جزيره فناوري اطلاعات جزيره فناوري اطلاعات .

جزيره فناوري اطلاعات

شبكه چيست؟ تعريف انواع شبكه هاي كامپيوتري به زبان ساده

شبكه يا Network چيست؟ تعريف و مفهوم شبكه در هر حوزه اي وجود دارد. وقتي صحبت از معني شبكه مي شود ، ذهن انسان به انواع و اقسام شبكه هايي كه هر روز در مورد آن مي شنود ، كشيده مي شود. در واقع شبكه به تنهايي در برگيرنده معاني متنوعي است و به هر چيزي كه به هر نحوي با چيز ديگري ارتباط داشته باشد و چيزي را به اشتراك بگذارد ، به نوعي شبكه گفته مي شود. در اين مقاله ما بصورت ويژه در خصوص تعريف " شبكه چيست " از ديدگاه شبكه هاي كامپيوتري مي پردازيم و با اين سوال كه " شبكه كامپيوتري چيست" ادامه مقاله را پيش مي بريم. پس تا انتها با توسينسو همراه باشيد.

تعريف شبكه چيست از لحاظ لغوي

از لحاظ لغوي وقتي صحبت از چيزي به نام شبكه مي شود ، يعني ما چيزهايي را (كامپيوتر ، اجزاي بدن انسان ، تلفن و ... ) را به هم متصل مي كنيم تا چيزي را به اشتراك بگذاريم ( فايل ، احساس درد ، صدا و ... ) . بنابراين شبكه مجموعه اي از ارتباطات براي اشتراك گذاري چيزي است كه امكان اشتراك گذاري در آن شبكه را داشته باشد. براي مثال در شبكه آبرساني شما با استفاده از ارتباطاتي به نام لوله و اتصالاتي به نام شير فلكه چيزي را به نام آب براي استفاده مشتركين شبكه به اشتراك مي گذاريد. عجله نكنيد تا اين بحث بهتر در ادامه باز شود.

براي ورود به دنياي شبكه مي توانيد وارد دوره هاي آموزشي شبكه در اين لينك شويد.


برچسب: آموزش شبكه ،آموزش شبكه هاي كامپيوتري،آموزش نتورك پلاس ،دوره آموزشي نتورك پلاس،دوره نتورك پلاس،آموزش Network+،دوره شبكه،دوره آموزشي شبكه،آموزش ويپ،دوره آموزشي ويپ،،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۵۷:۴۳ توسط:محمد نصيري موضوع:

آموزش كامل نصب لينوكس تصويري بصورت گام به گام + انواع نصب لينوكس

 

امروز مي خواهيم آموزش نصب لينوكس با همه روشهاي ممكن و همه نكات را با هم ياد بگيريم. در اين آموزش نصب لينوكس ما از پايه اي ترين مفاهيم سيستم عامل لينوكس يعني يك انتخاب درست در نصب لينوكس ، تا انتخاب روشهاي نصب مختلف لينوكس ، مزايا و معايب هر روش نصب لينوكس ، از روشن كردن كامپيوتر تا انتخاب توزيع لينوكس و البته نصب گام به گام توضيح هر قسمت از فرآيند نصب لينوكس بصورت مفصل با شما صحبت مي كنيم و همه اينها در قالب يك آموزش نصب لينوكس گام به گام در ادامه براي شما آماده شده است.

نصب لينوكس به چه روشهايي انجام مي شود؟

اولين سئوالي كه بايد از خود قبل از نصب لينوكس بپرسيم اين است كه چه نوع روش نصبي را انتخاب كنيم ؟ بله ، روش هاي متعددي براي نصب سيستم عامل لينوكس وجود دارد كه از آن جمله مي توان به Dual Boot كردن ، استفاده از CD هاي Live ، نصب بصورت Fresh Install و نصب در محيط هاي مجازي اشاره كرد. يكي از خصوصيات ويژه لينوكس اين است كه براحتي مي توان آن را با سيستم عامل هاي ديگر بصورت همزمان مورد استفاده قرار داد.

براي مطالعه بيشتر و آشنايي بيشتر با در مباحث و مفاهيم به آموزش لينوكس و منبع مقاله در لينك بالا مراجعه كنيد.


برچسب: آموزش لينوكس،آموزش Linux،دوره آموزش لينوكس،دوره آموزشي لينوكس،آموزش لينوكس اسنشيالز،آموزش لينوكس اسنشيال، دوره لينوكس،آموزش LPIC 1،آموزش LPIC 2،،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۵۶:۱۶ توسط:محمد نصيري موضوع:

كاملترين معرفي انواع شبكه هاي كامپيوتري و 4 دسته بندي شبكه

 

تفاوت شبكه هاي LAN ، WAN ، MAN ، PAN و ... در چيست؟ انواع شبكه از لحاظ اندازه به چه دسته بندي هايي تقسيم مي شوند؟ اين سوالي است كه ممكن است براي خيلي از افراديكه تازه وارد دنياي شبكه و فناوري اطلاعات مي شوند ، پيش بيايد. سوال مهمتر اين است كه چند نوع شبكه داريم؟ قبل از اينكه به سراغ انواع شبكه هاي كامپيوتري از لحاظ ابعاد برويم بد نيست بدانيد كه ما شبكه هاي كامپيوتري را بر اساس چه فاكتورهايي طبقه بندي مي كنيم .

انواع شبكه هاي كامپيوتري از لحاظ نوع ارتباط

از نظر نوع ارتباط ما مي توانيم انواع شبكه هاي كامپيوتري را به سه نوع ارتباط دسته بندي كنيم ، شبكه هاي بيسيم يا وايرلس كه با استفاده از امواج راديويي ارتباط برقرار مي كنند. شبكه هاي كابلي كه با استفاده از كابل هايي از جنس فلز ( مس يا آلومينيوم ) با همديگر ارتباط برقرار مي كنند و در نهايت شبكه هايي از جنس فيبر نوري كه با استفاده از فيبرهاي نوري از جنس شيشه و با امواج نور با هم ارتباط برقرار مي كنند ، تقسيم بندي كنيم.

انواع شبكه هاي كامپيوتري از لحاظ توپولوژي اتصال

كامپيوترها به روشهاي مختلفي به هم متصل مي شوند كه در اصطلاح شبكه اي به آن توپولوژي گفته مي شود. شبكه ها از لحاظ توپولوژي هم با هم متفاوت هستند و انواع توپولوژي هاي شبكه براي اتصال كامپيوترها به هم وجود دارد. از جمله مهمترين انواع توپولوژي هاي شبكه مي توانيم به توپولوژي خطي يا باس ، توپولوژي ستاره اي يا استار ، توپولوژي حلقوي يا رينگ ، توپولوژي توري يا مش و توپولوژي هاي شبكه تركيبي اشاره كنيم كه خودشان يك طبقه بندي مجزا از انواع شبكه مي باشند.

انواع شبكه هاي كامپيوتري از لحاظ تكنولوژي هاي انتقال داده

اما يكي ديگر از انواع شبكه هاي كامپيوتري مرتبط به روش انتقال داده است. اين نوع از شبكه هاي كامپيوتري كمي تخصصي تر بحث انواع شبكه را دنبال مي كنند. در اين طبقه بندي ما شبكه ها را به دسته بندي هاي مثل شبكه هاي پخش فراگير يا برودكست ( Broadcast ) كه چيزي شبيه به شبكه هاي تلوزيوني قديمي آنالوگ هستند و شبكه هاي نقطه به نقطه يا Point To Point و نوع ديگري از طبقه بندي كه در مقوله اين مقاله نيست طبقه بندي مي كنيم.

انواع شبكه هاي كامپيوتري از نظر ابعاد و اندازه ( جغرافيايي )

مرسوم ترين نوع طبقه بندي انواع شبكه هاي كامپيوتري كه در دوره آموزش نتورك پلاس (Network+) نيز به خوبي به آن پرداخته مي شود ، انواع شبكه از لحاظ اندازه و ابعاد هستند. از كوچكترين اندازه هاي شبكه گرفته كه از لحاظ فني همان شبكه بلوتوث موبايل و ماوس و كيبورد شما است تا شبكه هايي در ابعاد يك كشور و حتي زمين ، در اين دسته بندي قرار مي گيرند. براي طبقه بندي شبكه هاي كامپيوتري از لحاظ اندازه ، ما سه دسته بندي كلي داريم كه تقريبا از همه معروف تر هستند :

  1. شبكه محلي يا شبكه لن (LAN) كه مخفف Local Area Network است
  2. شبكه شهري يا شبكه من (MAN ) كه مخفف Metropolitan Area Network است
  3. شبكه گسترده يا شبكه ون (WAN ) كه مخفف Wide Area Network است

البته طبقه بندي هاي ديگري از لحاظ اندازه هاي شبكه نيز وجود دارد كه بعد از تعريف اين شبكه ها ، گذري به آنها نيز خواهيم داشت.

براي مطالعه بيشتر و آشنايي بيشتر با در مباحث و مفاهيم به منبع مقاله در اين لينك مراجعه كنيد.


برچسب: آموزش شبكه ،آموزش شبكه هاي كامپيوتري،آموزش نتورك پلاس ،دوره آموزشي نتورك پلاس،دوره نتورك پلاس،آموزش Network+،دوره شبكه،دوره آموزشي شبكه،آموزش ويپ،دوره آموزشي ويپ،،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۵۳:۱۵ توسط:محمد نصيري موضوع:

بررسي تفاوت بين دوره هاي آموزش لينوكس LPIC ، Linux+ ، RHCE و...

وقتي صحبت از آموزش لينوكس مي شود ، يكي از سوالاتي كه ذهن خيلي از افراد را به خودش مشغول مي كند اين است كه با كدام دوره آموزشي بايد يادگيري لينوكس را شروع كنيم؟ نكته اينجاست كه با توجه به اينكه سيستم عامل لينوكس يك شركت پشتيبان مشخص نداشته و در قالب پروژه متن باز ارائه مي شود ، عملا نمي توان يك دوره لينوكس را به عنوان دوره قطعي و تضميني براي يادگيري لينوكس معرفي كرد. از اين جهت شركت ها ، سازمان هاي مردم نهاد و ... اقدام به طراحي و تدوين دوره هاي متنوعي در حوزه آموزش لينوكس كرده اند كه امروز مي خواهيم مهمترين آنها را با هم مرور كنيم تا شما تفاوت بين انواع دوره هاي لينوكس را متوجه شويد.

