموزش لينوكس شويد قطعا بايد با مقدمات كار كردن با سيستم عامل لينوكس در سطح LPIC 1 آشنايي داشته باشيد. در واقع اگر شما در دوره آموزشي LPIC 1 ساختار سيستم عامل لينوكس را به خوبي درك كرده باشيد و مديريت مقدماتي لينوكس را ياد گرفته باشيد ، آماده ورود به دوره آموزشي LPIC 2 خواهيد بود.

 


برچسب: آموزش لينوكس،آموزش Linux،دوره آموزش لينوكس،دوره آموزشي لينوكس،آموزش لينوكس اسنشيالز،آموزش لينوكس اسنشيال،،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۲:۵۴:۲۵ توسط:محمد نصيري موضوع:

CentOS چيست؟ معرفي لينوكس توزيع سنت او اس به زبان بسيار ساده

 

لينوكس توزيع CentOS يكي از محبوب ترين توزيع هاي لينوكس امروزي است ، CentOS مخفف كلمه هاي Community ENTerprise Operating System است. هسته اصلي لينوكس CentOS از سيستم عامل Red Hat Enterprise Linux يا RHEL گرفته شده است و به همين دليل اين سيستم عامل كاملا با RHEL سازگاري دارد. طبيعتا با توجه به اينكه در مقاله قبلي در انجمن تخصصي فناوري اطلاعات ايران در خصوص توزيع RHEL و اينكه از Fedora گرفته شده است ، مي توان نتيجه گرفت كه در نهايت CentOS نيز از Fedora گرفته شده است.

برخلاف RHEL كه تجاري و پولي است ، CentOS يك توزيع رايگان از لينوكس مي باشد. CentOS توسط Community ها پشتيباني مي شود و اين يعني اينكه شما به جاي اينكه انتظار پشتيباني حرفه اي و پرداخت هزينه هاي پشتيباني خدمات به شركت توليد كننده پرداخت كنيد ، تنها كافيست كمك ها و پشتيباني خود را از اين Community هاي عمومي تامين كنيد و هيچگونه هزينه اي نياز نيست پرداخت كنيد.

سالها به عنوان يك پروژه و يك سيستم عامل مستقل معرفي مي شد تا اينكه در سال 2014 پروژه CentOS رسما به شركت Red Hat پيوست. نسخه هايي كه از CentOS به بازار ارائه مي شوند در واقع نسخه Mirror از نسخه هايي است كه در Red Hat Enterprise Linux معرفي مي شوند. يعني هر بار كه نسخه جديدي از Red Hat Enterprise Linux منتشر شود ، مدتي بعد نسخه اي مشابه آن به عنوان CentOS معرفي مي شود.

معمولا بعد از معرفي شدن هر نسخه از RHEL بعد از حدود چند هفته يا حداكثر چند ماه نسخه جديد CentOS نيز معرفي مي شود. اين مدت زمان به دليل اين است كه گروه CentOS بايد زمان بگذارند و ساختار برندينگ Red Hat را از روي RHEL حذف كنند و تقريبا همه چيز را از روي سورس كدهاي RHEL مجددا بسازند. با تركيب شدن يك تيم پشتيباني خوب و غني در Community هاي CentOS و همچنين مستندات كامل اين سيستم عامل ، CentOS تبديل به يك محصول عالي براي استفاده در تجارت ها ، سازمان ها ، مدارس و دانشگاه ها و ساير مواردي مي باشد كه نيازمند يك لينوكس قابل اتكا براي سرورها و دسكتاپ هاي خود هستند. با انتخاب كردن CentOS ديگر نيازي به پرداخت هزينه هاي زياد براي خريد محصولات Enterprise نخواهد بود.

اما بيشتر سازمان هايي كه از CentOS استفاده مي كنند ، از اين سيستم عامل در كنار سيستم عامل Red Hat Enterprise Linux استفاده مي كنند و با توجه به پشتيباني كه از شركت Red Hat دريافت مي كنند مي توانند در صورت بروز مشكل سيستم عامل هاي CentOS خودشان را نيز رفع اشكال كنند.در چنين سازمان هايي از RHEL به عنوان سرور اصلي در سازمان استفاده مي شود و از CentOS به عنوان سيستم عاملي براي سرورهاي نه چندان حساس استفاده مي شود ، يا از CentOS به عنوان يك سرور Redundant و Backup استفاده مي كنند. اين موضوع باعث مي شود كه ديگر سازمان ها نيازي به استخدام چندين مدير سيستم نداشته باشند و با استخدام يك مدير سيستم مسلط به RHEL كار مديريت CentOS هاي سازمان را هم به يكباره انجام مي دهند و اين از نظر هزينه هاي مالي كاملا به سود سازمان است .

لينوكس CentOS چيست

در خصوص لينوكس توزيع Debian هم قبلا در انجمن تخصصي فناوري اطلاعات ايران صحبت كرده ايم ، همانطور كه مي دانيد توزيع Debian محبوب ترين توزيع در ميان لينوكس هاي دنيا است ، جالب اينجاست بدانيد كه در جولاي سال 2010 براي اولين بار توزيع CentOS به عنوان محبوب ترين توزيع در ميان توزيع هاي مورد استفاده به عنوان Web Server انتخاب شد كه در آن زمان بيش از 30 درصد وب سرورهاي دنيا از اين سيستم عامل استفاده مي كردند ، هر چند كه در ژانويه 2012 اين عنوان و جايگاه مجددا به توزيع Debian اختصاص يافت اما در نوع خودش جالب بود.

CentOS يكي از محبوب ترين توزيع هاي لينوكس براي استفاده در سرويس هاي هاستينگ وب اينترنتي است. با توجه به هماهنگ بودن و سازگاري كامل CentOS و RHEL اين سيستم عامل با اكثر نرم افزارهاي دنيا سازگاري كامل دارد ، بيشتر كنترل پنل هاي هاستينگ امروزي از سيستم عامل CentOS به عنوان توزيع لينوكس شماره يك خودشان استفاده مي كنند.

از لحاظ معماري فني توزيع CentOS لينوكس از معماري هاي x86 ، x64 و i386 پشتيباني مي كند ، امروزه حتي از CentOS از PowerPC نيز پشتيباني مي كند. قبل از اينكه اسم CentOS بر روي اين محصول گذاشته شود آن را به عنوان cAos Linux مي شناختيم . در ژوئن 2006 شخصي به نام David Parsley كه برنامه نويس اصلي سيستم عامل Tao Linux كه يكي از Clone هاي اصلي RHEL بود اعلام كرد كه Tao Linux ديگر بازنشسته شده است و شروع به توسعه و برنامه نويسي سيستم عامل CentOS كرد.

كاربران Tao Linux براحتي بعد از ارائه شدن نسخه CentOS با استفاده از بروز رساني YUM خود را به CentOS بروز رساني كردند. جالب اينجاست بدانيد كه دامين اينترنتي CentOS.org كه بزرگترين Community اين سيستم عامل است توسط فردي به نام Lance Davis قبلا ثبت شده بود و بعدها طي يك قرارداد ، تيم مديريتي CentOS اي دامين را از Davis خريداري كردند. CentOS از دسكتاپ هاي KDE و GNOME پشتيباني مي كند و از اين سيستم عامل هم به عنوان سرور و هم به عنوان Workstation مي توان استفاده كرد.

البته به اين نكته نيز توجه كنيد كه با توجه به اينكه اين سيستم عامل از RHEL گرفته شده است ، افرادي كه در Community ها به سئوالات و مشكلات پاسخ مي دهند معمولا از مهندسين نرم افزار حرفه اي هستند كه براي شركت Red Hat كار مي كنند ، البته در كنار اين افراد مديران سيستم و علاقه مندان به سيستم عامل هاي لينوكس در سراسر دنيا را نيز اضافه كنيد تا متوجه شويد كه چه اندازه پشتيباني از سيستم عامل CentOS در دنيا به تمام معنا انجام مي شود.


برچسب: آموزش لينوكس،آموزش Linux،دوره آموزش لينوكس،دوره آموزشي لينوكس،آموزش لينوكس اسنشيالز،آموزش لينوكس اسنشيال،،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۴۰:۵۷ توسط:محمد نصيري موضوع:

مباحث تكميلي كار با نقشه ها در اندرويد

 

 

 

در اين ويديو گفتيم كه چگونه مي توان با نقشه ها در اندرويد كار كرد. در اين مطلب قصد داريم مطالبي را به شما بگوييم كه مي توانيد از آنها براي تكميل دانسته هاي خودتان در مورد نقشه ها در اندرويد استفاده كنيد. پس در ادامه اين مباحث را توضيح مي دهيم.

سرفصل هاي اين مطلب

  1. فعال يا غيرفعال كردن زوم
  2. فعال يا غيرفعال كردن بخش ترافيك
  3. ترسيم بر روي نقشه

فعال يا غيرفعال كردن زوم

شما در نقشه مي توانيد زوم را كم يا زياد كنيد. ولي در صورت نياز اين امكان براي شما وجود دارد كه كاربر نتواند زوم نقشه را تغيير بدهد. براي اين كار بايد قطعه كد زير را هنگامي كه نقشه ساخته مي شود، براي نقشه بنويسيد:

1mMap.getUiSettings().setZoomGesturesEnabled(false);

در اين صورت كاربر نمي تواند زوم كند اگر ورودي اين متد true باشد زوم به حالت قبلي بر مي گردد. همچنين براي شما دكمه هايي بر روي نقشه وجود دارد كه مي توان با كمك آنها زوم را كم و زياد كرد. در اندرويد اين امكان وجود دارد كه اين دكمه ها در نقشه نمايش داده شود يا خير براي اين كار از كد زير استفاده كنيد.

