برنامه نويسي اندرويد چيست؟ معرفي كامل اندرويد + ويژگي ها
امروزه كمتر كسي وجود دارد كه اسم اندرويد را نشنيده باشد و از آن بيخبر باشد. همچنين براي كساني كه ميخواهند برنامه نويسي ياد بگيرند يك گزينه به نام برنامه نويسي اندرويد وجود دارد كه در اين نوشته ميخواهيم اين مفاهيم را بررسي كنيم كه اولاً اندرويد چيست؟ برنامه نويسي اندرويد چيست؟ چرا برنامه نويسي اندرويد لازم است؟ اندرويد روي چه دستگاههايي وجود دارد؟ براي برنامه نويسي اندرويد چه ابزارهايي نياز است؟ پيش نياز هاي برنامه نويسي اندرويد چيست؟ مزايا و معايب برنامه نويسي اندرويد چيست؟ بازار كار برنامه نويسي اندرويد چگونه است؟ و بسياري از سؤالات اينچنيني را در ادامه پاسخ خواهيم داد.
- آينده و بازار كار برنامه نويسي اندرويد چگونه است؟
اندرويد چيست؟
اولين سؤال كه پيش ميآيد اين اندرويد چيست كه همه جا از آن صحبت مي كنند؟ در پاسخ بايد گفت كه اندرويد (Android) يك سيستم عامل است كه بر روي دستگاههاي مختلف مانند نصب ميشود و آن دستگاه را مديريت ميكند. كلمه اندرويد به معني ربات انسان نما است. توسعهدهنده اين سيستم عامل شركت گوگل است كه آن را به صورت متن باز (open source) ارائه كرده است. متن باز بودن به اين معني است كه سورس كد اين سيستم عامل در اختيار عموم قرار گرفته است و اين باعث ميشود كه براي استفاده از نياز به هزينه خريد لايسنس نيست و هر كسي ميتواند آزادانه از آن استفاده كند. همچنين متن باز بودن باعث ميشود كه توسعه دهندگان و برنامه نويسان از كل دنيا اين سيستم عامل را بررسي كنند و در صورت وجود مشكل و يا باگ آن را برطرف كنند و آن را ارتقا بدهند.
با توجه به اينكه اين اندرويد متن باز است از آن ميتوان هم در دستگاههاي مختلفي استفاده كرد و هم ميتوان براي آن برنامههاي مختلف كاربردي زيادي نوشت كه امروزه ميبينيم براي دستگاههاي اندرويدي برنامههاي كاربردي بيشماري وجود دارد.
سيستم عامل چيست؟
سيستم عامل يك نرمافزار است كه بر روي دستگاه نصب ميشود و وظيفه آن مديريت سختافزار هاي دستگاه و همچنين مديريت برنامههاي نصب شده است. سيستم عامل به عنوان روح دستگاه است كه اگر نباشد دستگاه قابل استفاده نخواهد بود. اگر بخواهيم مثال بزنيم سيستم عامل ويندوز يك سيستم عامل است. اگر بر روي كامپيوتر شما ويندوز نصب نشده باشد عملاً كامپيوتر شما به هيچ دردي نميخورد و تنها راه استفاده از ويژگيهاي سخت افزاري يك سيستم كامپيوتري اين است كه بر روي آن سيستم عاملي مانند ويندوز يا اندرويد يا لينوكس يا هر سيستم عامل ديگري نصب باشد.
از وظايف سيستم عامل ها مديريت سختافزار ها و ايجاد يك بستر براي اجراي نرمافزار هاي ديگر است. همچنين سيستم عامل مديريت منابع سخت افزاري را بر عهده دارد و نحوه استفاده نرمافزار ها از سختافزار ها را مديريت مي كند. به طوري كه اگر سيستم عامل نتواند با يك سختافزار كار كند برنامههاي كاربردي نميتوانند با آن كار كنند. به صورت خلاصه سيستم عامل يك لايه بين برنامههاي مختلف و سختافزار است.
سيستم عامل اندرويد چيست؟
امروزه دو سيستم عامل اصلي براي گوشي ها و تبلت هاي هوشمند سيستم عامل هاي اندرويد از شركت گوگل و سيستم عامل iOS از شركت اپل هستند. البته سيستم عامل هاي ديگري هم براي دستگاههاي هوشمند وجود دارند مانند ويندوز ولي كمتر مورد استفاده هستند. سيستم عامل اندرويد بيش از 15 سال است كه به عنوان يكي از اصليترين سيستم عامل هاي دستگاههاي هوشمند وجود دارد.
سيستم عامل اندرويد به صورت پيشفرض بر روي دستگاههاي موبايل و تبلت هاي اندرويدي وجود دارد و آنها را مديريت مي كند. البته به خاطر اينكه اندرويد يك سيستم عامل متن باز است فقط به گوشي ها و تبلت هاي هوشمند محدود نيست و در دستگاههاي هوشمند بسياري از آن استفاده ميشود دستگاههايي مثل يخچال ها و تلويزيونهاي هوشمند و ساعتهاي هوشمند و دستگاههاي كارت زني و دستگاههاي رزرو غذا و بسياري از دستگاههاي هوشمند ديگر.
هسته اندرويد سيستم عامل لينوكس است كه يك سيستم عامل قوي و قابل اعتماد است. همچنين عمليات پيچيده مانند ارتباط نرم افزارهاي مختلف با سختافزار و تطابق با سختافزار و مديريت پردازش ها و مديريت حافظه و مديريت فايلها و … توسط هسته لينوكس انجام ميشود. مطالعه بيشتر 5 دليل كمبود حافظه در اندرويد و نحوه مديريت آن
با قابليتهايي كه سيستم عامل اندرويد دارد باعث ميشود كه اين سيستم عامل بساير انعطاف پذير باشد و با استفاده از اين قابليتها برنامه نويسان و توسعه دهندگان ميتوانند برنامههاي متنوعي توليد كنند كه بتواند به راحتي از تمام ويژگيهاي يك دستگاه هوشمند مانن موبايل استفاده كنند. همين امر باعث شده كه تعداد برنامه نويسان براي اندرويد بسيار زياد شود و شركت هاي زيادي مشغول توليد برنامه براي اين سيستم عامل باشند و همچنين فروشگاه هاي مختلفي براي ارائه برنامههاي اندرويدي مانند play store ارائه شود تا بتوان به راحتي به يك دنياي وسيع از برنامههاي اندرويدي دسترسي پيدا كرد.
امكانات اندرويد چيست؟
سيستم عامل اندرويد دنيايي از امكانات دارد كه براي كاربران امروزه بسيار جذاب است كه چند تا از مهمترين آنها به شرح زير است:
- چون متن باز است ميتوان آن را براي نياز هاي سازمان و يا شخص تغيير داد.
- پشتيباني از تكنولوژي هاي ارتباطي مثل بلوتوث و wifi, CDMA , GSM و ساير تكنولوژي هاي انتقال داده و مكالمه تلفني.
- دارا بودن Api هاي متفاوت براي كار با GPS و تكنولوژي هاي مكان يابي و كار با سنسور هاي مختلف
- مديريت فايل بسيار خوب و پشتيباني كامل از سختافزار هايي مانند دوربين و ميكروفون.
- پشتيباني بسيار خوب از چند رسانه اي و انواع فرمت فايلهاي ويديويي و صدا و عكس مثل mp4, mkv, jpg, gif , png mp3, …
- چند وظيفگي (multi-tasking) و اجراي همزمان چندين برنامه
- پشتيباني از گرافيك دوبعدي و سه بعدي و تكنولوژي واقعيت مجازي.
چرا اندرويد در اين حد محبوب است؟
سيستم عامل اندرويد به خاطر داشتن ويژگيهاي فوقالعاده جذاب براي كاربران محبوب شده است كه اين ويژگيها را در ادامه آورده ايم:
- رابط كاربري ساده و زيبا كه باعث ميشود از امكانات مختلف اين سيستم عامل به سادگي استفاده شود.
- اتصال: اين سيستم عامل انواع تكنولوژي هاي ارتباطي را در خود قرار داده است تكنولوژي هايي مانند. NFC, LTE, Wi-Fi, UMTS, EV-DO, CDMA, WCDMA, IDEN, GSM/EDGE, Bluetooth, Wimax
- ذخيره سازي: براي ذخيره سازي محلي اين سيستم عامل پايگاه داده SQLite را در اختيار برنامهها و برنامه نويسان قرار داده است.
- پشتيباني از قابليتها و فرمت هاي چند رسانه اي مانند MIDI, mp3, AAC, HE-AAC, AAC5.1, AMR, AMR-WB, mp4, h.264 ,h263 , BMP, GIF, JPEG, Wav, Ogg
- پشتيباني از پيام رساني در قالب SMS, MMS
- پشتيباني از جديدترين قابليتهاي صفحات وب و html5 , css3
- به صورت داخلي از قابليت چند لمسي استفاده مي كند.
- سيستم عامل چند كاره كه ميتوان همزمان چند برنامه را باز كرد و از بين يك برنامه به برنامه ديگر پرش كرد.
- در اندرويد ابزارك (Widget) هايي وجود دارند كه قابل تنظيم هم هستند تا در فضاي كوچك بتوانند محتوا هاي بيشتر و مناسب تري را نمايش دهند و ميانبر هاي مناسبي در برنامهها باشند.
- اندرويد چند زبانه است و حتي ميتواند متن هاي چند زبانه و دوجهتي را به خوبي نمايش دهد.
تاريخچه اندرويد چيست؟
در سال 2005 گوگل شركت كوچكي به نام اندرويد را خريداري كرد. اين شركت توسط شخصي به نام اندي رابين Andrew E. Rubin تاسيس شده بود و هدف آن ساخت و توسعه برنامههاي موبايلي بود. گوگل اندرويد را در سال 2007 به صورت رسمي معرفي كرد اما در سال 2008 گوگل اولين نسخه سيستم عامل اندرويد را ارائه كرد. اولين گوشي همراهي كه از اين نسخه سيستم عامل استفاده ميكرد HTC Dream بود. اين نسخه از اندرويد بسيار ساده بود بسياري از امكانات كه گوشي هاي امروزي دارند را نداشت.
در سال 2009 گوگل تصميم گرفت كه تحت يك برنامه فشرده اندرويد را بروزرساني كرده و ارتقا دهد. گوگل اوايل براي هر نسخه يك نام كه معمولاً نام شيريني بود انتخاب مي كرد. در اين سال ۴ نسخه آپديت براي اندرويد ارائه شد.آخرين نسخه ارائه شده در سال 2009 نسخه Eclair (شيريني خامه اي) نام گذاري شده بود. در طي سالهاي 2010 تا 2013 آپديت هاي ديگري از اين سيستم عامل ارائه شد كه عبارت بودند از Froyo و Gingerbread و Honeycomb و Ice Cream Sandwich و Jelly Beanو KitKat
در طي اين آپديت ها و نسخه هاي جديد امكانات بسيار زيادي به اين سيستم عامل اضافه شد. اين امكانات براي بهتر كردن عملكرد دستگاه و استفاده بهينه از منابع و پشتيباني از قابليت چند لمسي و موقعيت يابي و مسيريابي زنده وNFC و بسياري از قابليتهاي جديد بود.
بعد از اينكه نسخه 4 اندرويد يعني kitkat ارائه شد گوگل تصميم گرفت كه هر سال فقط يك نسخه منتشر كند و در طي يك سال به افزودن قابليتها و رفع مشكلات بپردازند. در نسخه 5 گوگل پا را از گوشي ها و تبلت ها فراتر گذاشت و اين سيستم عامل را در تلويزيونهاي هوشمند و گجت هاي هوشمند هم استفاده كرد و تقريباً به يك سيستم عامل همه منظوره تبديل شد. همچنين در اين نسخه از رابط كاربري جديدي به نام material design رو نمايي شد كه بسيار مورد توجه واقع شد. به همين ترتيب قابليتهاي مختلفي در هر نسخه ارائه شده است كه ليست آنها را از ابتدا آورده ايم:
۱. اندرويد 1.0 (2008) اين اولين نسخه بود و قابليتهاي اوليه گوشي هاي هوشمند مانند مرورگر وب و ايميل و پيام رساني و دوربين را داشت. در اين نسخه نقشه گوگل هم وجود داشت كه خيلي طرفدار داشت.
۲. اندرويد 1.5 (cupcake)(2009) در اين نسخه قابليتهايي مانند كيبورد لمسي، امكان فيلمبرداري و ويجت ها ارائه شد.
3. اندرويد 1.6 (Donut)(2009) امكانات اين نسخه بهبود استفاده از دوربين و قابليتهاي آن و همچنين پشتيباني از صفحه نمايش با اندازه هاي مختلف و جستجوي متني و صوتي را ميتوان نام برد.
4. اندرويد 2.0 (Eclair)(2009) امكانات اين نسخه بهبود قابليتهاي دوربين و بهبود مرورگر وب و چند كاربره بودن بود.
5. اندرويد 2.2 (Froyo) (2010) قابليتهايي كه در اين نسخه اضافه شد Wi-Fi hotspot و پشتيباني از فايلهاي flash و بهبود عملكرد سيستم عامل بين ۲ تا 5 برابر نسخه قبل بود.
6. اندرويد2.3 (Gingerbread) (2010) افزودن قابليت NFC و بهبود رابط كاربري و بهبود قابليت copy/paste از امكانات اين نسخه بود.
7. اندرويد 3 و 3.1 و 3.2 بهينه سازي هاي اين نسخه بيشتر براي كار با تبلت ها و خواندن كتاب بود و همچنين اضافه كردن امكان otg براي اتصال دستگاه جانبي به دستگاه بود.
8.اندرويد 4.0 (Ice cream sandwitch) (2011)در اين نسخه رابط كاربري تغيير كرد و بهبود داده شد. همچنين قابليت تشخيص چهره در اين نسخه اضافه شد و چند برنامگي و چند وظيفهاي بودن بهبود داده شد.
9. اندرويد 4.1 (Jelly bean) (2012) در اين نسخه قابليت تشخيص صدا بهتر شد و قابليتهاي دوربين گسترش داده شد و قابليت google now هم به سيستم عامل اضافه شد. (google now) برنامهاي بود كه گوگل اطلاعاتي را كه كاربران نياز داشتند را به آنها پيشنهاد مي داد.
10. اندرويد 4.4(kitkat) (2013) در اين نسخه كارايي سيستم عامل و سرعت آن افزايش يافت و قابليتهايي مانند مد تمام صفحه (full screen) , چاپ بيسيم (wireless printing) به سيستم عامل اضافه شد.
11. اندرويد 5.0(Lollipop) (2014) واسط كاربري material design در اين نسخه معرفي شد و اعلان ها يا نوتيفيكيشن ها بهتر شدند و از اين نسخه سيستم عامل از پردازنده هاي 64 بيتي پشتيباني كرد.
12. اندرويد 6.0 (Marshmallow)(2015) در اين نسخه استفاده از باتري بهتر شد سيستم مجوز و دسترسي ها تغيير كرد و سيستم عامل شروع به پشتيباني از پورت USB Type-c را شروع كرد.
13.اندرويد 7.0 (Nougat)(2016) تكنولوژي واقعيت مجازي (virtual reality) در اين نسخه به اندرويد اضافه شد و نوتيفيكيشن ها بهتر شدند و قابليت اينكه صفحه نمايش بين دو تا برناهم تقسيم شود و چند برنامه در يك صفحه نمايش داده شوند در اين نسخه اضافه شد.
14. اندرويد 8.0 (Oreo)(2017) حالت تصوير در تصوير در اين نسخه اضافه شد و همچنين استفاده از باتري بهتر شد و پشتيباني از پروژه Treble كه باعث ميشود آپديت اندرويد راحتتر انجام بگيرد از اين نسخه اضافه شد.
15. اندرويد 9.0 (Pie) (2018). در اين نسخه قابليت ژستهاي حركتي (gesture navigation) اضافه شد كه با استفاده از آن ميتوانيد با كشيدن انگشت در صفحه بين برنامهها جا به جا شويد و يا برنامه را ببنديد و يا بين برنامهها حركت كنيد. از ديگر قابليتهاي اين نسخه digital wellbeing يا سلامت ديجيتال است كه سيستم عامل كنترل ميكند كه شما چقدر از دستگاه استفاده كردهايد و چقدر زمان صرف هركدام از برنامهها كردهايد و به شما اعلان مي كند. اين قابليت به شما اين امكان را ميدهد كه مقدار استفاده از برنامهها را كنترل كنيد و يا تمركز خود را روي برنامه خاصي قرار دهيد. همچنين قابليت adaptive battery در اين نسخه اضافه شده است كه با استفاده از هوشمندي ميتواند مقدار استفاده از باتري را بهتر كند و برنامههاي بلا استفاده را ببندد و سرويس هاي آنها را مسدود كند.
16. اندرويد 10 (2019) در اين نسخه تم تيره اضافه شد. همچنين قابليت live caption (زيرنويس سريع براي فيلم ها) نيز در اين نسخه اضافه شده است. در اين نسخه كنترل هاي محرمانگي نيز بهتر شده اند.
17. اندرويد 11 (2020) در اين نسخه كنترل هاي چند رسانه اي ضبط صفحه نمايش بهتر شدند و قابليت chat bubbles نيز به اندرويد اضافه شده است. Chat bubbles قابليتي است كه وقتي در حال استفاده از يك برنامه ديگر هستيد و نوتيفيكيشن يك پيام جديد را دريافت ميكنيد يك صفحه كوچك باز ميشود و ميتوانيد به آن پيام پاسخ دهيد و يا ليست صحبتها را مشاهده كنيد. بدون اينكه بخواهيد از برنامه خارج شويد.
18. اندرويد 12 (2021) قابليتهاي مهم اين نسخه به اشتراك گذاري wifi و اضافه شدن رابط كاربري Material you و قابليت كار يك دستي (كار كردن با يك دست) است. همچنين وقتي برنامهاي در حال يكي از دستگاههاي مهم مانند ميكروفون يا دوربين باشد درگوشه دستگاه به شما اعلان خواهد شد.
19. اندرويد 13 (2022) تعداد برنامههاي درحال اجرا در بخش اعلان ها به شما نشان داده ميشوند و برنامهها قبل از اينكه بتوانند اعلان بفرستند بايد ازكاربر مجوز اين كار را دريافت كنند.
مطالعه بيشتر نسخه هاي مختلف اندرويد و برنامه نويسي براي نسخه هاي مختلف
برنامه نويسي اندرويد چيست؟
تا اينجا با سيستم عامل اندرويد آشنا شديم و از قابليتهاي آن و استفاده هاي آن آشنا شديم. حال ميخواهيم در بخش ببينيم كه برنامه نويسي اندرويد چيست؟ منظور از برنامه نويسي اندرويد طراحي و توليد برنامهها و اپليكيشن ها براي اجرا شدن روي اين سيستم عامل اندرويد است. براي اين كار بايد از يك زبان برنامه نويسي مانند جاوا يا كاتلين و يا …. استفاده كنيم و كدهاي مربوط به برنامه را بنويسيم و منطق برنامه را پيادهسازي كنيم. برنامه نويسي اندرويد ميتواند به صورت انفرادي و يا تيمي انجام شود. به خاطر اينكه برنامه نويسي اندرويد يك فرايند مهندسي نرمافزار است پس بايد در طي برنامه نويسي از اصول مهندسي نرمافزار استفاده شود تا فرايند برنامه نويسي به صورت اصولي و سريع انجام شود.
مطالعه بيشتر آموزش جابه جايي بين برنامه ها در اندرويد كار با نقشه ها در اندرويد كار با فرگمنت ها در اندرويد ارسال پيامك با اندرويد
چرا براي اندرويد برنامه مي نويسيم؟
اگر به اطراف خود نگاه كنيد ميبينيد كه افراد بسياري از كارهاي خود را از مسيريابي تا كارهاي بانكي و سرگرمي و ارتباطات و خيلي از كسب و كارها را با استفاده از تلفنهاي همراه يا يا ساير دستگاههاي هوشمند مانند تبلت ها انجام ميدهند. خب اندرويد هم بخش بزرگي از بازار سيستم عامل هاي موبايل ها و دستگاههاي هوشمند را گرفته است. به همين خاطر ميتوان با برنامه نويسي براي موبايل ها هم ايدههاي بسياري را پيادهسازي كرد و هم با استفاده از اين پيادهسازي ها به درآمد هاي قابل توجه رسيد.
از طرف ديگر به خاطر اينكه سيستم عامل اندرويد توسط گوگل پشتيباني ميشود و شركت هاي سخت افزاري بسيار بزرگي مانند سامسونگ دستگاههاي خود را بر پايه اين سيستم عامل ارائه ميكنند. همچنين با توجه به منابع و كتابخانههاي فراواني كه در اينترنت براي برنامه نويسي اندرويد وجود دارد يادگيري برنامه نويسي اندرويد ميتواند بسيار جذاب و قابل توجه بسياري از برنامه نويسان باشد. برنامه نويسي براي اندرويد ممكن است كه به خاطر برطرف كردن نياز يك سازمان باشد و يا با هدف انجام خدمات باشد. همچنين ميتوان براي ساخت بازي يا رساندن محتوا به دست قشر گسترده اي از كاربران اندرويد بخواهيم برنامه نويسي اندرويد را انجام دهيم. دلايلي كه براي چرايي برنامه نويسي اندرويد ميتوانيم بگوييم عبارتند از اين كه
۱. اندرويد محبوبترين پلتفرم براي برنامههاي تلفن همراه حداقل در ايران است.
۲. برنامه نويسي براي اندرويد نسبتاً ساده است
3. پشتيباني قوي و جامعه قوي
چرا بايد برنامه نويسي اندرويد را يادگرفت؟
طبق آمارهاي مختلف برنامه نويسي اندرويد جزء رده هاي بالاي ليست شغلهاي مرتبط با برنامه نويسي است. به همين خاطر فرصت هاي شغلي براي آن بسيار زياد است . همچنين راههاي درآمدي متنوعي براي برنامه نويسي اندرويد وجود دارد. از طرفي ساختار برنامههاي اندرويدي قابل فهم است و منابع زيادي هم براي يادگيري وجود دارد. همچنين شما با استفاده از زبانهاي برنامه نويسي مختلفي ميتوانيد براي اندرويد برنامه توليد كنيد. همين مباحث باعث ميشود كه برنامه نويسي اندرويد يكي از انتخاب هاي بسيار جذاب براي كساني باشد كه ميخواهند برنامه نويسي را شروع كنند.
مشاغل چگونه از برنامه نويسي اندرويد سود مي برند؟
معمولاً هر شركتي براي حل يك يا چند مشكل از مشتريان و افزايش اعتبار برند خود فعاليت مي كند. شركت ها با توليد برنامههاي موبايل به صورت سفارشي ميتوانند از برنامه نويسي اندرويد به عنوان يك ابزار براي رسيدن به هدف خود استفاده كنند. اما برنامه نويسي اندرويد چه ويژگيهايي دارد كه ميتواند به شركت ها براي رسيدن به اهداف خود كمك كند؟ در اينجا به چند مورد اشاره مي كنيم.
۱. هزينه كم و بازده زياد
كسب و كارها ميتوانند با كمي سرمايهگذاري روي برنامه نويسي اندرويد برنامه مخصوص به خود را توليد كنند. حال اين برنامه توليد شده تعامل با كاربران و مشتريان را آسان ميكند و همين امر باعث ميشود كه بازده كسب و كار و رضايتمندي مشتريان بالا تر برود و در نتيجه سود شركت بيشتر شود.
۲. انعطاف پذيري بالا و استقرار راحتتر
برنامههاي اندرويد انعطاف بالايي دارند و با تكنولوژي هاي جديد مثل اينترنت اشياء (IOT) و واقعيت افزوده (AR) و واقعيت مجازي (VR) به راحتي ادغام ميشوند و ميتوان در اندرويد از آنها استفاده كرد. همين امر كمك ميكند كه كسب و كارها بتوانند چالش هاي به وجود آمده را راحتتر حل كنند. از طرفي با توجه به فروشگاه هاي متنوع و مختلف و پشتيباني از نسخه هاي مختلف سيستم عامل و دستگاههاي مختلف ميتوان به راحتي برنامه توسعه داده شده را بر روي سيستمهاي مشتريان و كاربران مستقر نمود.
۳. امنيت بالا
يكي از دلايل انتخاب اندرويد توسط كسب و كارها بالا بودن امنيت آن و قابليت اطمينان آن است. اندرويد فاكتورهاي امنيتي بسياري دارد و گوگل سعي ميكند هر روز اين سيستم عامل را امن تر و مطمئن تر كند. مثلاً در اندرويد 9 قابليتهاي امنيتي به اندرويد اضافه شده است كه از آن در مقابل بدافزارهاي مختلف محافظت مي كند.
4. سفارشي سازي
رابط كاربري ساده و كاربردي هميشه اولويت گوگل بوده است و اين مسأله را ميتوانيد از ساير محصولات گوگل هم متوجه شويد. در رابطه با اندرويد هم اين اصل پابرجاست و گوگل سعي ميكند كه امكانات زيادي براي توليد رابط كاربري زيبا و كاربردي به برنامه نويسان ارائه دهد تا بتوانند برنامههاي خود را با توجه به كاربرد و هدف آن بهينه كنند و برنامه سفارشي غني براي كاربران خود توليد كنند كه براي شركت هاي مختلف اين امري ضروري و حياتي است. زيرا كه گروه هدف كاربران اندرويد بسيار وسيع است و اندرويد بايد توانايي اين را داشته باشد كه كاربران با مهارت هاي مختلف و تواناييهاي مختلف بتوانند از اين سيستم عامل به راحتي استفاده كنند و نياز هاي خود را با آن برطرف نمايند.
با اندرويد براي چه دستگاههايي ميتوان برنامه نوشت؟
همانطور كه قبلاً هم اشاره شد اندرويد يك سيستم عامل متن باز است كه قابليت اجرا در بسياري از دستگاهها را دارد. پردازنده ها و سيستمهايي كه ميتوانند اندرويد را اجرا كنند بسيار زياد هستند و نسبت به ساير سيستمهاي كامپيوتري ارزانتر هستند. همين امر باعث شده است كه اندرويد به دستگاههاي متنوعي راه پيدا كند و ماشينهاي مختلفي اندرويد را به عنوان سيستم عامل اصلي خود انتخاب كنند. به طور كلي امروزه اندرويد در دستگاههايي مانند دستگاههاي زير استفاده مي شود:
گوشي هاي تلفن همراه : براي برقراري تماس و شبكههاي اجتماعي و دوربين و موسيقي و فيلمبرداري و تماس و برنامههاي اينترنتي و بازي و مطالعه و هزاران كاربرد ديگر.
تبلت ها: همچون گوشي هاي تلفن براي كاربرد هاي مختلفي مانند ارتباط با ديگران و گوش دادن به موسيقي و تماشاي ويديو هاي آنلاين و آفلاين و مطالعه و مديريت مالي و كارهاي تجاري و هزاران كاربرد ديگر
دستگاههاي پوشيدني: دستگاههايي مانند ساعتهاي هوشمند براي كارهاي معمول روزمره و دستگاههاي ورزشي و تناسب اندام براي مديريت فعاليتهاي ورزشي و مديريت سلامت و خواب و استرس
تلويزيونهاي هوشمند: براي گشت و گذار در اينترنت و تماشاي آنلاين و كاربا حافظه هاي جانبي و استفاده از انواع برنامههاي اندرويدي.
دستگاههاي واقعيت مجازي: براي هدفهاي مختلف مانند بازي و سرگرمي و مقاصد صنعتي و گردشگري مورد استفاده قرار ميگيرد
دستگاههاي پرداخت ديجيتال هوشمند: براي اعمالي مانند خريد و پرداخت ديجيتال از آنها استفاده ميشود
دستگاههاي نظارت بر تغذيه: براي محل هايي مانند رستورانها و سلف سرويس دانشگاهها و ادارات از اين دستگاهها براي روزرو و مديريت تغذيه استفاده مي شود.
دستگاههاي موقعيت ياب و ناوبري: برخي از دستگاههاي مسيريابي و موقعيت ياب كه بر روي خودرو ها نصب ميشود از اين سيستم عامل استفاده مي كنند.
سيستم عامل اصلي در لپ تاپ هاي كروم بوك: اگر با لپ تاپ هاي كروم بوك كه سيستم عامل آنها كروم است آشنا باشيد ميدانيد كه به راحتي برنامههاي اندرويدي را پشتيباني ميكند و ميتوانيد برنامههاي اندرويدي را بر روي آن نصب كنيد و از اين برنامهها در لپ تاپ خود بهره مند شويد.
برنامه نويسي اندرويد صنعتي چيست؟
از سيستم عامل اندرويد در صنايع مختلفي استفاده ميشود كه ما به آنها به عنوان برنامه نويسي اندرويد صنعتي اشاره كرده ايم. تاكنون به صورت ضمني به بعضي از آنها اشاره كردهايم اما در اين بخش به صورت خاص استفاده از اين سيستم عامل را در صنايع مختلف بررسي مي كنيم.
استفاده از اندرويد در صنعت گردشگري
صنايع مرتبط با گردشگري شديداً به موبايل و اپليكيشن هاي موبايل وابسته هستند. زيرا با اين كار راحتتر به مشتريان خود دسترسي دارند و مشتريان نيز به شركت هاي موجود در اين صنعت راحتتر دسترسي خواهند داشت. از مواردي كه از برنامههاي موبايلي و همچنين برنامههاي اندرويدي در صنعت گردشگري و مسافرت استفاده شده است ميتوان به برنامههاي رزرو هتل ها و برنامههاي واقعيت افزوده و واقعيت مجازي براي اماكن مختلف و همچنين برنامههاي اتاق هوشمند نام برد به علاوه اينكه مشتريان ميتوانند با استفاده از برنامههاي مختلف در صنعت گردشگري دادهها و نظرات مختلفي را براي مقصد گردشگري خود ببينند و در مورد مزايا و معايب آن مطالعه كنند و هوشمندانه تر تصميم بگيرند و مقصد خود را آگاهانه تر انتخاب نمايند. همچنين شركت هاي موجود در اين صنعت با استفاده از برنامههاي موبايلي ميتوانند بازخورد مشتريان را راحتتر دريافت كرده و خدمات خود را بهتر كنند.
صنايع مرتبط با بهداشت و سلامت
يكي از بهترين نمونهها در صنعت پزشكي و سلامت كه از اندرويد در آن استفاده شده است ابزارهاي اينترنت اشياي پزشكي هستند كه دستگاههايي هستند كه به اينترنت متصل ميشوند و وضعيت سلامت و پزشكي را ثبت و مديريت ميكنند. علاوه بر آن امروزه برنامههاي مختلفي براي مشاوره هاي پزشكي و روان پزشكي وجود دارد كه ميتوانيد از طريق آنها با پزشكان و روان پزشكان در مكان هاي و شهرهاي مختلف ارتباط برقرار كنيد و راهنمايي بگيريد. همچنين برنامههايي وجود دارد براي رزرو نوبت با پزشكان مختلف و دريافت نوبت در بيمارستان ها كه بيماران ميتوانند از آن استفاده كنند. نسخههاي الكترونيكي نيز نمونهاي از استفاده از برنامههاي موبايلي در صنعت پزشكي و سلامت هستند.
صنايع بانكداري و مالي
برنامهها و ابزارهايي كه به كمك بانكداري و انجام تراكنش ها ميروند را فين تك يا financial technologies(فناوري هاي مالي) مي ناميم. برنامههاي اندرويدي بسياري در صنايع فين تك ارائه شده اند. امروزه هر بانك براي خود يك برنامه اندرويدي ارائه ميكند كه بسياري از كارها را ميتوان بدون مراجعه به بانك انجام داد. همچنين برنامههاي متنوعي براي انجام تراكنش هاي روزانه و واريز و انتقال وجه و پرداخت قبوض مختلف وجود دارند كه كار را براي كاربران بسيار آسان كرده است. از نمونه برنامههاي صنايع فين تك ميتوان به برنامههاي مديريت مالي و حسابداري اشاره كرد.
صنايع ورزش و تيم هاي ورزشي
صنعت ورزش در حال حاضر صنعتي بسيار محبوب است كه سود بسياري دارد براي مثال همه ميدانيم كه ورزش فوتبال در كشور ما چه محبوبيتي دارد و چقدر مخاطب دارد. در اين صنعت كانالهاي ورزشي ميتوانند با توليد برنامههاي ورزشي سود بسياري را عايد خود كنند. از برنامههاي ورزشي كه ميتوان از آنها در اين صنعت نام برد برنامههاي خبري ورزشي و اينترنت اشياء و ربات هاي گفتگو هستند.
صنعت تجارت الكترونيك
شكي نيست كه امروزه تجارت الكترونيك يك صنعت بسيار پر پول است. بخش زيادي از كاربران امروزه اينترنت حتي با استفاده از رسانه اجتماعي مانند اينستاگرام در حال خريد و فروش اجناس مختلف هستند. حال برنامههاي اندرويدي مختلفي امروزه پيادهسازي شدهاند كه انواع مدل هاي تجارت الكترونيكي(مانند B2C (خريد و فروش از كسب و كار به مصرف كننده) و C2C (خريد و فروش مصرف كننده با مصرف كننده)) را در خود پيادهسازي كردهاند و كاربران ميتوانند به سرعت و به سادگي كالا يا خدمات خود را در قالب اين برنامهها عرضه كرده و نظر حجم عظيمي از مشتريان را به خود جلب كنند.
صنعت حمل و نقل
امروزه همه با تاكسي هاي اينترنتي و پيك هاي اينترنتي و وانت اينترنتي و … آشنا هستيم. با استفاده از برنامههاي اندرويدي خدمات حمل و نقل را به راحتي با هم مقايسه ميكنيم و از آنها استفاده ميكنيم.
چالش هاي برنامه نويسي اندرويد چيست؟
با اينكه سيستم عامل اندرويد قابليتهاي بسياري دارد و برنامه نويسي اندرويد جذابيت هاي زيادي براي ما به ارمغان آورده است ولي هنوز چالش هايي در برنامه نويسي اندرويد وجود دارند كه برنامه نويسان بايد با آنها روبرو شوند و با توجه به هدف خود به آنها رسيدگي كنند. اين چالش ها عبارتند از:
۱. اندازه هاي مختلف صفحه نمايشها
همانطور كه گفتيم اندرويد روي ميلياردها دستگاه نصب است و از موبايل گرفته تا ساعتها و تلويزيون ها در حال اجرا است. همه اين دستگاهها داراي صفحه نمايشهاي مختلف هستند كه از نظر اندازه و قابليتها با هم تفاوت دارند و برنامهاي كه براي آنها توليد ميشود بايد بتواند با آن دستگاه به خوبي ارتباط برقرار كند و اندازه صفحه نمايش را به گونهاي مديريت كند كه بتواند رابط كاربري زيبا و كاربردي را به كاربر ارائه كند. مطالعه بيشتر پيدا كردن رزولوشن گوشي
2.عملكرد صحيح
از آنجايي كه اندرويد روي سيستمهايي اجرا ميشود كه برخي محدوديتهايي مانند سرعت پردازش و حافظه و باتري و شبكه را دارند برنامههايي كه براي آن نوشته ميشوند بايد به گونهاي بهينه شده باشند كه از منابع به درستي استفاده كنند. كاربران برنامههايي كه مصرف باتري زيادي دارند و يا حجم اينترنت آنها را سريع تمام ميكنند و يا سنگين اجرا ميشوند را دوست ندارند و ممكن است كه آن را با برنامه ديگري جايگزين كنند.
سازگاري با نسخه هاي قديمي
با اينكه نسخه هاي جديد اندرويد و استفاده از قابليتهاي آنها هميشه براي برنامه نويسان جذاب بوده است ولي از طرفي بايد به اين نكته توجه داشت كه همه كاربران اندرويد از آخرين نسخه استفاده نميكنند و برنامهاي كه نوشته ميشود بايد اين قابليت را داشته باشد كه هم بر روي نسخه هاي قديمي به درستي اجرا شوند و هم از قابليت نسخه هاي جديد استفاده كنند. البته گوگل براي اين نياز تمهيداتي قرار داده است و سازگاري با نسخه هاي قديمي چالش خيلي بزرگي نيست.
روشهاي كسب درآمد از برنامه نويسي اندرويد چيست؟
برنامه نويسي اندرويد هم يك شغل است و نتيجه آن كسب درآمد است. حال براي كسب درآمد از اندرويد روشهاي مختلفي وجود دارد كه با توجه به وضعيت و سطح دانش خود ميتوانيد يكي از اين راهها را انتخاب كنيد. طبيعي است كه هركدام از اين روشها مزايا و معايب و چالش هاي خود را دارند.
سفارش طراحي اپ (فريلنسري)
افراد و شركت هاي متعددي وجود دارند كه يك ايده دارند و ميخواهند برنامه اندرويدي آن ايده را داشته باشند ولي خودشان دانش برنامه نويسي براي توليد برنامه مورد نظر را ندارند. همچنين در بسياري از موارد وب سايتي براي هدف خاصي وجود دارد ولي به دلايل مختلف صاحبان آن سايت نياز دارند كه براي خود برنامه اندرويدي داشته باشند و خودشان نيروي لازم براي توليد برنامه اندرويدي مورد نظر را ندارند. در چنين مورد هايي وظيفه توليد برنامه اندرويدي به برنامه نويسان اندرويدي داده خواهد شد كه شما ميتوانيد به عنوان برنامه نويسان اندرويد اين پروژه ها را گرفته و آنها را توسعه دهيد.
پيادهسازي يك ايده نرم افزاري
ممكن است كه خود شما يا اطرافيان شما يك ايده براي برنامه اندرويدي داشته باشند و شما آن را مناسب پيادهسازي ببينيد و به اين نتيجه برسيد كه بازار و كاربران به ايده شما نياز دارند و اين ايده ميتواند براي آنها سودمند باشد بنابراين آن ايده را پيادهسازي ميكنيد و به بازار عرضه مي كنيد.
تبليغات درون برنامهاي
برنامهها و بازيهاي مختلفي وجود دارند كه به نوعي سودمند و سرگرم كننده هستند. اين برنامه ها از شما پولي براي توليد برنامه نميگيرند اما داخل برنامه تبليغات از برنامهها و محصولات مختلف براي شما نشان داده شود. توسعه دهندگان اين نوع برنامهها درآمد خود را از طريق نمايش تبليغ به دست مي آورند. صاحبان اين برنامهها از كاربران پولي نميگيرند ولي از شركت ها و سايتهايي كه براي آنها تبليغات انجام ميدهند هزينه دريافت مي كنند.
پرداخت درون برنامهاي
اگر فروشگاه ها را بررسي كرده باشيد برخي برنامههاي سودمند و بازيها وجود دارند كه داراي دو بخش هستند. بخش رايگان و بخش Premium (اشتراك ويژه). اين برنامهها يك سري امكانات و خدمات را در بخش رايگان در اختيار كاربران قرار ميدهند ولي براي اينكه كاربران بتوانند به يك سري ديگر از امكانات و خدمات دسترسي داشته باشند نياز است كه اشتراك آن برنامه را خريداري كنند. اين هم يك روش براي كسب درآمد از برنامه نويسي اندرويد است. البته بايد دقت داشته باشيد كه اولاً برنامه شما جذابيت كافي را داشته باشد تا كاربر راغب باشد آن را دانلود و نصب كند و همچنين بخش اشتراك ويژه شما هم بايد جذابيت داشته باشد تا كاربر مايل باشد براي آن پول پرداخت كند. البته اين روش ايرادي كه دارد اين است كه درصدي از هزينه اشتراك را بايد به فروشگاهي كه برنامه شما بر روي آن قرار دارد بدهيد.
كارمندي
اگر پيدا كردن پروژه و ايده پردازي براي شما دشوار است. شركت ها و تيم هاي برنامه نويسي زيادي در حال كار كردن بر روي پروژه هاي اندرويدي هستند ميتوانيد دانش برنامه نويسي خود را قوي كنيد سپس به دنبال آگهي استخدام اين شركت ها بگرديد و در مصاحبه كاري آنها شركت كنيد و در آنها استخدام شويد. در اين صورت در تيم برنامه نويسي كار خواهيد كرد و وظايف مشخص خواهيد داشت و سرماه حقوق خواهيد گرفت.
برنامههاي رايگان اندرويد چگونه درآمد دارند؟
همانطور كه گفتيم يكي از راههاي كسب در آمد از برنامهاي كه به صورت رايگان در اختيار عموم قرار دادهايد تبليغات درون برنامهاي است ولي اين تنها راه نيست راههاي ديگري نيز وجود دارند كه از جمله آنها حمايت مالي از سوي شركت ها و برخي ارگان هاي فرهنگي است (براي مثال شما برنامهاي براي مساجد مي نويسيد و از سمت اداره اوقاف حمايت مالي مي شويد.)
سودآور ترين برنامههاي اندرويدي كدامند؟
اگر به ديد كسب درآمد به برنامههاي اندرويدي نگاه كنيم همه آنها يكسان نيستند. اما تجربه و آمارها نشان داده است كه برخي از اين برنامهها سود بيشتري عايد توليد كنندگان مي كنند. از جمله اين برنامهها ميتوان به بازيها و سپس برنامههاي تجارت الكترونيك (مانند برنامههاي فروش محصول و خدمات) و همچنين برنامههايي كه به مديريت روزانه و برنامههاي كاربران كمك مي كنند اشاره كرد. دقت داشته باشيد كه هرچه اين برنامهها سودمند تر باشند و استفاده از آنها راحتتر باشد و امكانات بيشتري داشته باشند موفق تر خواهند بود.
مزاياي برنامه نويسي اندرويد چيست؟
تاكنون در مباحث مختلفي به مزاياي برنامه نويسي اندرويد اشاره كرديم ولي به صورت موردي ميتوان به موارد زير براي مزاياي برنامه نويسي اندرويد اشاره كرد.
- گوگل يك ساختار مشخص را براي برنامه نويسي اندرويد ارائه كرده است تا برنامه نويسي اندرويد سادهتر باشد.
- منابع زيادي براي يادگيري برنامه نويسي اندرويد وجود دارد.
- ابزار ها و شبيه ساز هاي متنوعي براي برنامه نويسي اندرويد وجود دارد.
- انتشار برنامههاي اندرويدي در فروشگاه Google play در مقايسه با ساير پلتفرم ها آسانتر است.
- اندرويد قابليت سفارشي سازي بسياري دارد و كاربران ميتوانند برنامههاي متنوع و سفارشي سازي شده بسياري پيادهسازي كنند و ايدههاي خود را به صورتي كه مايل هستند پيادهسازي نمايند.
- اندرويد به صورت گسترده در همه جا استفاده مي شود.
آيا شروع برنامه نويسي اندرويد سخت است؟
اين سؤالي است كه براي برخي كه ميخواهند برنامه نويسي اندرويد را شروع كنند پيش مي آيد. بدون مقدمه چيني به شما ميگويم كه برنامه نويسي اندرويد سخت نيست ولي نيازمند صرف زمان براي يادگيري و تمرين هستيد. برخي كارها با تمرين كمي انجام ميشوند ولي يادگيري برخي ديگر نيازمند تمرين بيشتر و پشتكار است. كلاً برنامه نويسي به اين شكل است كه شما بايد منطقي رفتار كنيد و از قوانين و قواعد برنامه نويسي پيروي كنيد. در برنامه نويسي شما با خطاها و باگ هاي بسياري روبرو ميشويد و بايد اين پشتكار را داشته باشيد تا با تحقيق و مطالعه آنها را يكي يكي برطرف كنيد و در آن زمينه قدرتمند شويد.
ابزارهاي توليد برنامه اندرويد چيست؟
براي اينكه برنامه نويسي اندرويد را شروع كنيم مانند هر كار ديگري نيازمند يك سري ابزار ها هستيم. براي يادگيري برنامه نويسي اندرويد هم به ابزارهاي زير نياز داريم.
۱. كامپيوتر
داشتن كامپيوتر براي نوشتن برنامه يك چيز بديهي هست. براي برنامه نويسي اندرويد شما به يك كامپيوتر مدرن با پردازنده و حافظه تقريباً قوي نياز داريد تا بتوانيد محيط توسعه اندرويد (IDE) را به همراه شبيه ساز اندرويد در آن اجرا كنيد. كه هر دوي اين ابزارها نيازمند قدرت پردازشي هستند همچنين فرايند كامپايل و اجراي برنامه هم نيازمند قدرت پردازشي است كه اگر سيستم كامپيوتري قدرت لازم را نداشته باشد اين فرايند زمان بر خواهد شد.
۲. منبع آموزشي
يادگيري برنامه نويسي اندرويد را بايد از يك منبع شروع كنيم. قبلاً انواع منابع آموزشي را نام برده ايم و گفتيم كه براي شروع بهتر است كه از دوره هاي آموزشي استفاده شود. زيرا كه تماشاي ويديوهاي آموزشي براي افرادي كه تازه شروع كردهاند راحتتر است. يكي از بهترين دوره هاي آموزشي براي يادگيري اندرويد در اين لينك در وب سايت tosinso موجود است. همچنين شما در طي روند يادگيري نياز است كه به مستندات رسمي اندرويد در سايت گوگل هم مراجعه كنيد.
۳. محيط توسعه اندرويد
براي نوشتن برنامهها و مديريت فايلها و رفع خطاها و به صورت كلي هر كاري در رابطه با برنامه نويسي اندرويد نياز به محيطي داريد كه اين قابليتها را داشته باشد. اگر چنين محيطي وجود نداشته باشد برنامه نويسي اندرويد بسيار سخت و طاقت فرسا خواهد شد و وقت برنامه نويس براي مديريت فايلها و بيلد كردن پروژه و خطايابي هدر خواهد رفت. محيط توسعه يا محيط برنامه نويسي يا محيط يكپارچه برنامه نويسي (IDE) محيطي است كه همه امكانات برنامه نويسي در آن وجود دارد و كدهاي شما را به خوبي مديريت مي كند. در حال حاضر محيط هاي توسعه مختلفي براي اندرويد وجود دارد ولي يكي از محبوبترين محيط هاي توسعه اندرويد كه خود گوگل هم به صورت رسمي آن را ارائه كرده و توصيه ميكند محيط Android studio است. اين برنامه را ميتوانيد از سايت رسمي اندرويد دانلود كنيد و به رايگان استفاده نماييد. البته محيط هاي ديگري هم مانند eclipse هستند كه ميتوانيد استفاده كنيد. براي مطالعه بيشتر مي توانيد از لينك هاي زير استفاده كنيد:
افزايش سرعت اندرويد استوديو و رفع خطاهاي اندرويد استوديو و رفع خطاي gradle در اندرويد استوديو ساخت فايل نصبي با اندرويد استوديو
4. Android SDK
براي برنامه نويسي اندرويد نياز است كه به كتابخانهها و ابزارهايي كه براي برنامه نويسي اندرويد استفاده ميشود دسترسي داشته باشيم. گوگل اين كتابخانهها و ابزارها را در يك بسته به نام كيت توسعه نرمافزار براي اندرويد يا همان Android SDK ارائه كرده است كه ميتوانيد نسخه هاي مختلف آن را از سايت رسمي اندرويد دانلود كرده استفاده كنيد.
۵. شبيه ساز اندرويد
اگر برنامهاي براي اندرويد نوشته باشيد بايد بتوانيد آن را اجرا كنيد و خطاهاي احتمالي را بررسي كنيد و نتيجه كار را قبل از اينكه برنامه را در اختيار مشتري قرار بدهيد را ببينيد و بررسي كنيد. براي اين كار ميتوانيد از دستگاههاي فيزيكي اندرويد مثل گوشي موبايل خودتان استفاده كنيد. اما يك راه بهتر هم هست و آن استفاده از شبيه ساز اندرويد است. شبيه ساز اندرويد برنامهاي است كه در روي كامپيوتر اجرا شده و به عنوان يك دستگاه اندرويد مجازي كار مي كند. حال ميتوانيد برنامههاي نوشته شده را بر روي آن دستگاه مجازي تست كنيد و اجرا كنيد و خروجي كار را ببينيد. انواع مختلفي از شبيه ساز هاي اندرويدي وجود دارند كه ممكن است هركدام نسخه خاصي از اندرويد را اجرا كنند. براي مطالعه بيشتر 17 شبيه ساز براي اندرويد را مطالعه كنيد
6.زبان برنامه نويسي
زبانهاي برنامه نويسي همان زباني هستند كه دستورات برنامه با آن زبان براي كامپيوتر نوشته مي شود. با زبانهاي برنامه نويسي مختلفي ميتوان براي اندرويد برنامه نوشت ولي به صورت رسمي گوگل زبان جاوا و زبان كاتلين را براي برنامه نويسي اندرويد توصيه مي كند.
براي يادگيري برنامه نويسي اندرويد از كجا شروع كنم؟
براي يادگيري برنامه نويسي اندرويد در قدم اول شما بايد برنامه نويسي را ياد بگيريد و با مفاهيم آن آشنا شويد. سپس بايد يك زبان برنامه نويسي را بياموزيد كه پيشنهاد خود گوگل زبانهاي جاوا و كتلين مي باشد. بعد از آن ميتوانيد به سراغ منابع مختلف براي يادگيري اندرويد برويد و شروع به يادگيري كنيد. البته به شما توصيه ميكنم كه سعي كنيد يك منبع مناسب انتخاب كنيد و بعد از انتخاب كردن فقط طبق آن منبع پيش برويد و منبع يادگيري را تغيير ندهيد تا نتيجه بگيريد. مطالعه بيشتر نكاتي براي برنامه نويسي اندرويد در لينوكس
بهترين منبع يادگيري برنامه نويسي اندرويد چيست؟
هركسي كه امروزه در شغل برنامه نويسي مشغول است ممكن است به روش متفاوتي برنامه نويسي را آموخته باشد و اين با توجه به وضعيت و موقعيت افراد طبيعي است. روشهايي مانند خواندن كتابهاي آموزشي يا شركت در كلاسهاي حضوري يا استفاده از فيلمهاي مختلف مربوط به برنامه نويسي اندرويد كه در يوتوب وجود دارند و يا خواندن مستندات و نمونههاي موجود در سايت اندرويد و يا استفاده از دوره هاي آموزشي آنلاين وجود دارند كه هركس با توجه به نيازش از آنها استفاده مي كند. ولي با توجه به آمارهاي مختلف براي يادگيري برنامه نويسي اندرويد استفاده از دوره هاي آموزشي و فيلمهاي آموزشي و تمرين و تكرار آنها براي شروع نسبت به بقيه روشها طرفدار بيشتري دارد و نتيجه بهتري را مي دهد. شما ميتوانيد بعد از اينكه برنامه نويسي اندرويد را با استفاده از دوره هاي آموزشي فرا گرفتيد براي يادگيري عميقتر و ريز تر از مستندات اندرويد هم استفاده كنيد و يا براي يادگيري موردي از ويديوهاي يوتيوب استفاده كنيد. يكي از منابع بسيار خوبي كه براي يادگيري اندرويد موجود است دوره آموزش برنامه نويسي اندرويد است كه قدم به قدم برنامه نويسي را به شما آموزش مي دهد و شما را د
برچسب: X آموزش سي شارپ، آموزش C# ،دوره سي شارپ، دوره آموزشي سي شارپ آمو،زش جاوا، آموزش Java، آموزش زبان برنامه نويسي جاوا، آموزش زبان برنامه نويسي سي شارپ، آموزش جنگو ،دوره آموزشي جنگو،