5 روش يادگيري و آموزش شبكه ، امنيت و لينوكس از زبان محمد نصيري
-
شبكه ، لينوكس و امنيت را چگونه ياد بگيريم؟ يكي از سوالاتي كه بصورت متداول در حوزه آموزش شبكه و فناوري اطلاعات از من سوال مي شود همين موضوع است كه استاد ، ما مسير راه آموزش شبكه و نقشه راه آن را با توجه به مقاله شبكه را از كجا شروع كنيم ، شروع كرده ايم. اما مشكل اصلي در يادگيري ، به خاطر سپردن و تمرين كردن اين مفاهيم است . مرتب مفاهيم از ذهن ما خارج مي شود و فراموش مي كنيم.
چگونه بهتر ياد بگيريم؟ چگونه فراموش نكنيم و ... امروز من ، محمد نصيري ، بنيانگذار وب سايت توسينسو و انجمن تخصصي فناوري اطلاعات ايران به شما نكاتي را مي گويم كه بتوانيد براحتي هر چيزي در حوزه آموزش تخصصي شبكه و امنيت و لينوكس و ... را به صورت دائمي ياد بگيريد و كمتر چيزي از ذهنتان خارج شود ، تكنيك هاي يادگيري كه در ادامه به شما مي گويم ، نتيجه دو دهه فعاليت من در اين حوزه است و كاملا تجربي است . پس تا انتهاي اين مقاله از وب سايت توسينسو با ما باشيد.
حتما نوت برداري كنيد
نوت برداري مهمترين ركن در يادگيري در حوزه آيتي است. شما بايد هر چيزي كه ياد ميگيريد را بصورت خلاصه براي خودتان بنويسيد. فراموش نكنيد كه نوت برداري بايد كاملا خلاصه باشد و اصلا قرار نيست خيلي جامع و كامل نوشته شود. به شكلي بنويسيد كه ساختار يادگيري شما مثل جستجو در كليدواژه هاي گوگل باشد. كليدواژه ها را با حداقل توضيحات و به شكلي كه خودتان متوجه مفهوم كليدواژه شويد بنويسيد تا بهتر به خاطرتان سپرده شود. براي مثال :
-
كاربرد لايه ها : لايه چهار : انتقال داده و پروتكل هاي انتقال : TCP و UDP
زيبا نوت برداري كنيد
من به شخصه يكي از زيباترين دفترچه هاي نوت برداري را تهيه مي كنم . يك دفتر سايز A4 پاپكو كه به شكلي بسيار زيبا نوت برداري را در آن انجام مي دهم. فكر مي كنم حداقل در نوت برداري هاي من 4 رنگ خودكار وجود دارد كه براي هر رنگي تعريفي وجود دارد. اگر از روي ويديويي مشغول به يادگيري باشم ويديو را قطع مي كنم و چيزي كه ياد گرفتم را بلافاصله نوت برداري مي كنم.
هيچوقت بصورت كامل ابتدا ويديوها را نگاه نمي كنم ، هميشه بخش بخش ، قطعه قطعه نوت برداري مي كنم. سعي كنيد از نوشته هايتان دفترچه اي زيبا درست كنيد. جزوه ننويسيد شما قرار نيست امتحان بدهيد. سعي كنيد چيزهايي كه درك مي كنيد را بنويسيد. يعني مفهومي كه از ويديو برداشت مي كنيد را ياد داشت كنيد نه چيزي كه در آن عينا گفته مي شود . براي مثال :
-
حواست باشه ما سويچ لايه چهار تخصصي نداريم ، در واقع يه نوع سويچ لايه سه با قابليت هاي خاص در لايه چهار هست كه باعث ميشه بتونيد مديريت Session داشته باشيد
به ديگران آموزش بدهيد
من به عنوان بنيانگذار انجمن تخصصي فناوري اطلاعات ايران و مجموعه توسينسو به جرات اعلام مي كنم كه مهمترين ركن در يادگيري ، ياد دادن است. وقتي شما چيزي را براي كسي توضيح مي دهيد به شدت در حافظه بلند مدت شما ماندگار مي شود و اين يكي از لذت بخش ترين انواع يادگيري است.
ويديو توليد كنيد ، كانال تلگرام بسازيد ، صفحه اينستاگرام و .. داشته باشيد و بدون توجه به تعداد مخاطب به ديگران آموزش بدهيد. اين باعث ماندگاري مطالب در ذهن شما مي شود.
به سوالات ديگران پاسخ بدهيد
فعاليت كردن در تالارهاي گفتمان يا همان فروم هاي تخصصي مي تواند به شدت ديد شما را نسبت به مسائل و مشكلات بازار كار و محيط هاي واقعي بالا ببرد. قطعا كسيكه در محيط واقعي دچار مشكل شده است و آن را در محيط تالار گفتمان مطرح مي كند يعني شما را با چالشي براي حل مسئله مواجه كرده است.
شما با جستجو كردن و تلاش براي حل مشكل آن فرد باعث مي شويد در ذهنتان راهكاري جديد ثبت شود و مشكل و راهكار همزمان در ذهن شما هك شود. سوال بپرسيد و حتي به سوال خودتان بعد از پيدا كردن راهكار حل مشكل پاسخ بدهيد. نتيجه فوق العاده اي ميگيريد. يكي از دليل هاي پيشرفت من در حوزه شبكه ، امنيت و لينوكس قطعا وجود تالار گفتمان تخصصي توسينسو در اين حوزه بوده است.
در مصاحبه ها شركت كنيد
مصاحبه به شدت در توسعه فردي شما و كمك به يادگيري و درك نياز بازار كار كمك مي كند. حتي اگر به موضوعي به قدر كافي مسلط نيستيد ، ريسك كنيد و درخواست مصاحبه به شركت هاي مختلف بدهيد . اين باعث مي شود شما جسارت بيشتري براي مصاحبه هاي بعدي داشته باشيد و از مسائل بازار كار به خوبي آگاه شويد.
از طرفي سوالاتي كه در مصاحبه انجام مي شود بيشتر مربوط به مرسوم ترين و مهمترين تكنولوژي هايي است كه شما در حال مطالعه آن هستيد و به شما كمك مي كند كه بر روي مباحث مهمتر انرژي بگذاريد و مسائل كم اهميت را از قسمت آموزش و يادگيري خود كمرنگ كنيد.
لابراتوار براي هر كاري طراحي كنيد
براي يادگيري و آموزش لينوكس و شبكه و امنيت شما هيچ نيازي به خريد تجهيزات نداريد. شما با استفاده از نرم افزارهاي مجازي سازي و البته نرم افزارهاي Emulator يا شبيه ساز شبكه ، بدون هيچ هزينه اي مي توانيد يك لابراتوار و حتي يك مركز داده قوي و سنگين طراحي كنيد و براحتي در آن سناريوهاي متنوع را تست و ياد بگيريد. بدون اينكه دغدغه خرابكاري داشته باشيد. لابراتوار با كيفيت از اولين و مهمترين فاكتورها در يادگيري درست است.
خرابكاري و ريسك كنيد
خرابكاري و ريسك كنيد اما با علم و آگاهي ، وقتي شما خرابكاري نكنيد و نتوانيد خرابكاري خودتان را درست كنيد. نمي توانيد در كار خود پيشرفت كنيد. وقتي ريسك به روز رساني سيستم هاي قديمي ، نرم افزارهاي قديمي ، تجهيزات قديمي و ... اعمال تغييرات جديد و ... را به خودتان نمي دهيد. طبيعتا شما هميشه در جاي خود درجا مي زنيد.
من در اين دو دهه حضورم در بزرگترين سازمان هاي ايران هميشه ريسك پذير بوده ام و مسئوليت كارهايي كه كرده ام را پذيرفته ام و به همين دليل تجربيات بسيار بزرگي كسب كرده ام كه ضمن اينكه يك كلاس آموزشي بوده اند ، بسيار در مشاوره دادن به سايرين نيز به من كمك كرده اند. اينها مهمترين تجربيات من از يادگيري درست در اين حوزه است. اميدوارم مورد توجه شما عزيزان و مخاطبين وب سايت توسينسو قرار گرفته باشد. اگر نظري داريد خوشحال شويم در ادامه مطرح كنيد.
برچسب: آموزش امنيت شبكه،آموزش شبكه،آموزش نتورك پلاس ،آموزش سكيوريتي پلاس،