1mMap.getUiSettings().setZoomControlsEnabled(true);

 

فعال يا غيرفعال كردن بخش ترافيك

نقشه گوگل اين قابليت را دارد كه حجم ترافيك خيابان ها را نشان دهد. به شكلي كه اگر ترافيك در خياباني سنگين باشد رنگ آن خيابان قرمز مي شود و اگر ترافيك سبك باشد آن خيابان با رنگ آبي يا سبز نمايش داده مي شود. حال براي اين كه اين قابليت را در نقشه فعال كنيم قطعه كد زير را هنگام ساخته شدن نقشه مي نويسيم

1mMap.setTrafficEnabled(true);

همچنين اگر بخواهيم كه بر روي نقشه نوار ابزار نقشه هم فعال باشد يعني وقتي كه بر روي marker كليك مي كنيم قابليت route و مسيريابي داشته باشيم بايد از كد زير استفاده كنيم.

1mMap.getUiSettings().setMapToolbarEnabled(true);

تصوير اين نوار ابزار به شكل زير است

 

ترسيم بر روي نقشه

گاهي اوقات مي خواهيم بر روي نقشه يك دايره يا يك چندضلعي رسم كنيم. براي مثال شما اگر بخواهيد يك منطقه را مشخص كنيد مي توانيد شكلي در آن منطقه رسم كنيد. براي اين كه يك دايره بر روي نقشه رسم كنيم از كد زير استفاده مي كنيم.

1mMap.addCircle(new CircleOptions().center(sydney).fillColor(Color.argb(100,150,120,200)).strokeWidth(1).radius(500000));

 

در كد بالا fillColor رنگ داخلي دايره را مشخص مي كند و radius شعاع را نشان مي دهد و strokeWidth ضخامت دور دايره را نشان مي دهد. حال اگر بخواهيم يك چند ضلعي اضافه كنيم از كد زير استفاده مي كنيم. دقت داشته باشيد كه گوشه به گوشه چندضلعي را به برنامه بايد اضافه كنيم.

1mMap.addPolygon(new PolygonOptions().fillColor(Color.argb(100,150,120,200)).add(sydney).add(new LatLng(0,3)).add(new LatLng(3,6)).add(new LatLng(6,3)).add(new LatLng(3,0)).strokeWidth(1));

خروجي كد بالا به شكل زير خواهد بود.

 

 

براي يادگيري مفاهيم و آموزش هاي تخصصي و حرفه اي از صفر تا صد به آموزش هاي برنامه نويسي اندرويد و جاوا مراجعه كنيد.


برچسب: X آموزش سي شارپ، آموزش C# ،دوره سي شارپ، دوره آموزشي سي شارپ آمو،زش جاوا، آموزش Java، آموزش زبان برنامه نويسي جاوا، آموزش زبان برنامه نويسي سي شارپ، آموزش جنگو ،دوره آموزشي جنگو،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۲۵:۵۰ توسط:محمد نصيري موضوع:

لينوكس چيست؟ معرفي كامل لينوكس ، تاريخچه ، كاربردها و توزيع ها

  1. لينوكس چيست؟ به زبان ساده : اولين نكته در آموزش لينوكس اين هست كه شما بدونيد اصلا لينوكس چي هست؟ لينوكس يك سيستم عامل است كه از هسته اصلي يا Kernel سيستم عامل ديگري به نام UNIX برداشت شده است . اين سيستم عامل اولين بار توسط شخصي به نام لينوس توروالدس ( Linus Torvalds ) در زماني كه وي دانشجوي دانشگاه هلسينكي ( Helsinki ) بود ايجاد شد. اما خوب معمولا مشكل اشخاصي كه به تازگي با لينوكس آشنا مي شوند اين است كه واقعا لينوكس چيست ؟

لينوكس چيست

تعريف سيستم عامل لينوكس (Linux) چيست؟

تشريح اينكه واقعا لينوكس چه هست و چه نيست را بگذاريد براي مبحثي ديگر ، بنا به دلايل بسيار زياد سياسي و فني اينكه واقعا لينوكس چيست يك مبحث بسيار بسيار طولاني خواهد شد كه فعلا در حيطه صحبت هاي ما نيست . اما اين هم درست نيست كه فقط بگوييم لينوكس يك سيستم عامل مثل سيستم عامل هاي ديگر است .

لينوكس چيست؟ معرفي كامل لينوكس ، تاريخچه ، كاربردها و توزيع ها

خوب ما سيستم عامل هاي زيادي مثل ويندوز ، Mac OS ، MS-DOS ، Sun Solaris و غيره را داريم و اگر بگوييم لينوكس هم مثل آنهاست تا حدي بي انصافي كرده ايم. لينوكس نه يك برنامه تكي مثل Microsoft Word است و نه يك مجموعه برنامه مثل Microsoft Office ، لينوكس يك رابط بين سخت افزارهاي كامپيوتر و برنامه هايي است كه بر روي آن اجرا مي شوند است .

البته اين كاري است كه هر سيستم عامل ديگري نيز انجام مي دهد اما در ادامه در خصوص ويژگيهاي منحصر به فرد لينوكس صحبت خواهيم كرد ، هدف بيشتر استفاده كاربردي از اين سيستم عامل است تا بررسي تاريخچه كامل و بحث و جدل هاي جانبي آن ، پس به ادامه مقاله توجه كنيد.

لينوكس چيست

تاريخچه لينوكس چيست؟

هر چند كه در آموزش لينوكس ، دونستن تاريخچه اين سيستم عامل چندان كمكي به شما نمي كنه اما پيشنهاد مي كنم كمي با اين قسمت ارتباط بگيريد و دركي از نحوه به وجود اومدن لينوكس داشته باشيد. زمانيكه لينوس توروالدس در دانشگاه هلسينكي مشغول به تحصيل بود ، از نسخه اي از سيستم عامل UNIX به نام MINIX استفاده مي كرد. 

لينوس توروالدس و ساير كاربراني كه با اين سيستم عامل يعني MINIX كار مي كردند براي سازنده MINIX كه كسي جز آندرواس تنن باوم ( حتما كتاب شبكه هاي كامپيوتري وي را در دانشگاه مطالعه كرده ايد ) نبود درخواست هايي براي اعمال تغييرات بر روي اين سيستم عامل و توسعه و بهبود آن ارسال كردند اما تنن باوم اين كار را ضروري نمي دانست. همين موضوع باعث شد كه لينوس تصميم بگيرد كه سيستم عامل خود را ايجاد كند و آن را به گونه اي طراحي كند كه از نظرات و پيشنهادات ساير كاربران براي بهبود آن بصورت دائمي استفاده شود. و اين آغازي بر ايده سيستم عامل لينوكس بود.

لينوكس چيست

فلسفه وجود لينوكس چيست؟

البته فلسفه اينكه از كاربران براي نظرت و پيشنهاداتشان سئوال كنيد و آنها را در بهبود برنامه هاي كامپيوتري استفاده كنيد كار جديدي نبود. شخصي به نام ريچارد استالمن كه در موسسه فناوري اطلاعات ماساچوست كار مي كرد. وي از چنين طراحي به شدت حمايت مي كرد و از سال 1970 هم بصورت جدي در نرم افزارهاي كامپيوتري از اين ايده استفاده مي كرد.

اين شخص پيشگام مفهومي به نام نرم افزار آزاد يا Free Software در دنيا بود البته در اين مفهوم منظور از آزاد يا Free را رايگان بودن برداشت نكنيد ، منظور در اينجا هزينه صفر نيست بلكه منظور آزادي نرم افزار است. براي چنين شخصي با چنين ايده اي طبيعي بود كه مشكلات زيادي هم در ميان بود و ادامه كار را براي وي سخت مي كرد ، اما ريچارد دست از كار بر نمي داشت تا اينكه در سال 1984 از دانشگاه MIT بيرون آمد و ايده اي به نام GNU را ارائه كرد.

ايده اصلي GNU در اين است كه نرم افزارها را بصورت رايگان براي استفاده بنويسيد ، توزيع كنيد و دستكاري كنيد. شش سال بعد لينوس توروالدس نيز همين ايده را پيش گرفت با اين تفاوت كه وي سيستم عاملي نوشته بود كه داراي همين خصوصيات GNU بود يعني سيستم عاملي كه براي استفاده رايگان است ، شما مي توانيد آن را دستكاري كنيد و براحتي و بدون هزينه اي توزيع كنيد .