دوره آموزشي لينوكس پلاس يا CompTIA Linux+

حتما شركت كامپتيا را مي شناسيد. اين شركت بصورت تخصصي بر روي آموزشهاي پايه حوزه فناوري اطلاعات فعاليت مي كند. دوره هاي آموزشي مثل : دوره آموزش نتورك پلاس ( CompTIA Network+ ) ، دوره آموزشي سكيوريتي پلاس ( CompTIA Security+ ) ، دوره آموزشي A+ و چند پلاس ديگر از جمله معروف ترين دوره هاي آموزشي شركت كامپيتيا با محوريت آموزش شبكه ، آموزش امنيت و كامپيوتر هستند.

 

دوره آموزشي لينوكس پلاس از جمله دوره هايي است كه شركت كامپتيا براي ورود به دنياي اوپن سورس و لينوكس طراحي و تدوين كرده است. اين دوره هم مثل ساير دوره هاي شركت كامپتيا در اصطلاح Vendor Less است و وابسته به هيچ توزيع خاصي از لينوكس نيست و اين يك مزيت براي دوره لينوكس پلاس به حساب مي آيد.

اما بد نيست بدانيد كه لينوكس پلاس خودش تحت ليسانس انيستيتو لينوكس كانادا يا LPI طراحي و تدوين شده است و بسياري از سرفصل هاي آن با دوره هاي LPI شباهت كامل دارد.

لينوكس پلاس دوره چندان محبوبي نيست و از اين بابت كه مسير راهي براي ادامه اين دوره طراحي نشده است و شما بعد از گذراندن دوره لينوكس پلاس نمي دانيد كه براي يادگيري تخصصي تر لينوكس وارد چه دوره اي بشويد ، باعث محبوبيت كمتر اين دوره لينوكس نسبت به ساير دوره هاي آموزشي لينوكس شده است و به همين دليل است كه كمتر جايي در دنيا دوره آموزشي لينوكس پلاس برگزار مي كند. دوره آموزشي لينوكس پلاس چيزي معادل دوره آموزشي LPIC 1 موسسه LPI كانادا است.براي مطالعه بيشتر و آشنايي بيشتر با در مباحث و مفاهيم به آموزش لينوس و منبع مقاله در اين لينك مراجعه كنيد.


برچسب: آموزش لينوكس،آموزش Linux،دوره آموزش لينوكس،دوره آموزشي لينوكس،آموزش لينوكس اسنشيالز،آموزش لينوكس اسنشيال، دوره لينوكس،آموزش LPIC 1،آموزش LPIC 2،،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۴۸:۳۲ توسط:محمد نصيري موضوع:

بررسي سرفصل هاي نتورك پلاس Network+ و نكات مهم هر سرفصل

 

سرفصل هاي نتورك پلاس CompTIA Network Plus شامل چه چيزهايي است؟ يكي از سوالاتي كه دانشجويان دوره آموزش نتورك پلاس (Network+) بسيار از من مي پرسند اين هست كه آيا يادگيري همه سرفصل هاي دوره نتورك پلاس براي ورود به دنياي شبكه و فناوري اطلاعات الزامي است؟ در ابتدا بايد بدانيد كه شما قرار است تا چه مرحله اي از آموزش شبكه و فناوري اطلاعات وارد شويد .

بايد بدانيد كه قرار است در چه گرايشي از شبكه و فناوري اطلاعات پيشرفت و ادامه فعاليت داشته باشيد و در نهايت علاقه شما بيشتر به چه مباحثي از شبكه است كه بر اساس آن سرفصل هاي نتورك پلاس را نيز ياد بگيريد. اجازه بدهيد قبل از اينكه بصورت كامل و قطعي در اين خصوص نظر بدهيم در خصوص سرفصل هاي اصلي نتورك پلاس كامپتيا صحبت كنيم .

معرفي سرفصل هاي دوره آموزشي نتورك پلاس

دوره آموزشي نتورك پلاس كه قبلا در خصوص آن بصورت مفصل توضيح داديم ، قبلا با عنوان دوره آموزش مباني شبكه هاي كامپيوتري معرفي ميشد اما اين روزها به نوعي اولين دوره آموزشي براي ورود به هر دوره ديگري در حوزه فناوري اطلاعات شناخته مي شود. دوره آموزشي نتورك پلاس در نسخه جديد خودش داراي پنح فصل بندي يا در اصطلاح سرفصل آموزشي كلي شده است كه هر كدام از آنها به سرفصل هاي كوچكتري براي خود تقسيم مي شوند. سرفصل هاي كلي نتورك پلاس به شكل زير هستند :

1.پايه و اساس شبكه يا Network Fundamentals

در اين فصل شما با مباني و مفاهيم اوليه شبكه از جمله سرويس هاي شبكه ، اتصالات و ارتباطات فيزيكي شبكه ، توپولوژي ها يا همبندي هاي شبكه ، معماري ها و طراحي هاي شبكه و كمي در مورد مباحث پردازش ابري بصورت كلي آشنا خواهيد شد.

2.پياده سازي هاي شبكه يا Network Implementations

در اين فصل شما با تكنولوژي ها و مفاهيم مربوط به مسيريابي شبكه ، تجهيزات شبكه ، راهكارهايي مثل اترنت ( Ethernet ) و شبكه هاي بيسيم يا وايرلس آشنا خواهيد شد.

3.عمليات هاي شبكه يا Network Operations

در اين فصل شما با مفاهيمي مثل مانيتورينگ يا نظارت بر شبكه ، بهينه سازي هاي شبكه و البته مفاهيم مديريتي تر و سطح بالاتري مثل طرح تداوم كسب و كار آشنا خواهيد شد.

4.امنيت شبكه يا Network Security

در اين فصل شما با مفاهيم اوليه امنيت اطلاعات و امنيت شبكه آشنا مي شويد ، حملات شبكه را و انواع حملات هكري را بصورت خلاصه و مفيد ياد ميگيريد و در نهايت نحوه امن كردن يا Hardening و مقابله با تهديدات شبكه را نيز تا حد اوليه آموزش خواهيد ديد.

5.رفع اشكال شبكه يا Network Troubleshooting

در قسمت رفع اشكال شبكه از سرفصل هاي نتورك پلاس شما با رفع اشكالات معمولي از جمله مشكلات مربوط به كابل هاي شبكه ، ارتباطات و مشكلات نرم افزاري كه باعث اختلال در ارتباطات مي شوند آشنا خواهيد شد.

ريز شدن در سرفصل هاي نتورك پلاس (Network Plus)

سرفصل هاي بين المللي دوره نتورك پلاس بصورت كلي و كمي نامفهوم به نظر مي رسند. بهتر هست براي اينكه درك بهتري از جزئيات آموزشي دوره نتورك پلاس Network+ داشته باشيم ، اين سرفصل ها رو به ترتيب ريز و جزئي تر كنيم تا بدونيد قرار هست چه چيزهايي در اين دوره نتورك پلاس آموزش داده بشه ، پس در ادامه با ما باشيد.

جزئيات سرفصل 1 دوره نتورك پلاس : پايه و اساس شبكه

در اين فصل شما با نحوه كار كردن شبكه و اصلا اينكه چگونه اطلاعات در شبكه جابجا مي شوند ، آشنا مي شويد. با لايه هاي شبكه و چيزي به نام مدل OSI آشنا مي شويد و مفاهيمي مثل كپسوله كردن اطلاعات يا Encapsulation را ياد ميگريد.

در ادامه شما با ويژگي هاي يك شبكه استاندارد آشنا مي شويد ، اينكه كامپيوترها چگونه به هم متصل مي شوند تا تشكيل يك شبكه را بدهند را متوجه خواهيد شد. به اين بسته شدن هاي متنوع در اصطلاح توپولوژي ها يا همبندي ها گفته مي شود.

در ادامه با انواع كابل شبكه و كاربرد هر كدام از آنها آشنا مي شويد. با مفاهيم آدرس دهي آيپي و مقدماتي از سابنتينگ آشنا مي شويد. پورت هاي فيزيكي و مجازي ، پروتكل ها ، نرم افزارها و ... را مي شناسيد. سرويس هاي شبكه را مي شناسيد و هدف كلي از ارائه هر سرويس در شبكه را درك خواهيد كرد و در نهايت با كليات ساختار اتاق سرورها و مراكز داده آشنا مي شويد و اين فصل شما كامل مي شود.


برچسب: آموزش شبكه ،آموزش شبكه هاي كامپيوتري،آموزش نتورك پلاس ،دوره آموزشي نتورك پلاس،دوره نتورك پلاس،آموزش Network+،دوره شبكه،دوره آموزشي شبكه،آموزش ويپ،دوره آموزشي ويپ،،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۴۲:۰۵ توسط:محمد نصيري موضوع:

آموزش برنامه نويسي به زبان ساده | گام به گام و كاربردي

 

به آموزش برنامه نويسي خوش آمديد. در اين مطلب قصد داريم مفاهيمي كه شما براي شروع آموزش برنامه نويسي به آن نياز داريد را در اختيار شما قرار دهيم و شما را با مهمترين مفاهيمي كه در طول يادگيري يك زبان برنامه نويسي با آن برخورد مي كنيد آشنا كنيم. سعي كردم اين مطلب را با زبان ساده و به صورت گام به گام به همراه مثال هاي متعدد آماده كنم تا دوستان با كمترين ميزان آشنايي با دنياي برنامه بتونن آموزش برنامه نويسي رو شروع كنن. براي مطالعه اين مطلب شما نياز به پيش نياز خاصي نداريد.

مفاهيم اوليه برنامه نويسي

برنامه نويسي دنياي زيباييه و وقتي زيبا تر ميشه كه آموزش برنامه نويسي رو شروع كني! وقتي واردش بشي ديگه نميتوني ازش دل بكني. اين جمله رو با تمام وجودم ميگم و بهش اعتقاد دارم. با اينكه سال هاست كار برنامه نويسي انجام ميدم و مدت زيادي رو درگير آموزش برنامه نويسي بودم، اما هنوز هم برام تازگي داره. خيلي از افراد رو ميبينم كه تصميم دارن كار برنامه نويسي رو شروع كنن، اما نميدونن از كجا بايد اين كار و انجام بدن و يك جورايي سردرگم هستن و يا اصلاً نميدونن كه از كجا بايد منابع آموزش برنامه نويسي رو انتخاب كنن!

قبل از هر چيز بايد پايه هاي اون كار رو محكم ايجاد كنيد. آموزش برنامه نويسي هم از اين قاعده مستثني نيست. واژه ها و مفاهيم زيادي وجود داره كه يادگيري اون ها جزو اصول اوليه يادگيري يك زبان برنامه نويسي هست و البته يادگيري اين موضوعات چيز پيچيده اي نيست. به همين خاطر تصميم گرفتم يكسري مطالب در مورد مفاهيم برنامه نويسي و مباحث مرتبط با آموزش برنامه نويسي رو در وب سايت توسينسو قرار بدم.

اين مطلب نه در مورد زبان برنامه نويسي خاصي هست و نه قصد داره تكنيك هاي برنامه نويسي رو به شما آموزش بده، تنها قصدم از نوشتن اين مطلب اينه كه دوستاني كه قصد ورود به دنياي برنامه نويسي دارن و به دنبال منبع مناسبي براي آموزش برنامه نويسي هستن رو با يكسري مفاهيم و موضوعات كه پيش نياز شروع برنامه نويسي هست آشنا كنم.

براي خواندن اين مطلب، تنها كافيست كه با شيوه روش كردن يك كامپيوتر، كار كردن با موس و كيبورد و البته اجرا كردن يك برنامه كامپيوتري مانند Media Player كه براي پخش آهنگ و فيلم از آن استفاده مي كنيد آشنا باشيد، همين و نه هيچ چيز بيشتر! براي شروع بهتر است كه با سه مفهوم اصلي يعني برنامه كامپيوتري، برنامه نويس و زبان برنامه نويسي آشنا شويم.

برنامه كامپيوتري چيست؟

قبل از شروع به آموزش برنامه نويسي بايد با يكسري مفاهيم ا وليه آشنا بشيم! در قدم اول به سراغ تعريف برنامه كامپيوتري رفتيم. اگر بخواهيم يك تعريف ساده از يك برنامه كامپيوتري داشته باشيم مي توانيم اينگونه بگوييم كه يك برنامه كامپيوتري مجموعه اي از دستورالعل ها است كه با اجراي آن توسط كامپيوتر يك يا چند نياز كاربربرطرف مي شود. براي مثال، برنامه اي مانند Media Player، برنامه ايست كه از آن براي پخش موسيقي و فيلم استفاده مي شود.

هر كامپيوتري، براي اينكه قابل استفاده باشد نياز به برنامه دارد. سيستم عامل يك برنامه كامپيوتري است كه بعد اجرا محيطي را براي كاربر فراهم مي كند كه ساير برنامه ها را اجرا كند. امروزه حجم زيادي از برنامه هاي كامپيوتري وجود دارند كه هر يك بر اساس يك يا چند نياز مشخص ايجاد شده اند.

برنامه نويس كيست؟

همانطور كه گفتيم، برنامه هاي كامپيوتري مجموعه اي از دستور العمل ها هستند كه توسط كامپيوتر اجرا مي شوند. اما اين دستورالعمل ها چگونه ايجاد مي شوند؟ جواب سوال ساده است، برنامه نويس شخصي است كه دستورالعمل هاي يك برنامه كامپيوتري را مي نويسد. برنامه نويس بر اساس نيازهايي كه شناسايي مي شود اقدام به نوشتن برنامه مي كند. اين نيازها بر اساس درخواست هاي مشتري يا شركتي كه برنامه نويس براي آن كار مي كند مشخص مي شود. معمولاً برنامه نويسان با واژه هايي مانند Programmer يا Developer و يا Coder خطاب مي شوند.

زبان برنامه نويسي چيست؟

برنامه نويس براي نوشتن دستورالعمل هاي يك برنامه كامپيوتري نياز به يك زبان برنامه نويسي دارد. زبان هاي برنامه نويسي امكاني را براي برنامه نويس فراهم مي كنند تا برنامه نويس بتواند دستورالعمل هاي مورد نظر خود را براي اجرا توسط كامپيوتر بنويسد. هر زبان برنامه نويسي ساختار منحصر به خودش را براي نوشتن دستورالعمل ها دارد.

مثالي بزنيم، فرض كنيد ميدان ونك هستيد و از شخصي براي رفتن به نمايشگاه بين المللي آدرس مي پرسيد، شخصي كه آدرس از او پرسيده مي شود، يكسري دستورالعمل به شما مي دهد كه با انجام آن دستور العمل ها به مقصد خود مي رسيد، اين دستور العمل ها بر اساس اشخاص مختلف تفاوت دارد، براي مثال، شخصي به شما اينگونه آدرس مي دهد:

  1. وارد اتوبان كردستان شمال مي شوي
  2. ميري بزرگاه نيايش غرب
  3. وارد بزرگاه سئول مي شوي
  4. چند كيلومتر جلوتر تابلوي ورودي نمايشگاه بين المللي رو ديدي مي توني بري تو پاركينگ

اما شخص ديگري به شما اينگونه آدرس مي دهد:

  1. وارد اتوبان كردستان جنوب مي شوي
  2. بعد از آن وارد اتوبان حكيم غرب مي شوي
  3. بعد از آن وارد اتوبان چمران شمال مي شوي
  4. از آن جا وارد اتوبان سئول مي شوي كه نمايشگاه بين المللي آنجاست

دقت كنيد، مقصدي كه گفته شد هر دو يكي است، اما آدرس اول سر راست تر و شما سريع تر به مقصد خود مي رسيد، زيرا شخص آدرس دهنده آگاهي بهتري نسبت مسيرهاي مختلف در شهر تهران دارد. برنامه هاي كامپيوتري نيز به همين صورت است، ممكن است دو برنامه نويس متفاوت، دستورالعمل هاي متفاوتي را براي يك وظيفه مشخص بنويسند كه اين كاملاً بستگي به ميزان آگاهي و علم برنامه نويس دارد.

ممكن است يك برنامه نويس دستورالعمل هاي اشتباهي براي برنامه بنويسد كه باعث ايجاد خروجي اشتباه براي برنامه كامپيوتري مي شود، مشابه اينكه شخص مورد نظر آدرس اشتباه به شما دهد و با انجام دستورالعمل هاي آن شخص، به جاي نمايشگاه بين المللي سر از ميدان تجريش در آوريد!

برنامه كامپيوتر چگونه اجرا مي شود؟

بعد از نوشتن برنامه، يك فايل اجرايي توليد مي شود كه ديگران مي توانند با اجراي آن، از برنامه استفاده كنند. كامپيوتر شما برنامه ها را بوسيله واحد پردازشگر مركزي (Central Processing Unit) كه همان CPU خودمان است اجرا مي كند. كامپيوتر تنها زبان ماشين را متوجه مي شود.

زبان ماشين، زباني است كه از اعداد 0 و 1 تشكيل مي شود. يعني تنها دو عدد 0 و 1 براي كامپيوتر قابل فهم است. برنامه نويس ها مي توانند برنامه ها را تحت يك زبان مشخص بنويسند، اما مهم اين است كه تمامي اين برنامه ها، بعد از نوشته شدن بايد به زبان ماشين تبديل شوند تا قابل اجرا باشند...


برچسب: آموزش سي شارپ، آموزش C# ،دوره سي شارپ، دوره آموزشي سي شارپ آمو،زش جاوا، آموزش Java، آموزش زبان برنامه نويسي جاوا، آموزش زبان برنامه نويسي سي شارپ، آموزش جنگو ،دوره آموزشي جنگو،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۳۹:۱۸ توسط:محمد نصيري موضوع:

برنامه نويسي را از كجا شروع كنيم؟ مسير يادگيري برنامه نويسي

 

اگر قصد ورود به دنياي برنامه نويسي را داريد سوالاتي از قبيل برنامه نويسي را از كجا شروع كنيم، چگونه برنامه نويس شويم، مسير يادگيري برنامه نويسي چيست، با چه دوره اي برنامه نويسي را شروع كنيم؟ گرايش هاي مختلف برنامه نويسي چه چيزهايي هستند؟ تفاوت برنامه نويسي موبايل و دسكتاپ در چيست؟ تفاوت برنامه نويسي موبايل و وب در چيست؟ تفاوت طراحي وب و برنامه نويسي وب در چيست ذهن شما را درگير كرده! در اين مطلب قصد داريم پاسخ شما به اين سوالات رو بديم و بگيم چجوري بايد وارد دنياي برنامه نويسي بشيم و بهترين مسير يادگيري برنامه نويسي چيه؟

يكي از مشاغل پر درآمد و البته بسيار پر طرفدار در ميان فارغ التحصيلان رشته هاي مرتبط با فناوري و البته ساير رشته ها، برنامه نويسي هست. تمام اين فراد قبل از ورود به دنياي برنامه نويسي، سوالات زيادي در ذهن خود دارند، سوالاتي مانند اينكه برنامه نويسي رو از كجا شروع كنم؟ بهترين زبان برنامه نويسي چه زباني هست؟

چقدر بايد براي يادگيري برنامه نويسي زمان بزاريم و سوالاتي از اين قبيل. خيلي از دوستان و اطرافيان اين سوال رو از من ميپرسن كه كار تو دقيقاً چي هست يا براي برنامه نويس شدن از كجا بايد شروع كنيم؟ در اين مطلب قصد دارم تا تجربه هاي شخصي خودم رو كه در طول 12 سال كار برنامه نويسي با اون ها روبرو بودم رو در اختيار دوستان قرار بدم تا شايد به خيلي از اين سوالات جواب داده شود. البته سوالات و ابهامات در اين زمينه بسيار هست، اما سعي مي كنم كه به مهمترين اون ها در اين زمينه اشاره اي داشته باشم.

علاقه و صبر

در اولين قدم بايد مشخص كنيم كه با چه هدفي قصد داريم وارد دنياي برنامه نويسي شويم؟ معمولاً افراد با دو هدف وارد اين حرفه مي شوند، يكي بحث علاقه اي هست كه به موضوع برنامه نويسي دارند و ديگري بحث مالي. همانطور كه در ابتدا گفتم، برنامه نويسي يكي از مشاغل پردرآمد به حساب مي آيد (البته نه به اندازه يك سوپر استار سينما يا يك فوتباليست) و شخصي كه به صورت حرفه اي وارد اين شغل مي شود بعد گذشت مدتي مي تواند به سطح درآمدي بالايي برسد.

اما صرفاً داشتن هدف مالي كافي نيست. طبيعي هست كه هر شخصي براي پيشرفت در هر كاري، قبل از هر چيز بايد نسبت به اون كار علاقه داشته باشد. مخصوصاً كار برنامه نويسي كه نيازمند صبر و حوصله زيادي است و شما به عنوان يك برنامه نويس گاهي بايد چندين ساعت از وقت گرانبهاتون رو براي حل يك مسئله يا نوشتن يك الگوريتم اختصاص بديد.


برنامه نويسي شب و روز نداره، اكثر برنامه نويس ها شب زنده دار هستن (به قول معروف كه من مرد تنهايي شبم :دي). موقعيت هايي پيش مياد كه شايد تو 48 ساعت بيشتر از 5 ساعت نتونيد بخوابيد. پس يادتون باشه، مهمترين موضوع اينه كه به برنامه نويسي علاقه مند باشيد و اين علاقه هست كه توي كار به شما صبر ميده و كمك ميكنه تا بتونيد با بي خوابي ها و مشكلات يك برنامه نويس كنار بياييد.

تعيين مسير

شما در ابتدا بايد مشخص كنيد كه در چه حوزه اي قصد فعاليت داريد، شغل برنامه نويسي به شاخه هاي گوناگوني تقسيم ميشه، از طراحي برنامه هاي سيستمي تا طراحي وب و نوشتن برنامه هاي موبايل، همگي زير شاخه برنامه نويسي قرار دارند. روحيات شما تاثير زيادي در راهي كه انتخاب مي كنيد دارد. اجازه بديد مثالي بزنم، اگر شما به طبيعت و هنر علاقه زيادي داريد، مطمئن باشيد تو زمينه طراحي وب و همينطور طراحي واسط كاربري برنامه ها مي تونيد موفق بشيد.



كد نويسي Back-End (نوشتن كدهاي مربوط به يك برنامه كه توسط كاربر نهايي قابل ديدن نيست)، صبر و حوصله ميخواد، برعكس كار طراحي واسط كاربري و طراحي وب كه بيشتر خلاقيت و هنر در اون حرف اول رو ميزنه. براي مثال، افرادي كه علاقه زيادي به حل مسائل پيچيده دارند تو زمينه برنامه نويسي Back-End و البته برنامه نويسي سيستمي ميتونن موفق باشند، همچنين اين دسته از افراد تو زمينه نوشتن Framework هاي نرم افزاري موفق خواهند بود.

 

 

مطالعه دائم

شك نكنيد كه بايد مطالعه داشته باشيد. دنياي برنامه نويسي دائماً در حال تغيير است و سالانه تكنولوژي ها و نسخه هاي جديد از زبان هاي برنامه نويسي به بازار عرضه مي شوند. براي مثال، براي زبان برنامه نويسي سي شارپ تا اين لحظه 6 نسخه عرضه شده و هر نسخه شامل قابليت هاي جديد است. بايد زماني رو براي مطالعه كتاب ها اختصاص بديد و اين زمان هميشگي است. مطالعه دائمي شرط موفقيت شما است.

بايد بتوانيد از منابع موجود در اينترنت به بهترين شكل استفاده كنيد. بالا بردن توانايي جستجو در اينترنت كمك زيادي به پيشرفت شما مي كند. خيلي وقت ها به مشكلاتي برخورد مي كنيد كه تنها راه حل اين مشكلات مراجعه به منابع موجود در اينترنت هست. مقالات زيادي در وب سايت هاي مختلف منتشر مي شوند كه بايد به صورت مكمل در كنار كتاب ها آن ها را مطالعه كنيد.

شخصي كه مطالعه نمي كند مثل آب داخل يك بركه است كه جريان ندارد. سعي كنيد تا حد امكان از منابع به زبان انگليسي استفاده كنيد. (البته ITPRO رو از اين مورد فاكتور بگيريد :دي) خيلي افراد با مطالعه كتاب ها با زبان انگليسي مشكل دارند، اما در صورت اتمام يك كتاب، مطالعه كتاب هاي بعدي براي شما خيلي راحت مي شود. اكثر منابعي كه به زبان فارسي وجود دارند به دليل وجود اشتباه در ترجمه يا حتي زياده روي در ترجمه تنها باعث سردرگمي شما مي شوند.

انتخاب زبان درست

خيلي از افراد در انتخاب زبان برنامه نويسي دچار مشكل مي شوند. اينكه چه زباني را انتخاب كنيد كه مبتني بر علايق شما باشد بسيار مهم است. همانطور كه گفتيم شاخه برنامه نويسي به زير شاخه هاي بسياري تقسيم مي شود، مانند Desktop Application و Web Application يا برنامه هاي موبايل و همچنين برنامه هاي تحت وب. هر يك از اين شاخه ها نيازمند يادگيري يك يا چند زبان برنامه نويسي هستند.

  1. برنامه نويسي موبايل : برنامه هاي موبايل مبتني بر چندين پلاتفرم مختلف نوشته مي شوند. براي مثال براي Android شما مي بايست حتماً زبان برنامه نويسي جاوا را ياد بگيريد. نوشتن برنامه هاي Android شديداً وابسته به زبان جاوا هستند. البته فرم ورك هاي ديگري نيز وجود دارند مانند Ionic يا Apache Cordova و همينطور Xamarin كه بوسيله آن ها مي توانيد برنامه هايي براي Android بنويسيد.اما برنامه هاي Android به صورت مستقيم با زبان جاوا نوشته مي شوند كه اصطلاحاً به آن ها برنامه هاي Native مي گويند. براي برنامه هاي IOS، شما بايد با Swift كه رابطه مستقيمي با زبان Objective-C دارد آشنا باشد. يا براي برنامه هاي Windows Phone امكان نوشتن برنامه ها با زبان سي شارپ يا HTML و CSS و JavaScript وجود دارد.
  2. برنامه نويسي وب : اگر قصد داريد كار برنامه نويسي وب انجام دهيد ابتدا بايد مشخص كنيد كه از چه تكنولوژي مي خواهيد استفاده كنيد. معروف ترين ها در حوزه برنامه نويسي وب PHP و ASP.NET هستند، البته تكنولوژي هاي ديگري مانند JSP نيز وجود دارند، اما به انداه PHP و ASP.NET بازار كار ندارند. خيلي ها سر اينكه PHP بهتر است يا ASP.NET دائماً در حال بحث كردن هستند. اما اين نكته رو بگم كه شما چه ASP.NET و چه PHP رو به صورت حرفه اي ياد بگيريد، مي توانيد هر سايتي را طراحي كنيد. در حال حاضر سايت هاي بزرگي وجود دارند كه با PHP نوشته شدند، براي مثال Facebook كاملاً مبتني بر PHP و MySQL مي باشد يا سايت هايي مانند ITPRO و StackOverflow با ASP.NET نوشته شده اند. به نظر شخص خود من، مزيتي كه يادگيري ASP.NET نسبت به PHP دارد اين است كه دست شما براي نوشتن برنامه هاي ديگر مانند Desktop Application باز خواهد بود، زيرا با يادگيري ASP.NET مي بايست زبان سي شارپ را نيز فرا بگيريد. هم PHP و ASP.NET ريشه در زبان سي دارند.در كنار PHP و ASP.NET نيز بايد با HTML و CSS و JavaScript نيز آشنايي داشته باشيد. همچنين شما بايد با بانك هاي اطلاعاتي نيز آشنا شويد، معمولاً برنامه نويسان PHP از بانك MySQL و برنامه نويسان ASP.NET از بانك SQL Server استفاده مي كنند. البته شما در ASP.NET مي توانيد از بانك MySQL استفاده كنيد و بالعكس.تكنولوژي جديد ديگري نيز كه معرفي شده NodeJS مي باشد كه كاملاً مبتني بر JavaScript است و خيلي از برنامه نويسان، NodeJS را انتخاب خود براي برنامه نويسي وب قرار مي دهند و بسيار هم محبوب است.

برچسب: آموزش سي شارپ، آموزش C# ،دوره سي شارپ، دوره آموزشي سي شارپ آمو،زش جاوا، آموزش Java، آموزش زبان برنامه نويسي جاوا، آموزش زبان برنامه نويسي سي شارپ، آموزش جنگو ،دوره آموزشي جنگو،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۳۵:۳۳ توسط:محمد نصيري موضوع:

شناخت 4 روش مقابله با حمله Enumeration در هك و نفوذ

 

به عنوان يك متخصص امنيت شبكه شما بايد بتوانيد در برابر حملات Enumeration و درج اطلاعاتي هويتي از سرور يا سرويس هايتان ، آنها را امن كنيد. در اين مقاله مي خواهيم به روشهاي مقابله با حملات Enumeration بپردازيم و ايمن سازي شبكه در برابر اينگونه حملات را با هم مرور كنيم.

معرفي روشهاي مقابله با LDAP Enumeration به زبان بسيار ساده

دقت كنيد كه جلوگيري از LDAP Enumeration اصلا به سادگي جلوگيري از Enumeration در ساير سرويس ها نيست به دليل اينكه اگر به درستي اين سرويس كار نكند كل فعاليت شبكه داخلي شما كه بعضا مبتني بر Active Directory است دچار اختلال مي شود.

در واقع بهترين راهكار جلوگيري از LDAP Enumeration بدون اينكه مشكلي براي كاربران به وجود بيايد استفاده از مكانيزم Application Virtualization اي مثل Citrix است كه به شما يك Remote Session مي دهد كه بتوانيد كارهاي خودتان را انجام بدهيد اما طبيعتا هر كسي نمي تواند با استفاده از اين مكانيزم همه كاربران شبكه را به استفاده از اين ابزار هدايت كند.

جلوگيري از LDAP Enumeration بايستي خيلي با احتياط انجام شود و از جمله مواردي است كه شما به خيلي چيزها بايد توجه كنيد كه دچار مشكل نشوند. اما بصورت كلي استفاده كردن از پروتكل NTLM و به ويژه NTLMv3 در شبكه براي برقراري ارتباط با Active Directory و همچنين استفاده از Basic Authentication در ارتباطات باعث كاهش ريسك اين تكنيك مي شود ،

شما بايد سعي كنيد كه ترافيك عبوري را محدود به كاربران عضو دومين و از طريق پروتكل هاي امني مثل SSL يا IPsec رد و بدل كنيد. و آخرين گزينه كه يك قابليت مبهم سازي هم مي باشد اين است كه از همان ساختار نامگذاري ايميل ها براي نامگذاري كاربران شبكه استفاده نكنيد.

آشنايي با روشهاي مقابله با SNMP Enumeration به زبان بسيار ساده

دقت كنيد كه ساده ترين و موثرترين اقدام در خصوص آسيب پذيري هاي يك سرويس اين است كه اگر اين سرويس مورد نياز نيست ! پس آن را غيرفعال كنيد ! يعني چيزي كه وجود نداشته باشد آسيب پذيري هم نخواهد داشت بنابراين شما بايد سرويس يا Agent اي كه براي SNMP استفاده نمي شود را از روي سرورها و كلاينت ها و ساير تجهيزاتي كه از آن استفاده نمي كنيد غيرفعال كنيد و به كلي حذف كنيد. اگر توانايي حذف كردن اين سرويس را نداريد سرويس آن را در سيستم عامل ها غيرفعال يا Disable كنيد.

اگر امكان اين وجود ندارد كه سرويس را غيرفعال كنيد يا حذف كنيد شما بايد Community String هاي پيشفرضي كه براي اين سرويس مورد استفاده قرار مي گيرد را تغيير بدهيد. در واقع با تغيير دادن Default Community String شما خطري به نام Default Passwords را از روي اين سرويس حذف كرده ايد و امنيت اين سرويس را بالا برده ايد.

اگر در شبكه هاي مبتني بر سيستم عامل هاي سرور و كلاينت مايكروسافت كار مي كنيد و امكان استفاده از قابليت هاي Group Policy را داريد قابليتي به نام Additional restrictions for anonymous connections را فعال كنيد و بر روي كلاينت ها نيز اعمال كنيد از طرفي دسترسي به انواع null session ها از جمله pipe ها و share ها را محدود كنيد و در ضمن IPsec را نيز مي توانيد در شبكه براي رمزنگاري داده ها و ارتباطات استفاده كنيد.

فراموش نكنيد خواه ناخواه مسدود كردن دسترسي به پورت هاي مورد استفاده توسط SNMP نيز بسيار موثر است زيرا در صورت عدم امكان غيرفعال كردن اين سرويس پورت مورد نظر توسط فايروال حفاظت مي شود بنابراين دسترسي به پورت 161 هم بصورت UDP و هم بصورت TCP را مسدود كنيد. همچنين به عنوان نكته آخر ، قبل از نصب كردن Component هاي ويندوز بررسي كنيد كه آيا همزمان SNMP را نيز نصب مي كنند يا خير اگر اينطور است اين Component ها را نصب نكنيد.

الان مي خواهيم در خصوص نحوه جلوگيري از SMB Enumeration توضيح بدهيم. سرويس SMB سرويسي است كه بصورت ذاتي از نظر امنيتي بسيار مي تواند خطرناك باشد هرچند كه ماهيت برخي از سرويس هاي حياتي شبكه نيز بر عهده اين سرويس مي باشد. اكثر سرويس هايي كه در شبكه وابسته به ماهيت اشتراك گذاري هستند اعم از اشتراك گذاري فايل و پرينتر از اين سرويس استفاده مي كنند.

اين روزها به غير از بحث Enumeration حملات بسيار زيادي در حوزه Ransomware يا باج افزارها نيز بر روي اين سرويس انجام مي شود كه اين سرويس را هر روز خطرناكتر از روز قبل مي كند اما خواه ناخواه دو حالت وجود دارد براي امن كردن اين سرويس ، اگر شما سروري داريد كه داراي سرويس هاي خاصي اعم از DNS يا Web است و ماهيت اشتراك گذاري مثل فايل و پرينتر بر روي آن وجود ندارد مي توانيد سرويس SMB را به كلي از روي آن حذف كنيد.

در سيستم عامل هاي ويندوزي مي توانيد از طريق تنظيمات كارت شبكه قابليت File and Printer Sharing For Microsoft Networks را غيرفعال و Uninstall كنيد يا در ويندوزهاي سرور مي توانيد در قسمت Component هاي موجود SMB را حذف كنيد.

بر روي سرورهايي كه بصورت مستقيم بر روي اينترنت سرويس دهي مي كنند حتما اين سرويس را غيرفعال كنيد و بصورت كامل از روي سرور حذف كنيد ، پورت هاي 139 و 445 بصورت TCP را از طريق فايروال سيستم مسدود كنيد و در نهايت در سيستم عامل هاي خانواده ويندوز از طريق تنظيمات رجيستري تنظيمات مربوط به جلوگيري از Null Sessions را از طريق RestrictNullSessAccess انجام بدهيد تا از خطرات ناشي از Enumeration در امان باشيد.

معرفي روشهاي مقابله با SMTP Enumeration به زبان بسيار ساده

نوبت به روش هاي جلوگيري از اين حملات و امن كردن سرويس SMTP مي رسد. امن كردن سرويس SMTP به نسبت ساير سرويس ها تقريبا ساده تر است در وهله اول بررسي كنيد كه اصلا شما نياز به سرويس SMTP داريد يا خير ؟

در بسياري از موارد شما مي توانيد پروتكل IMAP را جايگزين اين سرويس كرده و بصورت آنلاين همه كارهايتان را انجام بدهيد اما اگر مجبور به استفاده از SMTP هستيد حتما ارسال ايميل به گيرندگان ناشناس يا Unknown Receipts را در تنظيمات ايميل سرور خودتان غيرفعال كنيد يعني تا زمانيكه اعتبار درخواستي كه به سمت ايميل سرور مي آيد تعيين نشود ايميل پاسخ به اين دومين هاي ناشناس را ارسال نكنيد.

معمولا نرم افزارهاي ايميل سرور اطلاعاتي از نوع ايميل سرور و نسخه ايميل سرور را در هر ايميلي كه ارسال مي كنند با پيام ها ارسال مي كنند كه مي تواند باعث افشاي نسخه ايميل سرور و در نتيجه انجام حملات مبتني بر نسخه ايميل سرور شود ، در تنظيمات هر ايميل سروري اين امكان وجود دارد كه از ارسال و در اصطلاح Sign كردن ايميل ها با نام ايميل سرور خودداري شود كه اينكار را بايد در تنظيمات ايميل سرور انجام بدهيد.

در نهايت قابليت Open Relay را در تنظيمات SMTP سرور غيرفعال كنيد. ايميل سرورها قابليتي دارند كه مي توانند چندين آدرس Domain مختلف را بر روي خودشان سرويس دهي كنند و همچنين به عنوان يك Third Party يا نرم افزار جانبي براي ارسال ايميل ساير دومين ها نيز مورد استفاده قرار بگيرند كه به اينكار در اصطلاح فني Relay كردن گفته مي شود. هر تلاشي كه براي ارسال كردن ايميل با آدرس هاي دوميني به غير از آدرس هاي Local خود سرور انجام شود به عنوان Relay نيز شناخته مي شود كه اين قابليت در ايميل سرور شما بايد غيرفعال شود.

معرفي روشهاي مقابله با DNS Enumeration به زبان بسيار ساده

نوبت به ارائه راهكارها براي امنيت بيشتر اين سرويس در مقابل حملات DNS Enumeration است . در اولين گام سعي كنيد تا زمانيكه به اين سرويس مسلط نشده ايد و دقيقا مكانيزم كاري آن را درك نكرده ايد سرويس DNS عمومي راه اندازي نكنيد. اين يك پيشنهاد دوستانه از طرف خودم بود

اما بصورت كلي زمانيكه DNS سرور در سيستم عامل هاي مختلف را نصب و راه اندازي مي كنيد قابليت يا گزينه اي وجود دارد كه امكان Zone Transfer را فعال يا غيرفعال مي كند و در عين حال شما سرورهايي كه مجاز به دريافت Zone Transfer هستند را نيز مشخص مي كنيد. اگر قرار نيست DNS سرور شما Zone Transfer داشته باشد اين قسمت را غيرفعال كنيد و اگر قرار است با سرورهاي خاصي ارتباط و Zone Transfer داشته باشد حتما آدرس هاي IP آنها را در اين ميان تعريف كنيد.

اگر در شبكه هاي مبتني بر سيستم عامل هاي مايكروسافت هستيد و DNS سرور شما ويندوز سرور است و بر روي يك Doman Controller قرار دارد مطمئن شويد كه Replication بين Domain Controller ها براي سرويس DNS حتما از طريق اكتيودايركتوري انجام مي شود به زبان ساده تر هيچوقت گزينه نگهداري Zone در قالب فايل در تنظيمات DNS سرور را فعال نگه نداريد مگر در زمانيكه نياز به كپي كردن Zone داشته باشيد. اگر از تركيب دو نوع DNS سرور داخلي و خارجي يا مكانيزم DNS Split در شبكه استفاده مي كنيد مطمئن شويد كه آدرس هاي IP Private شما در DNS سرور Public شما قرار نگرفته و بصورت عمومي در دسترس نباشند.

نوع خاصي از ركوردهاي DNS به نام HINFO وجود دارد كه اطلاعاتي از قبلي نوع سيستم عامل سرور و حتي اطلاعاتي مربوط به نوع CPU و ... را در خود نگه مي دارد. شما بايد مطمئن باشيد كه در DNS سرور شما HINFO Record يا چيزي مشابه آن وجود نداشته باشد و چنين ركوردهايي را از مجموعه فايل Zone حذف كنيد. در فرآيند مديريتي DNS هيچوقت ركوردها يا اطلاعات تماسي قرار ندهيد كه از طريق آن مهاجم بتواند حملات مهندسي اجتماعي را تدارك ببيند و تا جاي ممكن اطلاعات هويتي و تماس را از سرويس DNS حذف كنيد.

حتما از فرآيند مبهم سازي در ركوردها استفاده كنيد و يك الگوريتم مبهم سازي براي خودتان بصورت درون سازماني و برون سازماني تعريف كنيد براي مثال Accounting.tosinso.com بصورت واضحي نشان مي دهد كه سرور حسابداري در پشت زمينه اين اسم قرار دارد اما وقتي با اسمي مثل 00989121.tosinso.com مواجه شويد مهاجم نمي تواند سرويس پس زمينه را تشخيص بدهد و شناخت شبكه داخلي برايش مبهم تر خواهد شد.

پيش زمينه هاي ورود به دنياي هك و امنيت قطعا دوره هاي آموزش شبكه هاي كامپيوتري و به صورت ويژه دوره آموزش نتورك پلاس است. در دوره آموزش هك قانونمند و يا دوره CEH شما به خوبي با نحوه پياده سازي چنين حملاتي آشنا مي شويد و صد البته مفاهيم مربوط به ماهيت و مفاهيم امنيت شبكه و هك و نفوذ را نيز در دوره آموزش سكيوريتي پلاس آموزش خواهيد ديد. پيشنهاد مي كنم اگر هنوز در خصوص دنياي هك و نفوذ داراي ابهام هستيد حتما مقاله چگونه هكر شويم در اين لينك را مطالعه كنيد. اميدوارم مورد توجه شما عزيزان قرار گرفته باشد. با تشكر محمد نصيري

فراموش نكنيد كه هم Public Community String و هم Private Community String را تغيير بدهيد. با توجه به آسيب پذيري هايي كه در نسخه هاي قديمي SNMP وجود داشت حتما در صورت امكان و پشتيباني نرم افزارها يا سيستم عامل هاي خود ، نسخه SNMP خودتان را حتما به Version 3 ارتقاء بدهيد زيرا اين نسخه از اين سرويس داراي رمزنگاري در لايه پسورد و پيام هايي است كه در شبكه منتقل مي كند وهمين مورد باعث مي شود كه امكان شنود اطلاعات توسط مهاجمين به حداقل برسد.


برچسب: , آموزش هك ،آموزش هك قانونمند،آموزش CEH ،آموزش سكيوريتي پلاس،آموزش Security،آموزش امنيت شبكه،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۳۴:۱۳ توسط:محمد نصيري موضوع:

5 نكته براي تبديل شدن به يك ادمين شبكه حرفه اي

 

آموزش نتورك پلاس اينكه شما تبديل به يك شبكه خوب بشويد به خيلي از نكات بستگي دارد. نحوه آموزش شبكه اي كه در آن شركت كرده ايد ، استادي دوره اي كه به شما شبكه را آموزش داده است و ميزان تجربياتي كه در اختيار شما قرار داده است ، ميزان مطالعه ومديريت شبكه در نهايت تجربه كاري كه شما در حوزه مديريت شبكه هاي كامپيوتري باعث مي شود كه شما يك مدير شبكه حرفه اي بشويد يا نشويد. در اين مقاله من مي خواهم تجربيات خودم را در خصوص تبديل شدن يه يك مدير شبكه حرفه اي با توجه به تجربه بيش از 20 سال فعاليت در سازمان هاي ايران را در اختيار شما قرار بدهم پس تا انتها با من باشيد.

من محمد نصيري هستم . بيشتر از 20 سال سابقه فعاليت در بزرگترين سازمان ها و نهادهاي مختلف خصوصي ، دولتي ، نظامي و ... را در كارنامه دارم . زمينه اصلي فعاليت من هك ، امنيت شبكه و تست نفوذ سنجي است و سالهاست كه عاشقانه در خصوص آموزش شبكه هاي كامپيوتري در وب سايت توسينسو فعاليت مي كنم .اگر مي خواهيد بيشتر با من آشنا شويد كافيست نام محمد نصيري هكر يا محمد نصيري لينوكس يا حتي محمد نصيري هكر را در گوگل جستجو كنيد تا با خيال راحت به حرفهاي من گوش بدهيد. اما اصل ماجرا ...

اگر كسي خاك شبكه را نخورد ، هيچوقت تبديل به يك ادمين يا حتي كارشناس امنيت حرفه اي نمي شود. شما بايد با پشتيباني شبكه آشنا شويد يا در اصطلاح هلپ دسك خوبي شويد. دغدغه هاي كاربران ، نحوه برخورد با آنها و رفع مشكلات كاربري شبكه را بايد ياد بگيريد.

 

قرار نيست در همان ابتداي يادگيري شبكه و با گذراندن يك دوره آموزش نتورك پلاس شما را در يك سازمان به عنوان مدير شبكه استخدام كنند. بايد حتي بصورت رايگان در يك شركت يا سازمان كارآموز شويد و تجربه كسب كنيد. اما فراموش نكنيد ، مدت زمان كارآموزي شما نبايد بيشتر از شش ماه باشيد

نكته 2 : هميشه خودتان را به روز نگاه داريد و مطالعه داشته باشيد

فراموش نكنيد كه همان اول كار نبايد همه دوره هاي شبكه را ياد بگيريد. شما بايد بعد از گذراندن دوره هاي مشخصي از شبكه و يادگيري هسته يا Core شبكه هاي كامپيوتري ، وارد بازار كار شويد و در ادامه بر اساس نيازهاي سازمان خود و نيازهاي آموزشي خود ، دوره هاي پيشرفته تر شبكه را ياد بگيريد. يك مثال مي زنم ، دوره آموزشي MCSE هيچوقت حداقل در ايران به كار شما نمي آيند .

 

اين دوره يك فريب آموزشي از نظر من است و شما حتي اگر نياز به يادگيري اين دوره داشته باشيد ، بايد بعد از ورود به دنياي شبكه و كسب تجربه چند ساله ، سراغ MCSE برويد. سعي كنيد دائما در حال به روز رساني دانش خود باشيد.

هر چند دانش شبكه چندان عجيب و غريب نيست و سرويس ها و پروتكل ها آنقدر تغييرات حجيم ندارند اما تغيير پذيري و به روز شدن يكي از مهمترين فاكتورهاي يك ادمين شبكه خوب است. فراموش نكنيد ، در كار فسيل نشويد و دچار روزمرگي نشويد.

نكته 3 : هميشه منظم باشيد و مستند سازي شبكه را اصل خود قرار دهيد

يكي از چيزهايي كه يك مدير شبكه خلاق ، منظم و دقيق مي سازد ، قطعا مستند سازي شبكه است. نداشتن مستندات شبكه يعني شما يك آدم بي نظم و بي خيال هستيد.

 

اگر مستندات و تغييرات شبكه را مكتوب نمي كنيد و همه چيز را حفظ مي كنيد ، شما يك ادمين معمولي و درپيتي هستيد كه به تر و تميز بودن و پيشرفت فكر نمي كند. زيبايي كار يك مدير شبكه داشتن مستندات درست ، به روز و تغيير دادن دائمي آن با توجه به تغييرات و به روز رساني هاي شبكه است.

فراموش نكنيد كه در مستند سازي شبكه ، داشتن يك نرم افزار مانيتورينگ حرفه اي بسيار مي تواند به شما كمك كند. پس مستند سازي كنيد و از اينكه كسي بخواهد جاي شما را با اين مستندات بگيرد نترسيد ، هميشه كار بهتر براي يك ادمين حرفه اي وجود دارد.

نكته 4 : واقعيت دنياي شبكه با كتاب متفاوت است ، درگير توهمات نشويد

آن چيزي كه در كتاب نوشته اند ، بيشتر توهمات و تصورات نويسنده است. حتي خيلي اوقات افراديكه اين دوره ها را تدريس مي كنند بر اساس فرضياتي تدريس مي كنند كه هيچوقت در دنياي واقعي وجود ندارد و صرفا چون تجربه اي در آن زمينه ندارند ، در كلاس هم تدريس مي كنند.

اگر وارد دنياي واقعي شبكه شديد و با يك محيط و شبكه بسيار شلخته در ساختار بانكي ، سازماني و ... مواجه شديد ، اصلا تعجب نكنيد. همه جا همين است و شما به ندرت شبكه را با نظم و دقيق و مطابق با استانداردهايي كه در كتابها آموزش داده مي شوند ، پيدا مي كنيد.

براي تبديل شدن به يك ادمين حرفه اي ، بايد عادت كنيد واقعيت ها را ببينيد ، براي مثال درست است كه شما در كلاس درس نحوه راه اندازي اين نام مجاز نمي باشد سرور مايكروسافت را ياد مي گيريد ، اما در دنياي واقعي در بيش از 90 درصد سازمان ها و شركت ها هيچوقت از چنين سرويسي استفاده نخواهيد كرد. بنابراين سرويس هاي جانبي را به خوبي بشناسيد.

نكته 5 : از تغييرات نترسيد و ريسك ها را به جان بخريد

درد بيشتر ادمين هاي معمولي در ايران و دنيا اين است كه هيچوقت نمي خواهند تغيير كنند و به همين دليل درگير روزمرگي ، فرسودگي و كارهاي معمول پشتيباني شبكه مي شوند. بعد از مدتي ديگر نمي توانند به روز باشند چون درگير همان چيزهايي هستند كه قديمي در شبكه وجود دارند و حتي تلاش براي تغيير آنها هم نكرده اند. از اين دست مديرهاي شبكه تا دلتان بخواهد در ايران و دنيا وجود دارد.

 

تغيير بدهيد ، به روز رساني كنيد ، درگير ريسك تغييرات شويد تا رشد كنيد و بتوانيد در سازمان ها و شركت هاي جديد رشد كنيد. براي شناخت چنين ادمين هايي كافيست بدانيد كه هنوز سازمان هايي هستند كه از ويندوز سرور 2003 استفاده مي كنند چون مدير شبكه آنها ترسو است.


برچسب: آموزش شبكه ،آموزش شبكه هاي كامپيوتري،آموزش نتورك پلاس ،دوره آموزشي نتورك پلاس،دوره نتورك پلاس،آموزش Network+،دوره شبكه،دوره آموزشي شبكه،آموزش ويپ،دوره آموزشي ويپ،،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۲۶:۵۷ توسط:محمد نصيري موضوع:

معرفي انواع روتر ميكروتيك + بهترين روتر براي هر كاربرد چيست؟

 

 

شركت ميكروتيك داراي انواع روتر برد (RouterBoard) ها يا همان روترهاي تخصصي شبكه است كه با توجه به تنوع محصولات زياد اين شركت ، انتخاب كردن بهترين روتر برد ميكروتيك براي برطرف كردن نيازهاي شبكه ما ممكن است كمي دشوار باشد. امروز مي خواهيم به شما انواع روتر بردهاي ميكروتيك و صد البته بهترين روتر برد ميكروتيك براي هر كاربرد را به شما معرفي كنيم. برخي از اين انواع روترهاي ميكروتيك با هدف يادگيري و آموزش ميكروتيك طراحي و توليد شده اند اما در مصارف خانگي و سازماني هم كاربرد دارند. من پيشفرض را بر اين گذاشته ام كه شما با مفهوم شبكه چيست و همچنين انواع تجهيزات شبكه آشنايي داريد و نيازي به عنوان كردن اين پيش زمينه ها نيست. پس تا انتها با ما باشيد.

انواع روتر ميكروتيك 1 : روتربرد hAP ac lite

روتربورد hAP ac lite را شايد بتوان يكي از محبوب ترين روتربوردهاي ميكروتيك شناخت. اين روتر ميكروتيك كوچك ، كارآمد و به نسبت ارزان قيمت است و براي حتي شركت هاي متوسط هم قابل استفاده است. روتر hAP ac lite قسمت بسيار پاييني دارد و از استاندارد 802.11ac پشتيباني مي كند . قيمت اين روتر را با توجه به نوسانات بسيار شديد قيمت تجهيزات كامپيوتري در ايران به دلار در حدود 50 دلار حساب مي كنيم. اين روتر ميكروتيك داراي پنج عدد پورت اترنت و لايسنس سطح چهار مي باشد و آنتن آن تا 2db دستيابي يا Gain دارد. بيشتر براي مصارف خانگي و شركت هاي كوچك توصيه شده است و صد البته يكي از بهترين روترهاي ميكروتيك براي لابراتوار و آموزش ميكروتيك به حساب مي آيد.

انواع روتر ميكروتيك 2 : روتربرد RB941-2nD-TC

اگر هدف شما از خريد روتر ميكروتيك و انتخاب بهترين روتر ميكروتيك ، مصارف آموزشي است. قطعا يكي از بهترين روترهاي ميكروتيك براي يادگيري دوره هاي آموزشي ميكروتيك ، روتربورد RB941-2nD-TC مي باشد. اين روتربورد به نسبت ارزان قيمت است و داراي چهار عدد پورت اترنت و يك كارت وايرلس باند دو است كه كار شما را براي اجراي سناريوهاي دوره هاي ميكروتيك بسيار ساده مي كند. آخرين نسخه از سيستم عامل روتربورد ميكروتيك يا همان RouterOS هم بر روي آن بصورت پيشفرض نصب شده است ، پردازنده مناسب و قدرتمندي دارد و در سطح پروژه هاي كوچك مي توانيد به آن به خوبي اطمينان كنيد. يكي از مهمترين مشكلات يا ضعف هاي اين روتر ، پشتيباني نكردن از پكيج هاي User Manager ميكروتيك است. در عين حال طراحي اين روتر بسيار زيبا و مناسب دفاتر و حتي منازل است.

اين روتر ميكروتيك داراي فركانس پردازنده 650 مگاهرتزي و يك هسته پردازشنده است ، 32 مگابايت حافظه رم داخلي دارد و البته 4 عدد پورت اترنت با سرعت 10/100 ، لايسنس سطح 4 و پشتيباني از استانداردهاي وايرلس 802.11 سري bgn ، توان خروجي 1.5dBi از مشخصات خاص اين روتر ميكروتيك است. قيمت اين محصول در بازار در حدود 40 دلار است.

انواع روتر ميكروتيك 3 : روتربرد LHG 5

از ويژگي هاي اين روتربرد ميكروتيك مي توان به طراحي بسيار خلاقانه و مدرن آن اشاره كرد. روتربورد LHG 5 يك نوآوري در روترهاي Outdoor شركت ميكروتيك محسوب مي شود و به نسبت هم كيفيت سيگنال را بالا مي برد و هم قيمت را پايين مي آورد. اين دستگاه يك روتر براي لينك هاي Point To Point است و براي اتصال به اكسس پوينت ها عالي است. بسيار سبك و جمع جور مي باشد و آنتن مشبك 24.5dBi دارد. يكي از ويژگي هاي اين روتربورد ميكروتيك مقاومت و حفاظت از دستگاه در برابر باد و طوفان است . در اين دستگاه مشكل Cable Lost وجود ندارد و روتربورد دقيقا روي آنتن نصب مي شود و نياز به كابل اتصال نيست. از ساير مشخصات سخت افزاري اين روتر ميكروتيك مي توان به داشتن پردازنده 600 مگاهرتزي ، حافظه اصلي 64 مگابايت ، رسانه ذخير سازي 16 مگابايت ، لايسنس سطح 3 ، باند 5 ، استاندارد 802.11n و 802.11a ، يك پورت fast و قيمت به نسبت مناسب تقريبا 60 دلاري اشاره كرد.

انواع روتر ميكروتيك 4 : روتربرد mAP Lite

در حوزه مصرف خانگي حتما بهترين روتر ميكروتيك mAP Lite است. اين روتر ميكروتيك را مي توان كوچكترين روتر ساخته شده اين شركت عنوان كرد كه اندازه ارتفاع آن به اندازه يك باتري قلمي است. اين روتر براحتي توي جيب شما جا مي شود و از جيب در مياد !! از اين روتر مي توانيد به عنوان تقويت كننده سيگنال كارت وايرلس لپتاپ استفاده كنيد و روي لپ تاپ نصبش كنيد و از طريقش اينترنت لپتاپ رو با سايرين به اشتراك بگذاريد و پهناي باند رو مديريت كنيد.

اگر بخواهيم در خصوص مشخصات اين روتر ميكروتيك صحبت كنيم بايد بگيم كه يك پورت اترنت بسيار ظريف دارد ، استانداردهاي 802.11bgn را پشتيباني مي كند و در باند 2 كار مي كند ، قيمت آن 25 دلار است و يك پردازنده 680 مگاهرتزي دارد ، 64 مگابايت حافظه رم و 16 مگابايت هم حافظه ديسك روي اين روتربورد قرار گرفته است كه در نوع خودش بي نظير است. اين روتربورد بسيار فانتزي و بامزه طراحي شده است. در ضمن برق اين روتر هم از طريق كابل بصورت PoE دريافت مي شود و فاقد آداپتور است.

انواع روتر ميكروتيك 5 : روتربرد CCR1072 1G 8S plus

خوب اگر تصور شما نسبت به شركت ميكروتيك و روترهاي اين شركت صرفا محصولات كوچك و جمع و جور براي شبكه هاي SOHO است ، بايد بگم كاملا در اشتباه هستيد. ميكروتيك سالهاست كه در حوزه Enterprise هم وارد شده است و روترهاي قدرتمندي را به بازار ارائه داده است. روتر CCR1072 1G 8S plus ميكروتيك يك غول ميكروتيك براي مقياس هاي بزرگ شبكه به حساب مي آيد. اين روتربورد ميكروتيك داراي پورت Gigabit Ethernet است و در عين حال تا 8 پورت داراي SFP Plus هم پشتيباني مي كند و اين يعني تا سرعت 10 گيگابيت بر ثانيه سرعت مي تواند داشته باشد. كار كردن با پورت هاي فيبر براي ميكروتيك يك انقلاب به حساب مي آيد.

اگر بخواهيم در خصوص مشخصات سخت افزاري روتر CCR1072 1G 8S plus صحبت كنيم بايد بگوييم كه اين روتر يك پردازنده فوق العاده دار : 72 هسته اي 1 گيگاهرتزي دارد و همچنين با خود 16 گيگابايت رم دار كه خيالتون رو حسابي راحت مي كند ، پورت ها مستقيما به پردازنده متصل هستند و مي تونه بدون معتلي 120 ميليون پكت برثانيه رو براي شما پردازش كند ، براي تحمل خطاي بيشتر اين روتر دو منبع تغذيه قابل تعويض دار كه خيله شمارو حسابي راحت مي كند ، پشتيباني از حافظه جانبي و صفحه نمايش لمسي هم كه لازم بگفتن نيست ، به زبان ساده ، اين روتر شاهكار است.

انواع روتر ميكروتيك 6 : روتربرد SXT Lite 5 AC

روتر بعدي ميكروتيك يك روتربورد براي لينك هاي وايرس است. روتربورد SXT Lite 5 AC يك روتر خوش ساخت و جمع جور است كه حداكثر اندازه كف دست شماست. اين روتر ميكروتيك از جمله روترهاي كم هزينه يا Low غير مجاز مي باشدt ميكروتيك به حساب مي آيد. اين روتر از فناوري 802.11ac fi پشتيباني مي كند ، به يك پردازنده 650Mhz و رم 64MB مجهز شده است ،يك پورت RJ45 دارد و سرعت 100 مگابيت بر ثانيه را در پورت هايش ارائه مي دهد. به نسبت قيمت يكي از عالي ترين روتربوردهاي ميكروتيك به حساب مي آيد. روتر SXT Lite 5 AC در باند 5 كار مي كند و آنتن آن داراي 16db قدرت است. بيم آنتن روتر SXT Lite 5 AC 28 درجه و از مدلاسيون 256-QAM استفاده مي كند. عرض كانال 80 مگاهرتزي پشتيباني مي كند ، با اين روتر بيشترين سرعت يكسان با هر فركانس از استاندارد هاي 802.11 خواهيد گرفت ، پشتيباني از استاندارد هاي 802.11a/n , Nv2, nstreme و سازگاري با روترهاي قديمي تر ميكروتيك از جمله قابليت هاي جذاب روتربرد SXT Lite 5 AC است . ضمن اينكه پشتيباني از چيپ صنعتي QCA-9892 و عرض كانال 5 و 10 مگاهرتزي براي استاندارد 802.11an و داشتن لايسنس سطح 3 در اين روتر بورد با قيمت حدودا 65 دلاري از آن يكي از بهترين روترهاي ميكروتيك را مي سازد.

انواع روتر ميكروتيك 7 : روتربرد hEX PoE lite

  • روتربرد پلاستيكي
  • ۵ پورت اترنت
  • يك پورت USB2.0
  • مي تونه ۴ تا روتربرد ديگه رو روشن كنه
  • ۴ خروجي PoE
  • براي روتر مركزي جهت CAPsMAN عالي
  • روتربرد مركزي
  • هم برق و هم شبكه
  • پورت ۲ تا ۵ PoE Out هستش
  • هر چهار پورت ولتاژ يكسان
  • براي هر پورت ۱آمپر
  • پورت هاي محافظت دار هستند
  • دقيقا براي محيط هاي SOHO طراحي شده است
  • امكانات سخت افزاري :
  • پردازنده ۶۵۰ مگاهرتزي
  • ۶۴ مگابايت رم
  • لايسنس سطح ۴

لينك سازنده

انواع روتر ميكروتيك 8 : روتربرد hAP ac

  • بهترين گزينه براي راه اندازي لابراتوارهاي خانگي
  • روتربرد گران تر هست اما ارزش خريد بالايي داره
  • در واقع يك RB951G-2HnD هستش كه حسابي مسلح شده
  • RB962UiGS-5HacT2HnT
  • از سري 9 روتربرد هاي ميكروتيك هستش
  • تمام امكانات RouterOS را در ان يك جا داشت
  • براي لابراتوار نه براي يك شبكه بزرگ و واقعي..!!!!
  • 6 اينترفيس كابلي داره
  • 6 اينترفيس كابل شبكه گيگ
  • يكي از پورت ها SFP هستش
  • با نصب ماژول مي توانيد از فيبرنوري هم بهره ببريد
  • بعد از 6 عدد 2 اومد كه يعني اين روتربرد 2 كارت وايرلس داره
  • يكي در باند 5
  • ديگري در باند 2
  • هر دو هاي پاور هستند در كارت وايرلس باند 5 شما استاندارد 802.11ac رو داريد
  • اما در باند دو فقط 802.11n شما رو همراهي مي كند و نكته مهم كه در اخر بايد بگم هر دو كارت وايرلي اين روتربرد داراي 3 chain هستند.
  • به پردازنده 720 مگاهرتزي و 128 مگابايت رم
  • اين روتربرد هم PoE in دارد هم PoE Out

انواع روتر ميكروتيك 9 : روتربرد RB1100AHx2

اين روتر ميكروتيك را مي توان يكي از قدرتمند ترين ، قابل اعتماد ترين و بهترين روتر ميكروتيك نامگذاري كرد. امروز براي يك پروژه از من مشاوره خواستند و من هم به ايشون RB1100AHx2 رو پيشنهاد دادم و چون به نظرم روتربرد بسيار ارزشمند و قوي هستش لازم دونستم براي شما عزيزان هم اين روتربرد رو معرفي كنم.اين روتربرد از سري روتربرد هاي هست كه در نام گذاري ان از 4 رقم استفاده شده و استثنا هستش . اسمش ربطي به امكانات روتربرد نداره . روتربرد هاي با اين نوع نام گذاري يا نشاندهنده سال ساخت است و يا بيشتر از 9 پورت دارد . AH در داخل اسم اين روتربرد نشان دهنده ارتقا رم به 2 گيگابايت و پردازنده دوهسته اي اين روتر برد است . همچنين اين روتربرد دوهسته اي هست كه اگر به نام اون دقت كنيد مي بينيد كه x2 درج شده است.اين توان پردازسي مي تواند يك ميليون پكت بر ثانيه را رمزنگاري كند.اين روتربرد در يك باكس به صورت Rack Mount است و بسيار خنك كار مي كند و فقط و فقط 1 يونتيت فضا اشغال مي كند كه فوق العاده است مي توانيد در عكس زير نماي داخلي اين روتربرد را مشاهده كنيد. اين روتر برد 13 پورت گيگابيت اترنت دارد كه براي شبكه هاي در سايز متوسط بسيار عالي است متسفانه از پورت SFP خبري نيست و بايد بگم اگر به فيبر احتياج داريد اين گزينه رو خط بزنيد.در كنار اين امكانات براي پشتيباني حافظه جانه بي فقط مي توانيد روي Micro SD حساب كنيد و از پورت USB هم خبري نيست.نكته كه شايد زياد اهميتي هم نداشته باشه پشتيباني از پورت كنسول جهت ارتباط با روتربرد است. توجه : اين روتربرد خوشبختان از لايسنس سطح 6 پشتيباني مي كند ومي توانيد بينهايت انلاين يوزر در usermanger داشته باشيد و به راحتي مي توانيد از UserManager ان بدون نگراني استفاده نماييد.

انواع روتر ميكروتيك 10 : روتربرد RB3011UiAS-RM

اگر بحث قدرت و ارزان بودن روتر ميكروتيك را در نظر داريد قطعا اين روتر ميكروتيك به درد شما مي خورد. سلام ، روتربرد RB3011UiAS-RM يكي از بهترين هاي ميكروتيك هست كه با همراه داشتن پردازنده مناسب و دوهسته اي با فركانس 1.4 گيگاهرتز و همچنين يك گيگابايت رم و همچنين پورت USB3.0 و از همه مهمتر داشتن لايسنس سطح 5 خيال شما رو از هر كانفيگي در سطح متوسط راحت مي كنه اين روتر با خود يك پورت SFP هم داره كه مي تونيد بهش فيبر هم متصل كنيد. قرار مي دهد. اين روتربورد با يك آداپتور 24 ولت و هچنين بسيار خنك كار مي كند.اين روتربرد به راحتي داخل رك نصب مي شود و امكانت متنوعي را در اختيار شما خوبان قرار مي دهد پس براي شبكه هاي سايز متوسط RB3011UiAS-RM را جز انتخاب هاي خود قرار دهيد و بهتر بگويم بهترين انتخاب خود و ان را تهيه نماييد. قيمت اين دستگاه فقط 179 دلار است پس بدون هيچ شكي RB3011UiAS-RM رو خريداري كنيد

لينك سايت سازنده

انواع روتر ميكروتيك 11 : روتربرد wAP ac

امروز قصد دارم روتربرد wAP ac را براي شما عزيزان معرفي كنم. روتربرد wAP ac يك روتربرد زدآب است كه جهت پوشش وايرلسي براي دستگاهاي بي سيم شما نقش Access Point را ايفا كند.اين روتربرد براي فضا هاي آزاد مانند حياط منازل - باغ ها و در هر جاي كه شما نياز به پوشش وايرلس وسيع داريد بسيار مفيد است. شركت ميكروتيك اين روتربرد را به پورت گيگ و همچنين استاندارد 802.11ac مجهز كرده است كه هم در باند 2 و هم در باند 5 كار مي كند تا خيالتان از بابت سرعت را راحت كند البته به شرط اين كه دستگاه هاي بي سيم شما از فناوري 802.11ac پشتيباني نبايد و در يك جمله ميكروتيك اين روتربرد را محجوب و براق و دوستاشتني طراحي كرده است. همانطور كه گفته شد اين روتربرد زدآب است و مي توان با پيچ هاي مخصوص كه براي ان در نظر گرفته شده است به هر ديوار خارجي ان را با خيال راحت نصب كرد. اين روتربرد از يك پردازنده تك هسته اي با فركانس هسته اي 720 مگاهرتز و 64 مگابايت رم برخوردار است كه با توجه به كاربرد ان جهت Access Point كافي به نظر مي رسد.اين دستگاه جهت تامين انرژي لازم از PoE پشتيباني مي كند. نكته : اين روتربرد لايسنس سطح 4 را به همراه دارد. قيمت اين محصول 89 دلار است.

انواع روتر ميكروتيك 12 : روتربرد Metal 52 ac

با توجه به نياز روز افزون اينترنت در مكان هاي عمومي اين نياز باعث شد تا كمپاني هاي مختلف به سمت Access Point هاي مناسب با اين شرايط شدند.كمپاني ميكروتيك محصولات مختلفي در اين زمينه توليد كرده است كه يكي از جديدترين دستگاه هاي ساخت شده توسط كمپاني ميكروتيك روتربرد Metal 52 ac است.اين روتربرد از دو باند 2 و 5 گيگاهرتز پشتيباني مي كند و شما بسته به نياز خود يكي از اين دو را مي توانيد انتخاب كنيد. نكته مهم در اين روتربرد پشتيباني از استاندارد 802.11ac است كه سرعت حدود 1.6 گيگابيت بر ثانيه را براي كاربران شبكه وايرلس فراهم مي اورد و مهمتر از ان پشتيباني از پورت گيگ است كه خوشبختانه اين روتربرد از پورت اترنت گيگ پشتباني مي كند. در داخل جعبه اين روتربرد يك عدد انتن omni 6db موجود است كه مي توانيد ان را به راحتي روي روتربرد نصب كنيد و يا ان را با كانكتور ال مانند نصب كنيد. همچنين اگر نياز با انتن قوي تر داشتيد مي توانيد از انتن با db بالاتر بهر بگيريد و ان را روي روتربرد نصب كنيد. منبع تغذيه اين روتربرد يك اداپتور 24 ولت است كه با استفاده از يك مبدل poe تامين مي شود. براي نصب اين روتربرد مي توانيد با استفاده از بست اهني كه در جعبه ان وجود دارد استفاده كنيد و ان را به يك لوله متصل و نصب كنيد.از ديگر امكانات اين روتربرد نيز مي توان به پردازنده 720Mhz و همچنين 64MB حافظه ram و همچنين لايسنس سطح 4 اشاره كرد.

انواع روتر سويچ ميكروتيك 13 : سويچ CRS125-24G-1S-RM

همه دوستان با مفهوم سوئيچ آشنا هستند و مي دانند كه به دو managed و unmanaged تقسيم مي شوند سوئيچ هاي Managed علاوه بر وظايف پايه يك سوئيچ يكسري اعمال را براي ما انجام ميدهند مانند پورت سكيوريتي يا VLAN بندي و غيره ... در شركت سيسكو دسته بندي براي سوئيچ ها قائل شده اند و سوئيچ هاي كه اعمال Layer 2 را انجام مي دهند را سويئچ Layer 2 مي خوانند و همچنين براي سوئيچ هاي كه اعمال Layer 3 را انجام مي دهند را سويئچ Layer 3 مي خوانند و شما براي داشتن امكانات بيشتر بايد هزينه بسيار زيادي نماييد.

اما ميكروتيك سياست ديگري دارد و وقتي شما يم سوئيچ ميكروتيك را خريداري مي كنيد علاوه برا امكانات Layer3 يك روتربرد نيز در ان تعبيه شده است و شما مي توانيد علاوه بر اعمال يك سوئيچ يكسر امكانت روتر را نيز داشته باشيد. البته محصولات سيسكو محصولات سيسكو است و در كيفيت بالاي ان شكي نيست و سوئيچي كه معرفي مي كنم براي محيط هاي SOHO طراحي و ساخته شده است.براي يادگيري بهتر و آشنايي بيشتر با تجهيزات ميكروتيك به دوره هاي آموزش ميكروتيك مراجعه كنيد.

Cloud Router Switch سوئيچ هاي هوشمندي هستند كه تركيب شده از سوئيچ لايه 3 و روتربرد هستند و از خانواده RouterOS قدرت مي گيرند. تمام قابليت هاي سوئيچ در Switch menu موجود است اما اگر بخواهيد مي توانيد يك پورت از پيكربند سوئيچ خارج كنيد و به عنوان پورت يك روتربرد از ان استفاده كنيد.اين محصول به شما اين امكان را مي دهد كه انتخاب كنيد كدارم پورت براي روتينگ و كدام پورت براي سوئيچ سيمي سريع استفاده شود. يك محصول كامل براي روتينگ و سوئيچنگ در محيط هاي SOHO : قابل اتصال Ethernet, Fiber, or 4G براي اتصال به اينترنت شما مي توانيد به عنوان روتربرد Gateway با اين نام مجاز نمي باشد و يا فايروال از اين سوئيچ استفاده كنيد اين محصول 25 پورت گيگ دارد كه شامل 24 پورت اترنت و 1 پورت SFP است و همچنين بسيار خنك كار مي كند و از يك آداپتور 34 ولت براي منبع تغذيه بهر مي برد تصميم با شماست.


برچسب: , آموزش ميكروتيك ،آموزش Mikrotik،دوره ميكروتيك ،دوره آموزشي ميكروتيك،آموزش MTCNA،دوره آموزش MTCNA آموزش MTCRE ،دوره آموزش MTCRE،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۲۴:۳۵ توسط:محمد نصيري موضوع: