تفاوت هاب (Hub) و سويچ (Switch) چيست به زبان ساده
هاب و سويچ دو نوع از تجهيزاتي هستند كه در شبكه براي متصل كردن كامپيوترها به هم استفاده مي شوند و بيشتر كاربرد آنها در شبكه هاي LAN است. مهمترين تفاوتي كه بين هاب و سويچ لايه دو وجود دارد در پيچيدگي طراحي داخلي اين دستگاه ها است. هاب يك دستگاه فوق العاده ساده است كه هيچگونه قدرت پردازشي و تحليلي در خود ندارد و تنها كاري كه انجام مي دهد اين است كه بسته هاي اطلاعاتي را در شبكه دريافت و براي تمامي پورت هاي خود ارسال مي كند. در قسمت هفتم از دوره آموزش نتورك پلاس دقيقا تفاوت بين سويچ و هاب و چگونگي به وجود آمدن و جايگزين شدن سويچ صحبت شده است.
هاب به هيچ عنوان محتواي بسته هاي اطلاعاتي كه در خود رد و بدل مي شوند را واكاوي نمي كند و تقريبا هر چيزي كه به آن وارد مي شود از آن بدون هيچگونه تغييري خارج مي شود. از طرفي ديگر سويچ لايه دو يك دستگاه هوشمند تر است كه كمي قدرت پردازشي دارد و از محتويات بسته هاي اطلاعاتي نيز تا حدودي خبر دارد ، سويچ لايه دو آدرس هاي مبدا و مقصدي كه در بسته اطلاعاتي وجود دارند را مي خواند و مي داند كه يك بسته اطلاعاتي بايد به كدام مقصد ارسال شود و از كدام مبدا به سويچ لايه دو وارد شده است. سويچ لايه دو اطلاعات مربوط به مبدا و مقصد موجود در بسته هاي اطلاعاتي را در خود نگه داشته و بر اساس آنها تعيين مي كند كه يك بسته اطلاعاتي بايد به كدام سمت ارسال شود.
هاب به دانستن محتويات موجود در بسته هاي اطلاعات نيازي ندارد زيرا به محض دريافت كردن يك بسته اطلاعاتي از روي يكي از پورت هاي خود كل بسته اطلاعات را در تمامي پورت هاي خودش ارسال مي كند ، به نوعي هاب تمامي اطلاعاتي كه دريافت مي كند را درون همه پورت هايش Broadcast مي كند ، البته به اين نكته توجه كنيد كه هاب روش كاري شبيه به سيستم Broadcasting يا ارتباط يك به همه دارد و ما براي مثال از كلمه Broadcasting استفاده كرديم زيرا ساختار بسته اطلاعاتي Broadcast به تنهايي متفاوت است.
تشخيص اينكه يك بسته اطلاعاتي مربوط به يك مبدا يا يك مقصد خاص است بر عهده كامپيوترهايي است كه به هاب متصل شده اند ، اگر آدرس مقصدي كه در بسته اطلاعاتي تعريف شده بود مربوط به كامپيوتر مربوطه بود ، بسته اطلاعاتي دريافت و در غير اينصورت بسته اطلاعاتي Drop يا از بين مي رود. در سويج لايه دو هم چنين چيزي به وجود مي آيد اما نه در همه شرايط ، بلكه صرفا زمانيكه مقصد بسته اطلاعاتي مشخص نباشد ، بسته اطلاعاتي به همه پورت ها ارسال خواهد شد. زمانيكه در سويچ لايه دو ، يك بسته اطلاعاتي به مقصد مورد نظر مي رسد يك پاسخ به سويچ لايه دو داده مي شود كه از طريق آن سويچ قادر خواهد بود اطلاعات مقصد را از داخل بسته اطلاعاتي خارج و در خود ذخيره كند ، اين عمل باعث مي شود كه سويچ لايه دو Flood نكند و ترافيك زياد در شبكه ايجاد نكند.
همانطور كه گفتيم مكانيزم كاري هاب به شكل Flooding يا ارسال بسته به همه پورت ها است ، اينكار باعث كاهش شديد كارايي شبكه و كند شدن ارتباطات شبكه مي شود زيرا يك كلاينت زمانيكه در حال انتقال اطلاعات است تمامي پهناي باند موجود در هاب را به خودش اختصاص مي دهد و به همين دليل است كه ديگران قادر به ارسال اطلاعات در اين حين نمي باشند. در واقع هاب پهناي باند را بصورت اشتراكي به كلاينت ها ارائه مي دهد و تا زمانيكه كار انتقال داده براي يكي از كلاينت ها تمام نشود كلاينت دوم قادر به ارسال اطلاعات به درستي نخواهد بود.
اين مكانيزم كاري هاب شبيه به تريبون سخنراني است ، تا زمانيكه سخنراني شخصي كه در حال سخنراني است تمام نشده است نفر دوم قادر به ايراد سخنراني نخواهد بود. اما سويچ لايه دو داراي قابليتي به نام Micro Segmentation است كه اين امكان را به سويچ مي دهد كه با توجه به اينكه پورت مبدا و پورت مقصد را مي شناسد ترافيك را صرفا به پورت مقصد ارسال كند و ترافيكي براي ساير پورت هاي شبكه ايجاد نكند ، در واقع زمانيكه يك نفر در سويچ لايه دو در حال انتقال اطلاعات باشد نفر دوم براي مسيرهاي ديگر هيچ مشكلي براي انتقال اطلاعات نخواهد داشت زيرا مسيرهاي رد و بدل شدن اطلاعات كاملا مشخص و از قبل تعيين شده هستند.
به نوعي مي توانيم بگوييم كه سويچ لايه دو امكان استفاده اختصاصي به هر كدام از كلاينت ها از پهناي باند سويچ را مي دهد زيرا مسيرها كاملا مشخص هستند. اين مكانيزم كاري را مي توانيم با مكانيزم كاري تلفن هاي سلولي مقايسه كنيم ، جاييكه شما همزمان مي توانيد به همراه ساير افراد از شبكه تلفن همراه استفاده كنيد و اين در حالي است كه همه افراد ديگر بر روي اين بستر همزمان در حال مكالمه هستند و هيچگونه خللي در كار مكالمه شما وارد نخواهد شد.
برچسب: X آموزش شبكه, آموزش شبكه هاي كامپيوتري, آموزش نتورك پلاس, دوره آموزشي نتورك پلاس،