لينوكس چيست

هسته يا Kernel لينوكس چيست؟

در اينجا بايستي به اين نكته اشاره كنيم كه نقطه اصلي و كانون اصلي يك سيستم عامل هسته يا Kernel آن است . بدون اينكه وارد جزئيات اين موضوع شويم فقط به يك تعريف ساده در خصوص Kernel بسنده مي كنيم ، اين Kernel است كه به پردازنده كامپيوتر شما كه كنترل كامپيوتر را بر عهده دارد مي گويد كه چه كاري را مي خواهيد با نرم افزار انجام دهيد و نرم افزار بايد چه كاري انجام دهد ؟

در صورت عدم وجود Kernel هيچ نرم افزاري نمي تواند كار كند و وجود نرم افزارها نمي تواند باعث كاركرد درست سيستم عامل شود . براي اينكه درك بهتري از مفهوم Kernel داشته باشيد با يك مثال عملي و محيط واقعي اين مفهوم را در نظر بگيريد. در شهر اهواز يك محله به نام لشگرآباد وجود دارد كه فلافل فروشي هايي دارد كه در دنيا بي نظير هستند ، پيشنهاد مي كنم حتما سري به اين محله بزنيد .

با ورود به اين خيابان معروف شما مي توانيد به انتخاب خود به يكي از اين فلافل فروشي ها برويد كه بصورت كاملا سلف سرويس هستند يعني اينكه شما براحتي نان باگت را بر مي داريد و آن را خالي مي كنيد و هر چقدر دوست داشتيد در آن فلافل ، كاهو، ترشي ، بادمجان ، سيب زميني ، خيار شور و ... پر مي كنيد و نوش جان مي كنيد .حال فرض كنيد كه اگر در اين ميان نان باگت وجود نداشته باشد چه اتفاقي مي افتد؟

لينوكس چيست؟ معرفي كامل لينوكس ، تاريخچه ، كاربردها و توزيع ها

تمامي محتويات پراكنده و غيرقابل مديريت خواهند بود و فلافل بدون نان هم بي معني است. همين مفهوم براي Kernel هم صادق است ، Kernel همان نان است در فلافل و اگر نباشد نرم افزارها نمي توانند كار كنند و ديگر كنترلي بر روي سخت افزارها و نرم افزارهاي موجود وجود نخواهد داشت بر عكس اين موضوع هم صادق است ، نان باگت بدون فلافل هم بي معني است ، پس Kernel هم به نرم افزارها نيازمند است تا بتواند مورد استفاده قرار بگيرد.

لينوكس چيست

نظرات سازندگان لينوكس در مورد لينوكس چيست؟

خوب مفهوم نان باگت و فلافل را به خاطر داريد ؟ در سال 1991 اتفاق جالبي رخ داد ، لينوس توروالدس نان باگت داشت اما فلافل نداشت ! از طرفي ديگر ريچارد استالمن فلافل داشت اما نان باگت نداشت ! بله ، با همين مثال ساده شما حتما متوجه شديد كه منظور چيست ، در سال 1991 لينوس توروالدس Kernel خود را نوشته بود اما براي آن نرم افزاري ننوشته بود كه بتواند با آن كار كند و از طرفي ديگر ريچارد استالمن و پروژه GNU تا دلتان بخواهد نرم افزار و برنامه داشتند اما Kernel براي آنها نداشتند. بهتر است اين شرايط را از زبان هر يك از اين دو نفر بخوانيم :

  • لينوس توروالدس : متاسفانه وجود Kernel به تنهايي راه به جايي نخواهد برد ، براي اينكه يك سيستم بتواند كار كند نياز به shell ، Compiler ، Library و خيلي چيزهاي ديگر داريم.
  • ريچارد استالمن : قلب GNU هنوز براي استفاده هاي تجاري و توليدي آماده نيست. خوشبختانه يك Kernel ديگر وجود دارد كه به آن لينوكس مي گويند . بنابراين با تركيب كردن نرم افزارهاي ضروري كه توسط GNU در كمبريج و ماساچوست توليد مي شوند و يك Kernel كه توسط لينوس توروالدس از هلسينكي نوشته شده است لينوكس متولد شد. به دليل فاصله مكاني كه بين Kernel اي كه توسط لينوس نوشته شده بود و برنامه هاي GNU ، راهكار اتصال اينها صرفا بستر اينترنت بود ، ما مي توانيم بگوييم كه سيستم عامل لينوكس در اينترنت زندگي پيدا كرد و به وجود آمد. اينترنت بستري را فراهم مي كند كه تمامي برنامه نويس هاي دنيا بتوانند بر روي اين پروژه كار كنند و همين باعث شده است كه لينوكس به شكل امروزي خود در بيايد.

لينوكس و گنو (GNU) چگونه تركيب شدند يا گنو لينوكس چيست؟

در اواخر سال 1991 لينوس توروالدس Kernel خود را با استفاده از چندين برنامه اي كه توسط پروژه GNU ايجاد شده بودند تركيب كرد و اين تركيب زمينه اي ايجاد كرد كه بتواند كاري كه بر روي اين سيستم عامل جديد انجام داده بود را به ديگران نمايش دهد. اولين نفراتي كه براي نمايش اولين نسخه Linux دعوت شده بودند مي دانستند كه لينوس قصد دارد چيز جديدي به آنها نمايش دهد ، در اين نقطه از كار لينوس به كساني نياز داشت تا وي را در پروژه خود كمك كنند .چپ

لينوكس چيست

لينوس در سال 1991 اين حرف را زد : ببينيد چه پروژه جالبي است ؟ تصور كنيد كه سيستم عاملي داريد كه خودتان مي توانيد بر اساس نيازهايتان آن را تغيير دهيد ! اين حرف مي تواند براي شمايي كه در حال خواندن اين متن هستيد هم گفته شود.مردمي از سراسر دنيا تصميم گرفتند وي را در پروژه اي كه ايجاد كرده بود كمك كنند. البته در آن زمان صرفا كساني كه برنامه نويس هاي قدرتمند كامپيوتر بودند و دانش بسياري در اين زمينه داشتند مي توانستند براي نسخه اوليه لينوكس برنامه نويسي كنند. اين عده شروع كردند به ارائه كردن كمك هايي كه لينوس نياز داشت.

با گذشت زمان ، همينطور نسخه هاي بالا و بالاتري از لينوكس ارائه مي شد ، عده اي نرم افزارهايي مي نوشتند كه ويژه اين سيستم عامل بود و فقط و فقط بصورت اختصاصي بر روي لينوكس اجرا مي شد. برنامه نويس ها شروع به نوشتن Driver ها براي كارت گرافيك ، كارت صدا و ساير سخت افزارهايي كردند كه اين سيستم عامل بر روي آن وجود داشت. با اين وجود در اوايل دهه 1990 لينوكس نتوانست از حوزه GURU فراتر برود. GURU يك اصطلاح است كه يعني اينكه هر كسي با حداقل دانش فني بتواند لينوكس يا نرم افزارهاي مرتبط با آن را نصب كند. در آن زمان شما مي بايستي حتما دانش لازم در حوزه تخصصي كامپيوتر را داشته باشيد تا بتوانيد سيستم عامل لينوكس را نصب كنيد.

دليل محبوبيت زياد لينوكس چيست؟

در آن زمان ساير شركت هايي كه در زمينه توليد سيستم عامل فعاليت مي كردند محصول خود را در قالب يك عدد CD يا مجموعه اي از فلاپي ديسك ها در اختيار مشتريان خود قرار مي داند و در كنار آن هم يك راهنماي نصب كوچك قرار مي دادند ، مشتري با استفاده از اين راهنما و CD كه در اختيار داشت براحتي سيستم عامل خود را در كمتر از يك ساعت بر روي PC خود نصب و راه اندازي مي كرد.

در اين روش تنها دانشي كه براي كاربر نياز بود ، دانش خواندن بود. اين شركت ها از بدون تشكيل چنين ذهنيتي كه كاربري سيستم عامل بايستي ساده باشد را در سر داشتند اما لينوس توروالدس چنين ذهنيتي را در زمان ايجاد Linux نداشت .در واقع Linux براي توروالدس يك تفريح و سرگرمي بود .

بعد ها ، شركت هاي متعدد از نسخه Red Hat لينوكس خوششان آمد و متوجه شدند كه مي توانند از لينوكس به عنوان يك سيستم عامل مانند ساير سيستم عامل هاي موجود در بازار استفاده كنند. آنها كاري كردند كه با استفاده از يك سري دستورهاي خاص و بر اساس يك سري راهنماهاي ساده كاربران بتوانند Red Hat را براحتي مثل ساير سيستم عامل ها بر روي سيستم نصب كنند و در اين كار موفق شدند.لينوكس هيچوقت نتوانست يك GURU كامل شود و اين به دليل ماهيت اصلي آن بود ، كاربر بايد بتواند سيستم عامل را براحتي مورد تغيير قرار دهد.

جايگاه امروزي لينوكس چيست؟

امروزه در بيشتر نقاط دنيا از لينوكس به عنوان يك سيستم عامل قابل اعتماد و انعطاف پذير ياد مي شود و استفاده از اين سيستم عامل بسيار معمول شده است به ويژه اينكه سيستم عامل لينوكس به عنوان يك سرور رايگان مي تواند مورد استفاده قرار بگيرد و به همين دليل يكي از محبوب ترين سيستم عامل هاي شبكه امروزي به حساب مي آيد. وقتي شما از وب سرور لينوكس استفاده مي كنيد ، مي توان به جرات گفت كه Downtime شما به حداقل خواهد رسيد ، من خودم علاقه زيادي به سيستم عامل هاي مايكروسافت دارم

اما بر خلاف سرويس هاي مايكروسافتي كه با انجام هر تغييري شما بايستي يك بار سيستم عامل را Reboot كنيد بعضا وب سرورهاي لينوكسي وجود دارند كه سالها بدون نياز به انجام كوچكترين تغييري مي توانند بدون وقفه فعاليت كنند و فقط در زمان هايي كه نياز به انجام برخي تعميرات روزمره مي باشد كمي Downtime داشته باشند.

يكي ديگر از دلايلي كه عنوان شد و باعث گسترش هرچه بيشتر استفاده از سيستم عامل لينوكس در شبكه هاي كامپيوتري شد ، رايگان بودن و صرفه اقتصادي موجود در آن بود. شما همان لينوكسي را كه در خانه و بر روي PC نصب مي كنيد را مي توانيد در شبكه و در قالب يك سرور سازماني مورد استفاده قرار بدهيد و هزينه اي كه بابت بسته هاي نرم افزاري آن پرداخت مي كنيد مي تواند با يكديگر برابر باشد.

پس نكته در اينجاست كه لينوكس داراي قابليت اعتماد بالا و هزينه بسيار پايين است. خوب اگر تا اينجاي مطلب را با ما بوده ايد ، قطعا عزم خود را جزم كرده ايد كه لينوكس را ياد بگيريد. هر تجربه قبلي كه در استفاده از لينوكس تا كنون داشته ايد باعث مي شود كه در اين راه به ايده هاي جديد و جالب تري دست پيدا كنيد و تعداد راهكارهايي كه براي حل مشكلات خود با استفاده از اين سيستم عامل پيدا مي كنيد بسيار بيشتر خواهد شد.

همانطور كه قبلا هم اشاره كرديم ، Linux جزوي از خانواده سيستم عامل هاي UNIX است . UNIX بصورت ويژه براي استفاده حرفه اي ها طراحي شده است .شما در همين حين كه اين دوره آموزشي را با ما جلو مي رويد تا حدودي با مفاهيم UNIX نيز آشنا خواهيد شد اما اين بدين معنا نيست كه سيستم عامل لينوكس يك سيستم عامل صرفا براي حرفه اي ها است  بلكه بيشتر نسخه هاي جديدي كه از لينوكس منتشر مي شود تا جايي كه ممكن است طوري طراحي مي شود كه كاربر پسند باشند و كاربران عادي نيز بتوانند از آنها براحتي استفاده كنند .

خوب تا اينجا با مباني لينوكس و چيستي آن آشنا شديد و متوجه شديد كه چقدر اين سيستم عامل مي توان قدرتمند باشد ، از اين به بعد و در مقالات بعدي به سراغ اين خواهيم رفت كه چگونه از اين سيستم عامل استفاده كنيم ، در قدم اول نصب اين سيستم عامل را با هم ياد خواهيم گرفت ، اميدوارم مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

لينوكس يك سيستم عامل است و سيستم عامل به معني اين است كه مجموعه اي از برنامه ها هستند كه با سخت افزار كامپيوتر ارتباط برقرار مي كنند و بعضا پيش زمينه اجرا نرم افزارهاي ديگري مي شوند. يك سيستم عامل شامل برنامه هاي بنيادي مي باشد كه براي اجراي دستورالعمل هاي كاربران و برقراري ارتباط با كاربران مورد نياز هستند ، براي مثال براي خواندن و نوشتن اطلاعات بر روي هارد ديسك ، پرينتر و حتي Tape ، مديريت حافظه و حتي اجراي ساير نرم افزارها اين برنامه هاي بنيادي مورد نياز هستند. مهمترين قسمت يك سيستم عامل هسته يا Kernel آن سيستم عامل است.

لينوكس چيست

در يك سيستم GNU//Linux در واقع Linux سيستم عامل ما و در نقش هسته يا Kernel فعاليت مي كند. اما باقي اجزاي اين سيستم شامل برنامه هاي متنوعي مي باشد كه اكثر آنها تحت ليسانس يا تابع قوانين GNU هستند كه ما از اين به بعد آن را با عنوان پروژه GNU مي شناسيم . اما چرا ما هميشه با عنوان GNU//Linux اين پروژه را نام مي بريم ؟ دليل اين موضوع اين است كه سيستم عامل لينوكس بدون داشتن نرم افزارهايي كه توسط پروژه GNU ايجاد شده اند تقريبا هيچ كار خاصي نمي تواند انجام دهد بنابراين ما هميشه Linux را در كنار پروژه GNU قرار مي دهيم تا با همديگر يك مجموعه كامل را تشكيل دهند.

به نظر من و خيلي از دوستان ديگر بهتر است وقتي اسم لينوكس را مي بريم آن را به شكل گنو لينوكس عنوان كنيم. فرض كنيد سيستم عامل ويندوز را نصب كرده ايد و هيچ نرم افزار جانبي بر روي آن نصب نشده است ، حتي مجموعه Notepad ، Paint ، Media Player و ... را در اين سيستم عامل نداريد ! اين دقيقا شرايطي است كه شما زمانيكه لينوكس را بصورت خام نصب مي كنيد براي شما به وجود مي آيد اما GNU يعني اضافه شدن Office ، Photoshop ، Outlook و ... به سيستم عامل خام ... البته مثال را با لينوكس جلو ببريم بهتر است و فقط براي مثال ويندوز را گفتيم كه تصوير بهتري از موضوع داشته باشيد.

قبلا در مقاله اي در خصوص تاريخچه به وجود آمدن سيستم عامل لينوكس در انجمن لينوكس و سيستم هاي متن باز مقاله اي نوشته ام و همچنين مقاله اي در خصوص مقايسه سيستم عامل لينوكس و يونيكس نيز به تازگي نوشته ام تا درك بهتري از تفاوت اين دو سيستم عامل داشته باشيد اما بصورت كلي سيستم عامل لينوكس برگرفته اي از سيستم عامل يونيكس است. از بدو به وجود آمدن سيستم عامل لينوكس ، اين سيستم عامل بصورت Multi-Tasking و Multi User طراحي و پياده سازي شد.

همين موضوع باعث شد سيستم عامل لينوكس با ساير سيستم عامل هاي موجود تفاوت هاي واضحي داشته باشد. اما نكته جالب در خصوص لينوكس كه تصورش كمي سخت به نظر مي رسيد اين بود ( و البته هست ) كه لينوكس در مقايسه با ساير سيستم عامل هاي موجود در دنيا ، داراي مالك خاصي نبود و هيچ شركت يا سازمان خاصي مالكيت آن را بر عهده نداشته و ندارد. بيشتر برنامه نويسي هايي كه براي اين سيستم عامل انجام مي شود توسط برنامه نويس هاي داوطلب و علاقه مند انجام مي شود.

لينوكس چيست

منظور از توزيع در لينوكس چيست؟

نسخه هاي متعدد و متفاوتي از لينوكس وجود داردهمانطور كه قبلا هم اشاره شد هسته اين سيستم عامل را مي توان به دلخواه تغيير داد و دستكاري كرد و به همين دليل هر كس يا هر شركتي مي تواند نسخه لينوكس مخصوص به خود را توزيع و روانه بازار كند به هر يك از از اين نسخه هاي متفاوت يك توزيع يا Distribution از لينوكس گفته مي شود.

بر خلاف ساير سيستم عامل هايي كه در بازار هستند و توسط يك شركت كنترل ، توزيع و مديريت مي شوند هسته لينوكس بصورت متمركز مديريت نشده است و استفاده و تغيير دادن آن نيز آزاد است. برخي از سازمان ها برنامه نويساني دارند كه لينوكس را براي سازمان خود بصورت خاص تغيير مي دهند و اين نسخه صرفا در اختيار همان سازمان قرار دارد توجه كنيد كه به اين محصول توزيع يا Distribution گفته نمي شود ، يكي از ملاك هايي كه ما مي توانيم به يك محصول Distribution بگوييم اين است كه محصول بصورت عمومي و رايگان ارائه شود.

معمولا توزيع ها براي استفاده در موارد خاص و به دلايل خاص ايجاد مي شوند و براي برطرف كردن يك نياز طراحي مي شوند. نسخه هاي متعددي از لينوكس وجود دارد كه براي مثال بصورت ويژه براي نصب بر روي سرور ها و ارائه سرويس هايي با حجم كاري بالاي وب به كار مي روند ، اين نسخه براي پردازش ترافيك هاي سنگين وب طراحي مي شود. برخي از اين نسخه ها كاربردهاي شبكه اي دارند و در جايي استفاده مي شوند كه امنيت يك اولويت به حساب مي آيد. در واقع لينوكس امروزه به عنوان هسته اصلي بسياري از فايروال هاي پيشرفته مورد استفاده قرار مي گيرد! جالب اينجاست كه نسخه هايي از لينوكس وجود دارند

لينوكس چيست؟ معرفي كامل لينوكس ، تاريخچه ، كاربردها و توزيع ها

كه مي توان آنها را بر روي يك سيستم عامل ديگر مثل ويندوز نصب كرد و كاربران ويندوز مي توانند بصورت همزمان از لينوكس و ويندوز استفاده كنند.در اين ميان نسخه هايي از لينوكس نيز وجود دارد كه بر روي كامپيوترهاي Macintosh نصب مي شوند. همچنين يكي ديگر از محل هايي كه لينوكس بسيار به چشم مي آيد در Device ها يا تجهيزات شبكه است . براي مثال در Router ها ، Switch ها ، سيستم هاي تلفن ، گوشي هاي هوشمند، سيستم هاي GPS و چيزهايي شبيه به آن ، اين لينوكس است كه هسته اصلي تمامي آنها را ايجاد كرده است.

حتي نامگذاري هايي كه براي انواع توزيع هاي لينوكس وجود دارند نيز بسيار متنوع و در برخي اوقات بامزه هستند مثلا نسخه لينوكسي به نام SAMURAI وجود دارد. توزيع هايي از لينوكس نيز وجود دارند كه بصورت ويژه براي استفاده در PC ها طراحي شده اند و مورد استفاده قرار مي گيرند.

محبوب ترين و پركاربردترين توزيع لينوكس چيست؟

انتخاب توزيع لينوكس يك چيز كاملا سليقه اي است. اين انتخاب كاملا بستگي به اين دارد كه شما از لينوكس چه انتظاراتي داريد ، و در جواب به اين سئوال يك جمله مي توان گفت ، بستگي دارد .براي اينكه بتوانيد يك نسخه متناسب با نياز خود انتخاب كنيد بايستي سئوالات زير را ابتدا از خود بپرسيد و بر حسب آن توزيع لينوكس مورد نظرتان را را انتخاب كنيد :

  1. آيا پايه و اساس كد توزيع مورد نظر قابل اتكا و اعتماد است ؟
  2. آيا مرتبا مورد تغيير واقع مي شود؟
  3. آيا بروزرساني بسته هاي نرم افزاري آن راحت است ؟ ( مثلا قابليت هاي apt-get در Debian و Yum در Red Hat)
  4. آيا بروز رساني آن از يك نسخه به نسخه بالاتر راحت است ؟
  5. آيا برنامه نويس هاي زيادي براي آن نرم افزار توليد كرده اند ؟

فراموش نكنيد كه هيچ نسخه بهتريني در لينوكس وجود ندارد . براي درك بهتر اين موضوع به اين مثال توجه كنيد : شما وقتي كه به كوهنوردي مي رويد ، كفش كوهنوردي ، كوله ، لباس بادگير و ضد آب مي پوشيد وقتي براي يك مهماني دعوت مي شويد كت و شلوار و كفش رسمي مي پوشيد و وقتي هم كه به ورزش مي رويد لباس گرمكن و كفش ورزشي به پا مي كنيد و در نهايت براي انجام كارهاي روزمره خودتان هم لباس مخصوص خود را داريد .

اين دقيقا چيزي است كه در لينوكس مشاهده مي كنيد ، اينكه چه نسخه اي از لينوكس جوابگوي كار شما است كاملا به اين بستگي دارد كه شما از لينوكس چه انتظاري داريد و در كجا مي خواهيد از لينوكس استفاده كنيد ؟ لينوكس براي هر محيطي يك محصول ويژه آن دارد.اكثر كاربران لينوكس ترجيح مي دهند كه از نسخه هاي شناخته شده لينوكس استفاده كنند. اين نسخه ها معمولا داراي پشتوانه قويتري نسبت به تيم هاي پشتيباني ساير توزيع هاي لينوكس هستند. يكي از دلايلي كه از سيستم عامل هاي مايكروسافت بيشتر استفاده مي شود اين است كه يك شركت قوي پشتيبان دارد و اين يك معيار مهم براي انتخاب يك سيستم عامل مي باشد.

هميشه بين اين سيستم عامل ها و طرفداران آن ها حرف و حديث هاي زيادي وجود دارد اما معمولا بيشترين تخريب در اين ميان را شركت مايكروسافت انجام مي دهد و سعي بر اين دارد كه به مردم القا كند كه سيستم عامل لينوكس ، سيستم عامل قابل اعتمادي نيست و شما نيازي به اين سيستم عامل نداريد.

اما من در اينجا نه از ويندوز دفاع مي كنم و نه از لينوكس اما اعتقاد دارم كه قطعا لينوكس مي تواند تمامي نيازهاي كاربري و سروري يك سازمان را بصورت كامل برطرف كند. در ادامه به معرفي نسخه هاي محبوب و قابل اتكاي لينوكس مي پردازيم كه بر حسب نوع استفاده طبقه بندي شده اند :

  1. لينوكس فدورا چيست؟ محبوبيت در حوزه دسكتاپ لينوكس
  2. لينوكس اوبونتو چيست؟ محبوبيت در زمينه دسكتاپ
  3. لينوكس مينت چيست؟ محبوبيت بيشتر در زمينه دسكتاپ
  4. لينوكس ردهت چيست؟ محبوبيت بيشتر در زمينه سرور
  5. لينوكس دبين چيست؟ محبوبيت بيشتر در زمينه سرور
  6. لينوكس اوپن سوزه چيست؟ محبوبيت بيشتر در زمينه سرور
  7. لينوكس اسلك وير چيست؟ محبوبيت بيشتر در زمينه سرور
  8. لينوكس سنت اوس چيست؟ محبوبيت بيشتر در زمينه سرور
  9. توزيع VMWare ( محبوبيت بيشتر در زمينه مجازي سازي )
  10. لينوكس Xen چيست؟ محبوبيت در زمينه سرور و مجازي سازي

قطعا چه در اين مقاله و چه در مقالات ديگر نمي توانيم تمامي توزيع هاي مختلف لينوكس را مورد بررسي قرار بدهيم با توجه به اينكه قصد داريم سري مقالات خود را بر اساس يك توزيع شناخته شده پيش ببريم بنابراين در اين سري مقالات صرفا از يك نسخه استاندارد از لينوكس استفاده خواهيم كرد كه براحتي بتوان آن را بر روي PC نصب كرد. چندين توزيع شناخته شده و مشهور در زمينه سيستم عامل هاي Desktop لينوكس وجود دارند. قطعا راجع به اين نسخه هاي شناخته شده اطلاعاتي داريد

 و در قسمت قبلي نيز معروف ترين هاي آنها را معرفي كرديم ، در واقع هر يك از اسامي كه در بالا در زمينه سيستم عامل لينوكس گفته شد بر اساس نام شركت يا سازماني است كه اين توزيع را توليد كرده است . براي مثال Red Hat يك شركت است. همانطور كه گفته شد توزيع هاي لينوكس بسيار گسترده اند و حتي لينوكس هايي وجود دارند كه بر اساس منطقه يا زبان يا كشور خاصي بومي سازي شده اند

حتي در ايران نيز ما نسخه هاي بومي سازي شده از همين لينوكس را داريم كه بعضا برخي اوقات از آنها به عنوان سيستم عامل ملي نيز نام برده مي شود در پايين ليستي از نسخه هاي لينوكسي كه به زبان پارسي بومي سازي شده اند را به همراه توضيحات مختصري مي توانيد مشاهده كنيد :

  1.  آريوس لينوكس يا Arios : آريوس از دو كلمه آريو و OS تشكيل شده‌است و آريوس را مي‌توان سيستم عامل آريايي و يا سيستم‌ عاملي از ايران ترجمه كرد. آريوس يك بسته‌بندي مجدد (remix) از توزيع اوبونتو است. برنامه‌هاي اضافي، تقويم خورشيدي، قلمهاي پارسي و اشعار شاعران ايراني از جمله امكاناتي است كه به آريوس اضافه مي‌شود. آريوس تلاش مي‌كند برنامه‌هاي نوشته شده به دست برنامه‌نويسان ايراني را ترويج نمايد. ( به نقل از ويكيپديا فارسي )

  2. پارسيدورا Parsidora : پارسيدورا يك سيستم عامل بر پايه گنو/لينوكس است كه شامل مجموعه اي از آخرين نرم افزارهاي آزاد و منبع باز مي باشد. پارسيدورا نسخه تركيبي و منبعث شده از فدورا است. اين توزيع كاملا سازگار با فدورا است. در اين توزيع سعي شده است كه نياز هاي كاربران فارسي زبان و ايرانيان به طور مناسبي پاسخ داده شود. پارسيدورا هميشه براي هر كسي براي هر استفاده, ويرايش و پخش آزاد است. ( به نقل از وب سايت پارسيدورا)

  3. پارسيكس Parsix : نام يك توزيع زنده از گنولينوكس است كه برگرفته از گنولينوكس كانوتيكس و مبتني بر دبيان مي‌باشد و از ميزكار كامل گنوم به عنوان ميزكار پيش‌گزيده استفاده شده‌است و كليه بسته‌هاي نرم‌افزاري لازم براي يك توزيع مخصوص ميزكار را داراست.علاوه بر زبان‌هاي متعدد، پارسيكس به‌طور پيش‌گزيده از صفحه كليد فارسي پشتيباني كرده و مي‌توانيد در آن فارسي تايپ نماييد.پارسيكس را مي‌توانيد بر روي ديسك سخت خود نصب كرده و از آن به عنوان سيستم‌عامل كامپيوتر خود استفاده كنيد. پارسيكس گنو/لينوكس ابتدا براي كاربران فارسي زبان طراحي شده‌بود ولي در حال حاضر داراي جامعه كاربري فعال از سرتاسر جهان مي‌باشد. ( به نقل از ويكيپديا فارسي)

  4. لينوكس شريف : نام توزيعي دو زبانه (فارسيانگليسي) از لينوكس است كه بر پايهٔ گنولينوكس بنا شده‌است. اين توزيع كه در شركت فارسي‌وب شريف با توجه به نيازهاي بومي كاربران ايراني و فارسي‌زبان تهيه شده، پس از طي مراحل آزمون نسخه‌هاي آزمايشي، در ۷ خرداد ۱۳۸۵ به طور رسمي در دانشگاه صنعتي شريف معرفي شد. نسخهٔ ۲ اين توزيع بر پايهٔ فدورا كر ۴ بنا شده است كه بنا به استانداردهاي امروزين، نسخه‌اي بسيار قديمي به حساب مي‌آيد. استفاده از ابزارهاي قديمي چون فايرفاكس ۱، كرنل ۲.۶.۱۶ و اپن آفيس دو ، آن را براي استفاده امروزي غيركارامد مي‌سازد.در اين توزيع از محيط روميزي گنوم كه ۷۶٫۴۸ درصد آن به فارسي ترجمه شده، استفاده مي‌شود. ( به نقل از ويكيپديا فارسي )

  5. سيستم عامل گيكس : سيستم عامل گيكس (Gix OS) توسط تعدادي از كاربران گيلاني و بر پايه سيستم عامل دبيان و با متد لينوكس از پايه ساخته شده است. گيكس از تركيب سه واژه انگليسي linux,Guilan و Geek تشكيل شده است.در تاريخ 13 مهر 1391 نسخه 9 سيستم عامل گيكس از سوي گروه كاربران گنولينوكس گيلان به طور رسمي جهت تست و استفاده گسترش دهندگان با اسم رمز وارش (به معناي: باران)در همايش اولين انتشار اين سيستم عامل، در شهر رشت منتشر شد. همزمان با انتشار اين سيستم عامل وبگاه آن به نشاني GixOs.ir جهت معرفي، رفع باگ، پشتيباني و ... در دسترس كاربران قرار گرفت.سيستم عامل گيكس با ويژگي هاي همچون نصاب فارسي، مستندات آموزشي فارسي چند رسانه اي، استفاده از برنامه هاي كاربردي گنولينوكس، قلم هاي فارسي، تقويم فارسي، لغت نامه و ... منتشر شده است كه در بين خيل عظيم نسخه هاي موجود برخي از ويژگي هاي معرفي شده، منحصر به فرد مي باشد. ( به نقل از ويكيپديا فارسي )

  6. جبير او اس Jabir OS : سيستم عامل جبير يا جبير او اس گنو/لينوكس يك توزيع ساده و كارامد مبتني بر اوبونتو بوده و توسط تيمي از نوجوانان توسعه مي يابد. ( به نقل از ويكيپديا)

  7. زمين Xamin : زمين، يك سيستم عامل خاص كارساز برپايه توزيع بالادست دبيان است كه با توجه به نيازهاي بومي و يا خاص مراكز مختلف، بومي سازي شده است. اين سيستم عامل كاملا آزاد و متن باز است و به شكل آزاد و متن باز توسعه داده خواهدشد. ( به نقل از وب سايت زمين ) شما مي توانيد ليستي از كليه توزيع هاي عمومي لينوكس را از طريق وب سايت www.distrowatch.com مشاهده كنيد.

منظور از FSF و GNU در لينوكس چيست؟

اما چيزي كه ما امروزه به عنوان پروژه GNU مي شناسيم از سال 1983 توسط شخصي به نام ريچارد استالمن با معرفي يك سيستم عامل رايگان به نام GNU شروع شد كه يك سيستم عامل شبيه به Unix بود. بعدها چيزي كه امروزه ما به عنوان GNU//Linux مي شناسيم در سال 1984 معرفي شد و تقريبا يكسال بعد از معرفي GNU بود كه اين دو چيز با هم يكپارچه شدند.

پروژه GNU در حقيقت پروژه اي است كه در آن نرم افزارهاي رايگان براي سيستم عامل هاي رايگاني مثل لينوكس طراحي و توليد مي شود و بصورت كاملا رايگان براي استفاده عموم قرار مي گيرند.اگر نرم افزاري توسط ليسانس يا با استفاده از نام پروژه GNU توليد شود به اين معناست كه شما مي توانيد سورس كدهاي اين نرم افزار را بصورت رايگان دريافت كنيد ، تغييرات دلخواه خود را بر روي آن انجام دهيد و يا حتي كدهاي آن را بصورت دلخواه تغيير دهيد.

لينوكس چيست

در حال حاضر برنامه نويس ها ، شركت ها و حتي ارگان هاي زيادي بر روي پروژه لينوكس كار مي كنند اما در حال حاضر فقط يك محل است كه بر روي پروژه GNU بصورت متمركز كار مي كند و ما آن را به عنوان Free Software Foundation يا FSF مي شناسيم ، اين بنياد بيشتري ابزارهاي موجود در لينوكسي كه در حال حاضر استفاده مي كنيم را توليد و پشتيباني مي كند ، فراموش نكنيد كه لينوكسي كه استفاده مي كنيم بدون FSF به مشكلات زيادي مي خورد و به همين دليل است كه FSF باعث پيشرفت و گسترش لينوكس شده است و فلسفه لينوكس كه سيستم عامل سورس باز در كنار نرم افزار سورس باز است با اين بنياد كامل مي شود.

اولين هسته لينوكس در سال 1991 توسط يك فارق التحصيل دانشگاهي رشته كامپيوتر به نام لينوس توروالدز ايجاد شد و فقط يك هسته سيستم عامل بدون نرم افزار بود ، هدف اصلي لينوس توروالدز ارائه كردن يك سيستم عامل رايگان و قابل تغيير بود اما براي اين سيستم عامل نرم افزار نيز لازم بود و در آن زمان نرم افزار رايگان چندان عموميت نداشت و در همين موقع بود كه او با ريچارد استالمن همكار شد ، اين شروع پروژه GNU//Linux بود ، يعني سيستم عامل رايگان در كنار نرم افزار رايگان قرار گرفت.

بنياد نرم افزارهاي رايگان يا همان Free Software Foundation در سال 1985 شروع به كار كرد. FSF به كاربران اين اجازه را مي داد كه بتوانند نرم افزارهاي كامپيوتري را بصورت رايگان استفاده كنند ، كپي كنند ، تغيير دهند و در نهايت توزيع كنند. FSF به شدت باعث ترويج داده شدن فرهنگ توليد و توسعه نرم افزارهاي رايگان و آزاد متن كه در اصطلاح Open Source گفته مي شوند شد و امروزه شاهد اين هستيم كه بيشتر نرم افزارهايي كه براي لينوكس نوشته مي شوند از طريق اين بنياد و تحت پروژه GNU//Linux معرفي مي شوند. براي كسب اطلاعات بيشتر در خصوص FSF و GNU مي توانيد به وب سايت هاي www.gnu.org و www.fsf.org مراجعه كنيد.

واژه Free يا آزاد در Free Software يا نرم افزار آزاد در حقيقت به معني اختيار است نه قيمت ، شايد اگر بخواهيم واژه آزاد متن را استفاده كنيم بهترين مثال براي درك آن سخنراني آزاد است كه شما اختيار داريد راجع به هر چيزي كه دوست داريد صحبت كنيد. Free در واژه Free Software در واقع به اين معني است كه شما در اجرا كردن ، كپي كردن ، توزيع كردن ، تغيير دادن و توسعه دادن يك نرم افزار اختيار كامل داريد. البته بد نيست نگاهي به مقاله خودم به نام تفاوت بين Freeware و Open Source بيندازيد تا تفاوت اين دو مفهوم را نيز بهتر درك كنيد ، در هر صورت آزادي نرم افزار يا Free Software به چهار نوع آزادي و اختيار در حوزه توليد نرم افزار اشاره مي كند كه به ترتيب زير هستند :

  • آزادي شماره 0 : آزادي و اختيار كامل در اجراي نرم افزار با هر هدفي ( حتي اهداف مخرب )
  • آزادي شماره 1 : آزادي و اختيار كامل در خصوص مطالعه در خصوص نحوه اجراي يك نرم افزار و تغيير دادن آن بر اساس نياز خود ، طبيعي است كه براي داشتن آزادي شماره 1 در اين بنياد دسترسي به سورس كدهاي نرم افزار يك پيش شرط است.
  • آزادي شماره 2 : آزادي و اختيار كامل براي توزيع كپي هاي نرم افزار براي ديگران
  • آزادي شماره 3 : آزادي و اختيار كامل براي توسعه نرم افزار و ارائه كردن نسخه تغيير يافته نرم افزار براي عموم ، طبيعي است براي اين موضوع نيز داشتن دسترسي كامل به سورس كدهاي نرم افزار يك پيش شرط است

تا اينجا فكر مي كنم تا حدودي مفهوم GNU را درك كرده باشيد ، اميدوارم مورد توجه شما قرار گرفته باشد ، بحث در اين خصوص بسيار زياد است و دوستان زيادي هستند كه تجريبات و اطلاعات بسيار مفيدي در اين خصوص دارند ، اميدوارم بتوانيم ما نيز مانند پروژه GNU يك پروژه ايراني GNU در توسينسو  در آينده ايجاد كنيم ، خوشحال مي شويم در ادامه از نظرات شما عزيزان استفاده كنيم.


برچسب: آموزش لينوكس،آموزش Linux،دوره آموزش لينوكس،دوره آموزشي لينوكس،آموزش لينوكس اسنشيالز،آموزش لينوكس اسنشيال،،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۱:۱۰:۲۳ توسط:محمد نصيري موضوع:

5 روش يادگيري و آموزش شبكه ، امنيت و لينوكس از زبان محمد نصيري

  • شبكه ، لينوكس و امنيت را چگونه ياد بگيريم؟ يكي از سوالاتي كه بصورت متداول در حوزه آموزش شبكه و فناوري اطلاعات از من سوال مي شود همين موضوع است كه استاد ، ما مسير راه آموزش شبكه و نقشه راه آن را با توجه به مقاله شبكه را از كجا شروع كنيم ، شروع كرده ايم. اما مشكل اصلي در يادگيري ، به خاطر سپردن و تمرين كردن اين مفاهيم است . مرتب مفاهيم از ذهن ما خارج مي شود و فراموش مي كنيم.

چگونه بهتر ياد بگيريم؟ چگونه فراموش نكنيم و ... امروز من ، محمد نصيري ، بنيانگذار وب سايت توسينسو و انجمن تخصصي فناوري اطلاعات ايران به شما نكاتي را مي گويم كه بتوانيد براحتي هر چيزي در حوزه آموزش تخصصي شبكه و امنيت و لينوكس و ... را به صورت دائمي ياد بگيريد و كمتر چيزي از ذهنتان خارج شود ، تكنيك هاي يادگيري كه در ادامه به شما مي گويم ، نتيجه دو دهه فعاليت من در اين حوزه است و كاملا تجربي است . پس تا انتهاي اين مقاله از وب سايت توسينسو با ما باشيد.

حتما نوت برداري كنيد

نوت برداري مهمترين ركن در يادگيري در حوزه آيتي است. شما بايد هر چيزي كه ياد ميگيريد را بصورت خلاصه براي خودتان بنويسيد. فراموش نكنيد كه نوت برداري بايد كاملا خلاصه باشد و اصلا قرار نيست خيلي جامع و كامل نوشته شود. به شكلي بنويسيد كه ساختار يادگيري شما مثل جستجو در كليدواژه هاي گوگل باشد. كليدواژه ها را با حداقل توضيحات و به شكلي كه خودتان متوجه مفهوم كليدواژه شويد بنويسيد تا بهتر به خاطرتان سپرده شود. براي مثال :

  • كاربرد لايه ها : لايه چهار : انتقال داده و پروتكل هاي انتقال : TCP و UDP

زيبا نوت برداري كنيد

من به شخصه يكي از زيباترين دفترچه هاي نوت برداري را تهيه مي كنم . يك دفتر سايز A4 پاپكو كه به شكلي بسيار زيبا نوت برداري را در آن انجام مي دهم. فكر مي كنم حداقل در نوت برداري هاي من 4 رنگ خودكار وجود دارد كه براي هر رنگي تعريفي وجود دارد. اگر از روي ويديويي مشغول به يادگيري باشم ويديو را قطع مي كنم و چيزي كه ياد گرفتم را بلافاصله نوت برداري مي كنم.

هيچوقت بصورت كامل ابتدا ويديوها را نگاه نمي كنم ، هميشه بخش بخش ، قطعه قطعه نوت برداري مي كنم. سعي كنيد از نوشته هايتان دفترچه اي زيبا درست كنيد. جزوه ننويسيد شما قرار نيست امتحان بدهيد. سعي كنيد چيزهايي كه درك مي كنيد را بنويسيد. يعني مفهومي كه از ويديو برداشت مي كنيد را ياد داشت كنيد نه چيزي كه در آن عينا گفته مي شود . براي مثال :

  • حواست باشه ما سويچ لايه چهار تخصصي نداريم ، در واقع يه نوع سويچ لايه سه با قابليت هاي خاص در لايه چهار هست كه باعث ميشه بتونيد مديريت Session داشته باشيد

به ديگران آموزش بدهيد

من به عنوان بنيانگذار انجمن تخصصي فناوري اطلاعات ايران و مجموعه توسينسو به جرات اعلام مي كنم كه مهمترين ركن در يادگيري ، ياد دادن است. وقتي شما چيزي را براي كسي توضيح مي دهيد به شدت در حافظه بلند مدت شما ماندگار مي شود و اين يكي از لذت بخش ترين انواع يادگيري است.

ويديو توليد كنيد ، كانال تلگرام بسازيد ، صفحه اينستاگرام و .. داشته باشيد و بدون توجه به تعداد مخاطب به ديگران آموزش بدهيد. اين باعث ماندگاري مطالب در ذهن شما مي شود.

به سوالات ديگران پاسخ بدهيد

فعاليت كردن در تالارهاي گفتمان يا همان فروم هاي تخصصي مي تواند به شدت ديد شما را نسبت به مسائل و مشكلات بازار كار و محيط هاي واقعي بالا ببرد. قطعا كسيكه در محيط واقعي دچار مشكل شده است و آن را در محيط تالار گفتمان مطرح مي كند يعني شما را با چالشي براي حل مسئله مواجه كرده است.

شما با جستجو كردن و تلاش براي حل مشكل آن فرد باعث مي شويد در ذهنتان راهكاري جديد ثبت شود و مشكل و راهكار همزمان در ذهن شما هك شود. سوال بپرسيد و حتي به سوال خودتان بعد از پيدا كردن راهكار حل مشكل پاسخ بدهيد. نتيجه فوق العاده اي ميگيريد. يكي از دليل هاي پيشرفت من در حوزه شبكه ، امنيت و لينوكس قطعا وجود تالار گفتمان تخصصي توسينسو در اين حوزه بوده است.

در مصاحبه ها شركت كنيد

مصاحبه به شدت در توسعه فردي شما و كمك به يادگيري و درك نياز بازار كار كمك مي كند. حتي اگر به موضوعي به قدر كافي مسلط نيستيد ، ريسك كنيد و درخواست مصاحبه به شركت هاي مختلف بدهيد . اين باعث مي شود شما جسارت بيشتري براي مصاحبه هاي بعدي داشته باشيد و از مسائل بازار كار به خوبي آگاه شويد.

از طرفي سوالاتي كه در مصاحبه انجام مي شود بيشتر مربوط به مرسوم ترين و مهمترين تكنولوژي هايي است كه شما در حال مطالعه آن هستيد و به شما كمك مي كند كه بر روي مباحث مهمتر انرژي بگذاريد و مسائل كم اهميت را از قسمت آموزش و يادگيري خود كمرنگ كنيد.

لابراتوار براي هر كاري طراحي كنيد

براي يادگيري و آموزش لينوكس و شبكه و امنيت شما هيچ نيازي به خريد تجهيزات نداريد. شما با استفاده از نرم افزارهاي مجازي سازي و البته نرم افزارهاي Emulator يا شبيه ساز شبكه ، بدون هيچ هزينه اي مي توانيد يك لابراتوار و حتي يك مركز داده قوي و سنگين طراحي كنيد و براحتي در آن سناريوهاي متنوع را تست و ياد بگيريد. بدون اينكه دغدغه خرابكاري داشته باشيد. لابراتوار با كيفيت از اولين و مهمترين فاكتورها در يادگيري درست است.

خرابكاري و ريسك كنيد

خرابكاري و ريسك كنيد اما با علم و آگاهي ، وقتي شما خرابكاري نكنيد و نتوانيد خرابكاري خودتان را درست كنيد. نمي توانيد در كار خود پيشرفت كنيد. وقتي ريسك به روز رساني سيستم هاي قديمي ، نرم افزارهاي قديمي ، تجهيزات قديمي و ... اعمال تغييرات جديد و ... را به خودتان نمي دهيد. طبيعتا شما هميشه در جاي خود درجا مي زنيد.

من در اين دو دهه حضورم در بزرگترين سازمان هاي ايران هميشه ريسك پذير بوده ام و مسئوليت كارهايي كه كرده ام را پذيرفته ام و به همين دليل تجربيات بسيار بزرگي كسب كرده ام كه ضمن اينكه يك كلاس آموزشي بوده اند ، بسيار در مشاوره دادن به سايرين نيز به من كمك كرده اند. اينها مهمترين تجربيات من از يادگيري درست در اين حوزه است. اميدوارم مورد توجه شما عزيزان و مخاطبين وب سايت توسينسو قرار گرفته باشد. اگر نظري داريد خوشحال شويم در ادامه مطرح كنيد.


برچسب: آموزش امنيت شبكه،آموزش شبكه،آموزش نتورك پلاس ،آموزش سكيوريتي پلاس،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۷:۵۶:۳۸ توسط:محمد نصيري موضوع:

معرفي 11 جايگزين گوگل آناليتيكس | Google Analytics در تحليل وب

اگر شما هم از كاربران گوگل آناليتيكز | Google Analytics بوده باشيد و از آمار و ارقام و تجزيه و تحليل هاي اين سرويس گوگل استفاده كرده باشيد حتما مي دانيد كه اين سرويس چقدر مي تواند براي كسب و كار اينترنتي و وب سايت شما مفيد باشد. در اين مقاله مي خواهيم 10 وب سايت جايگزين گوگل آناليتيكز را به شما معرفي كنيم كه تجزيه و تحليل هاي جالبتر ، عملكردهاي متنوع تر و البته كارايي هاي متنوع تري از اين سرويس به شما ارائه مي دهند و شما مي توانيد از انها به عنوان جايگزين Google Analytics استفاده كنيد . در ادامه با معرفي اين سرويس هاي اينترنتي در خدمت شما هستيم.

جايگزين شماره 1 گوگل آناليتيكز : هاب اسپات | HubSpot

هاب اسپات بصورت ويژه يك سيستم مديريت مشتري يا CRM است كه براي مصارف بازاريابي هم مورد استفاده قرار مي گيرد اما اين بازاريابي شامل تجزيه و تحليل آماري وب سايت شما همي مي شود. شما مي توانيد اطلاعاتي از قبيل منابع ترافيكي وب سايت ، كارايي صفحات وب سايت ، نرخ تبديل ها و ... را از طريق اين وب سايت به دست بياوريد. شما مي توانيد با اين ابزار يك چرخه كامل از چرخه مشتري مداري خود تهيه كنيد و در قالب يك پايگاه داده بصورت مجتمع از آنها استفاده كنيد. بهترين كاربرد اين ابزار ايجاد كردن گزارش هاي تخصصي و دلخواه است از طريق داشبورد اين ابزار به شما ارائه مي شود و يك امكان بسيار مهم براي تيم كاري شما محسوب مي شود.

جايگزين شماره 2 گوگل آناليتيكز : ميكس پنل | MixPanel

ميكس پنل با ديدگاه متفاوتي به تجزيه و تحليل آمار وب سايت شما مي پردازد ، در واقع ديدگاه ابزارهاي سنتي در ميكس پنل وجود ندارد ، فلسفه ايجاد و استفاده از اين ابزار آنلاين اين است كه فعاليت ها و حركاتي كه كاربر در وب سايت شما انجام مي دهد از ميزان بازديد از صفحات شما يا Page View هاي شما مهمتر است. با اين ديدگاه شما مي توانيد جريان حركت و فعاليت كاربرانتان در وب سايت و نحوه برخورد آنها با كالا ها و خدمات خود را تجزيه و تحليل كنيد.

جايگزين شماره 3 گوگل آناليتيكز : ووپرا | Woopra

ووپرا بر روي چهار طبقه بندي داده اي متمركز شده است ، بازديد كنندگان ، روند فعاليت بازديد كنندگان و حفظ كاربران وب سايت و Trend ها ، اين ابزار براي شما تجزيه و تحليل مي كند كه مشتريان شما در كجاي وب سايت شما درگير مي شوند و بهترين نقاط تعامل كاربر با وب سايت شما را شناسايي مي كند. ووپرا مي تواند با يك كليك به ساير سرويس هاي كاربردي مثل Salesforce ، Google Ads و ... متصل شود و داده هاي آماري از آنها دريافت و براي شما نمايش بدهد.

جايگزين شماره 4 گوگل آناليتيكز : فاكس متريكس | FoxMetrix

فاكس متريكس تجزيه و تحليل وب را به سبكي كاملا متفاوت انجام مي دهد و به شما اجازه مي دهد كه ديتامدل هاي مختلفي براي خودتان طراحي كنيد كه بسيار از ديتامدل هايي كه گوگل آناليتيكز به شما ارائه مي دهد قويتر هستند. البته فاكس متريكس يك وب سايت ويژه متخصصيني است كه ديدي نسبت به SQL داشته باشند و بتوانند از اين طريق ديتامدل هاي قويتري توليد كنند.بعد از اينكه با استفاده از اين ابزار ديتامدل هاي خودتان را ساختيد ، مي توانيد داشبوردهاي تخصصي و زيبا درست كنيد و با استفاده از اين داشتبوردها در لحظه وب سايت و اتفاقات و تجزيه و تحليل هاي آماري خود را انجام دهيد و اتفاقات غيرعادي را كامل آناليز كنيد.

جايگزين شماره 5 گوگل آناليتيكز : پيويك | Piwik

پيويك يك جايگزين براي گوگل آنالاتيكز است اگر بخواهيد بيشتر در زمينه حريم خصوصي حساس باشيد. اين وب سرويس به دليل اهميت زياد به مبحث حريم خصوصي بيشتر مي تواند براي ارگان هاي دولتي ، مراكز پزشكي و درماني و يا سيستم هاي مالي مناسب باشد كه ديتاي مشتريان آنها از نوع خاصي است . شما مي توانيد رفتار كاربر در دسكتاپ ، موبايل و حتي اپليكيشن و حتي لاگين و ... كاربر را نيز با اين ابزار اناليز كنيد. Piwik به شما كنترل كامل بر روي داده ها و نحوه ذخيره سازي انها را مي دهد و امكان استفاده شدن در Public Cloud و Private Cloud را نيز به شما مي دهد. Piwk جزو معدود وب سايت هايي است كه كاملا تابع قوانين حريم خصوصي براي شماست و واقعا اين موارد را رعايت مي كند.

جايگزين شماره 6 گوگل آناليتيكز : گاوجز | Gauges

گاوجز يك جايگزين مناسب براي آمارهاي تجزيه و تحليلي گوگل آناليتيكز به حساب مي آيد. اين وب سايت به شما امكان بررسي ترافيك ورودي به وب سايت و مدل بندي اين ترافيك را مي دهد و قابليت هايي مثل رفتار مشتريان ، بررسي نتيجه كمپين ها و تجزيه و تحليل آمار بازگشت هزينه ها را مي تواند انجام بدهد. شايد قويترين و جذاب ترين قسمت كار با اين ابزار ، امكان استفاد بلادرنگ يا Relatime از آمارهاي آن است كه مي تواند بر اساس منطقه و جغرافيا بصورت تفكيك شده ارائه شود.

جايگزين شماره 7 گوگل آناليتيكز : دبليو تري كانتر | W3Counter

اگر بر روي سلامتي وب سايت خودتان حساس هستيد قطعا وب سايت W3Counter به شما بسيار كمك مي كند و ريز اطلاعات مربوط به وب سايت شما را در قالب يك داشبورد بسيار جذاب ارائه مي كند. با استفاده از اين سيستم شما مي توانيد پر بازديد ترين صفحات را شناسايي كنيد و در عين حال درك بهتري از رفتار كاربران خود بدست بياوريد و مسير كاري آنها در وب سايت را تجزيه و تحليل كنيد.

جايگزين شماره 8 گوگل آناليتيكز : كليكي | Clicky

كليكي به عنوان يك ابزار بلادرنگ براي تجزيه و تحليل در دنيا به حساب مي آيد. بلادرنگ يا Realtime بودن اين ابزار يعني ترافيك بصورت لحظه اي و دقيق به شما گزارش داده مي شود. همچنين كليكي مي تواند رفتار يك كاربر در لحظه را تجزيه و تحليل كند و آمار فعاليت هاي يك كاربر در وب سايت را كامل تجزيه و تحليل كند. يكي از امكانات جذاب اين ابزار ايجاد كردن Heatmap زيبا به ازاي هر صفحه و Session از كاربرهاي وب سايت و نحوه فعاليت كردن آنها بر روي وب سايت است . كليكي بصورت كلي يكي از بهترين جايگزين هاي Google Analytics به حساب مي آيد.

جايگزين شماره 9 گوگل آناليتيكز : ماتومو | Matomo

ماتومو مجموعه اي از همه ابزارها و امكاناتي است كه شما مي توانيد با گوگل آناليتيكز و ساير ابزارهاي مشابه مقايسه كنيد و پا را فراتر از يك ابزار گذاشته است. اين ابزار ضمن اينكه به شما تجزيه و تحليل آماري وب سايت را ارائه مي دهد ، مي تواند به شما Heatmap فعاليت كاربران و در عين حال نكات مهم در بررسي SEO وب سايت را نيز ارائه بدهد. شما با استفاده از اين ابزار مي توانيد يك ديد بسيار عالي براي بازاريابي وب سايت خود پيدا كنيد . ماتومو برعكس گوگل از ديتاي كاربران شما استفاده تجاري نمي كند.

جايگزين شماره 10 گوگل آناليتيكز : هييپ | Heap

هييپ يك ابزار عالي براي كالاهاي آنلاين و وب سايت هاي فروشگاهي به حساب مي آيد. هيپ قابليت رهگيري و بررسي كوچكترين حركات كاربر شما به محض ورود به وب سايت و كليك كردن و ... را به شما مي دهد. شما در واقع يك سيستم رفتار شناسي كاربر را با هيپ تجربه خواهيد كرد كه داده هاي آماري بسيار جالبي را به شما ارائه مي كند.

اما جايگزين شماره 11 در واقع يك وب سايت به نام https://www.cyfe.com/ است كه خودش اسكريپت اختصاصي ندارد اما اگر اسكريپت گوگل آناليتيكز را بر روي وب سايت نصب كرده باشيد گزارش هاي بسيار جذابي را به شما ارائه مي دهد ، اين وب سايت خودش اسكريپت اختصاصي ندارد. اگر شما هم سرويسي مشابه يا جايگزين براي گوگل آناليتيكز مي شناسيد ، مي توانيد در ادامه همين مقاله Comment بگذاريد ...براي كسب اطلاعات بيشتر به آموزش برنامه نويسي مراجعه كنيد.


برچسب: X آموزش طراحي وب ،آموزش طراحي سايت،آموزش PHP،آموزش HTML،آموزش CSS،آموزش جاوا اسكريپت،آموزش JavaScriptآموزش ساخت سايت،آموزش سئو،آموزش MySQL،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۱:۲۱:۰۷ توسط:محمد نصيري موضوع: